A niech przegonią. Może w końcu coś dotrze do tych zakutych excelowych głów
Wyjaśni mi ktoś czemu tutaj Maresce uznaje się za jakiegoś top trenera, lepszego od Glasnera czy Iraoli? Pytam poważnie.
O ile Glasner ma jescze jakieś sukcesy z Eintrachtem to czemu Iraole się uważa za jakiegoś kota? Maresca na pewno jest od niego lepszy ale o ile go nie zgarnie United to pewnie wyląduje w City po Pepie bo warsztat i styl ma co widać gołym okiem po tym co jego drużyny grają.
Maresca raczej dogadany z City
Uspokój się, jest wiele statystyk w których byli na czele, gdyby zamiast Sesko mieli napastnika to byłoby więcej bramek. Zresztą kibice United są oburzeni decyzja co mówi samo za siebie. Ich gra chociaż miała jakieś zalążki taktyki w porównaniu do naszego Slotballa, choć defensywę mają równie kiepską i to fakt. Jednak tylko ślepy nie zauważyłby progresu w tym zespole i cieszy, że w tak głupi sposób go zwalniają
Po co City ten placek, tym bardziej że Guardiola póki co nigdzie się nie wybiera? xd
W którym momencie miał realnie szansę wyciągnąć United? W 2024 jak zajmował 8 miejsce ze stratą 31 punktów do mistrza, w 2025 gdy zajmował 15 miejsce ze stratą 42 punktów, czy teraz ze stratą 17 punktów na półmetku?
Nic nie rozumiesz. Żyj sobie w świecie excela. Szkoda tłumaczyć.
Typ pobił wszelkie rekordy kompromitacji XD, ale szanuję śmiała teza
Może dlatego, że preferuje podobny styl organizacji gry? Kadrą na poziomie Newcastle osiąga wyniki ponad stan? Rozumiem, że masz lepszych kandydatów. Możesz podać nazwiska.
W sumie śmieszne, że w tym sezonie Maresca i Amorim pokonali Slota i przed nim wylecieli choć punktowo w lidze jesteśmy bardzo blisko.
Ciekawe kto jeszcze poleci w styczniu. Nuno też w West hamie blisko rzekomo. Może będzie jakiś rekord. Aktualnie jest to chyba październik 2022, gdzie poleciało 4.
Może dołożymy do tego swoją cegiełkę.
Porównujesz trenera który w historii united zdobył zdecydowanie najmniejsza średnia punktowa i zajął 15m!! Do gościa który w debiucie bez transferów zgarnął mistrza. No trochę niesprawiedliwe.
Masz rację że zaczęli grać lepiej, jednak pamiętajmy że w dużej mierze przez niego próg był nisko.
Do tego czy widziałeś jego wypowiedzi? Ja wiem że my lubimy jak na konferencjach się dzieje ale prawda jest taka że dla klubu/druzyny to fatalne że tylko szumu tam jest. A Amorim zachowywał się jak dziecko emocjonalnie. Teraz 1.5 roku po podpisaniu takiego kontraktu
Wypalił że on chce być managerem. Odklejeniec w sam raz na ekipy typu fulham.
To bardzo krótkowzroczne co napisałeś. Oni grają taka sama padake jak my tylko że my wyglądamy dobrze w lm a oni tam nie grają więc trochę o to łatwiej
No czego to doszliśmy. Że na naszej stronie aktualnego mistrza Anglii chwali się politykę chyba najgorzej prowadzonej ekipy w ostatnich 15 latach. Brawo.
On nie poleciał za wyniki w za wywiad w którym otwarcie krytykuje zarząd.
Na jakiej podstawie tak sądzisz? Facet miał najgorsza średnia punktowa w historii klubu. W Europie anonim. Oczywisci można sobie takie tezy rzucać, ale no boisko średnio przyjmuje. I tak grają lepiej bo oni w zeszłym roku za tego parodytsy mieli 15 miejsce!! Ciężko żeby grali gorzej.
Bo nikt nie sprawdził jego kariery trenerskiej czyli kompromitacji we Włoszech i końcówki w Leicester.
Nie wiem, czy Ty sprawdziłeś, ale Klopp spadł z Mainz do 2.Bundesligi, a w Dortmundzie na półmetku swojego ostatniego sezonu był w strefie spadkowej.
Klasyka gatunku:
- napisz tezę,
- dostań kontrę z argumentami,
- uznaj, że tak to nie i koniec dyskusji xD
To co trener Chelsea do United ?
Ma pół roku żeby sobie obserwować i planować letnie okienko.
Mi bliżej do opinii, że Amorim jednak był na jakiejś drodze do poprawienia sytuacji ManU…
Ten sezon ogólnie jest zadziwiający. Grający gówno LFC, CFC i ManU są w top 6 lub blisko zależy od kolejki.
Dla mnie dziwna sytuacja. Logo wezmą w jego miejsce? Ten sam problem co u nas. Za mało dostępnych klasowych trenerów. Młode pokolenie nie dźwiga ciężaru gatunkowego klubów wielkich i presji.
Materaca ponoć do ManC po sezonie. Pepe pewnie do repry ESP albo co bardziej prawdopodobne Arabii Saudyjskiej.
Zuzu do FRA, Flick w FCB. Nasi pewnie zetną Słota w momencie gdy ktoś konkretny będzie dostępny. Z Rodgersem też przeciągali dopóki otoczenie Kloppa nie wskazało że może wrócić do piłki.
Problem United polega na tym, że mieli trenera, który gra taktyką z wahadłami, ale miał zawodników, którzy nie potrafili tego robić. My z kolei mamy zawodników, którzy idealnie nadają się na wahadła, ale mamