Powiedział że nie czuję wsparcia i że klub blokuje jego pewne sprawy co do jego wizji.
Mimo pierwszego stycznia, mem roku już znany.
Rok temu też tak było, grudzień i znowu słabiej.
Tylko nie poleciał za kryzys, a za niezgodę w zarządzie.
Powiedział że nie czuję wsparcia i że klub blokuje jego pewne sprawy co do jego wizji.
Mimo pierwszego stycznia, mem roku już znany.
Rok temu też tak było, grudzień i znowu słabiej.
Tylko nie poleciał za kryzys, a za niezgodę w zarządzie.
Dziwne przecież Chelsea jest mocarna, jak tutaj twierdzono jeszcze w listopadzie xD.
Dobrze, że Liverpool ma normalnie zarządzających tym klubem, a nie takich ludzi jak w Chelsea, gdzie przy pierwszym lepszym kryzysie trener leci i tak w kółko.
Ten zespół się skończył na Romku. A LM 2021 to był ich łabędzi śpiew, bo nikt chyba KMŚ 2025 nie bierze zbyt serio (nie grał tam mistrz Anglii, Hiszpanii, czy Włoch, już pomijając ich drabinkę rodem z Copa Libertadores).
W ogóle to zabawne, że naściągali graczy pod trenera, a teraz będzie musiał przyjść nowy, z nową wizją - czyli co, kolejne 20 transferów latem? XD
Z naszej perspektywy można się tylko śmiać, na szczęście.
Glasner? Emery? Iraola? Ciekawe kogo mają na celowniku.
Która wynikała z ich słabych wyników z ostatniego miesiąca.
Chelsea miała najłatwiejszy terminarz z całej ligi na start sezonu, gdy zaczął się trudniejszy, to i skończyły się wyniki, takie fakty.
I czy ten Maresca jakoś wybitnie podniósł poziom tego Chelsea? W zeszłym sezonie zdobył raptem 6 pkt więcej niż Pochettino sezon wcześniej. Czy Chelsea grała jakoś oszałamiająco lepiej? No nie, dalej zespół grał totalnie w kratkę, przeciętną defensywa, brak napastnika. Awansował do TOP4, bo w zeszłym sezonie poziom trochę spadł i tyle. Tam nie było żadnego progresu względem Poche. Już jego zwolenienie było sporym błędem, bo akurat CFC pod nim zaczynała wyglądać coraz lepiej.
@Beol
Podobno ma przyjść trener Strasbourga, co w ogóle jest sporym XD, bo to 7 zespół francuskiej ligi
(tak, tak, wiem że tego klubu łączy właściciel).
A ja przeczytałem gdzieś, że Maresca sam trochę narobił kwasu, żeby mu wypowiedzenie dali bo coś zaczęli gadać o zastępstwie dla Pepa w City i w lato on chce być wolnym trenerem jak coś. Podobno podpisał kontrakt z Chelsea a potem zmienił agenta ale czy to odrazu powód żeby myśleć, że trener zrobi taki sabotaż w połowie sezonu? Nawet jak Maresca miał świeży kontrakt z Chelsea to City na luzie by opłaciło koszt rozwiązania umowy. To oczywiście teoria kogoś od Chelsea, wg mnie grubymi nićmi szyta, mało prawdopodobna. Bardziej bym stawiał, że ludzie zarządzający Chelsea dawno nie pokazywali światu, że są debilami i trzeba coś odjebać żeby o sobie przypomnieć.
Jestem za. Do tego nam FSG dorzucą Guehi, Ordóñeza, Hakimiego i Olise.
Po co Caicedo miałby iść z jednego niestabilnego projektu do innego, w którym są innego rodzaju problemy? Pomijam, że CFC będzie chciała za niego minimum 150 mln.
Samo zwolnienie Pochettino i zastąpienie go Marescą, który może mu wiązać sznurówki co najwyżej, było pokazem inteligencji zarządzających. Teraz to tylko kontynuacja tego fascynującego projektu antysportowego.
Moim zdaniem maresca to średniak. Nie wyciągnął właściwie żadnego gracza wyżej. Każdy grał to co wcześniej albo słabiej. To w projekcie gdzie najważniejszy jest rozwój młodych graczy go strasznie obnaża. Do tego to co oni w ostatnich meczach grali w obronie to cyrk.
No i w momencie jak grali słabo to on z gębą że zarząd taki siaki i owaki. Dość dziwne bo widział na co się pisze
@czerwonyy a możesz wskazać kiedy pokazał w swojej karierze ten kunszt trenerski? Bo w parmie wywalili go po 14 meczach a w Chelsea jest słabizna. W lester było ok bo było najlepszą ekipa championship i on tego nie zepsuł, ale pod koniec nie dużo brakowało. My mamy za to trenera który wykręcał genialne wyniki z feye i zrobił genialny wynik w zeszłym sezonie
Trzeba jak najszybciej zaklepać Marescę póki Guardiola dalej siedzi w City. W normalnym klubie bez wymieniania co sezon 10 piłkarzy pokazałby cały swój trenerski kunszt.
Ja już od lat podśmiechuje się z “CZELSI” nie ma tam żadnego projektu od czasu zwolnienia Mourinho w 2015 mieli łacznie 8 managerów , pomijając fakt iż większość z nich była średnia to nawet ci którzy faktycznie mogli zbudować naprawde mocną ekipe gdyby dostali wiecej czasu patrz: Pochettino i teraz Maresca
oraz tych którzy pomimo sukcesu i tak zostali zwolnieni przy pierwszym większym kryzysie patrz: Conte, Tuchel
Według mnie ten klub jeszcze długo nie będzie na topie to że wygrali podrzędna lige konferencji i KMŚ tego nie zmienia . Nie da się utrzymywać na topie zmieniając managera co parenaście miesięcy i wymieniać połowe składu co okienko tak mogą działac kluby pokroju brighton czy brentford a nie klub pretendujący do walki o największe trofea.
Najbardziej to szkoda mi Kibiców CFC Bo moim skromnym zdaniem ich klub powoli zamienia się w mema.
Potwierdza się, że bez dwóch cegieł mur Arsenalu jest bardzo dziurawy. Nie chodzi nawet o bramki, ale o sytuacje do jakich dochodzi rywal. Póki ich nie będzie w składzie każdy przeciwnik ma na starcie większe szanse.
Źródła podają że Maresca był/jest w kontakcie z Man city. Rozmowy miały miejsce w październiku oraz na początku grudnia i jest on widziany jako następca Guardioli.
Nie wiem kiedy miała miejsce ta jego wypowiedź ale chyba w listopadzie a więc po rozmowach z city.
Można się tu sprzeczać odnośnie FSG ale ten cymbał z Chelsea to jest inna gęstość
Na teraz trener Strasbourga, czyli chyba ich filii
Podobno chcą wziąć trenera ze swojego Strasbourga. Co za idioci ![]()
Młoda kadra, trener bez doświadczenia. Co się może nie udać?
On wyleciał za negocjowanie z man city, bo Guardiola odchodzi i nie ma tym nic dziwnego. Gdyby Slot teraz zaczął gadać z Barceloną to też chciałbym, żeby go wywalili.
To prawda tylko to dość zabawne bo to pokazuje że Chelsea się stała podnóżkiem dla city. No nie tak to miało wyglądać to raz i no to mimo wszystko sztuka wydając tyle
No Man City od 10 lat to top5 klubów Europy.
Dziwna decyzja włodarzy Chelsea, pewnie się nigdy nie dowiemy jak było naprawdę, czy to Maresca rozmawiał z Manchesterem City, słabe wyniki czy coś innego. Graczy miał sporo, pamiętam jak nie mieścili się w szatni😁 Teraz wszystko muszą w sumie zaczynać od nowa, tam przydałby się ktoś z twardą ręką.
U nich dziwne decyzje to chyba jest standardowe podejście do prowadzenia klubu ![]()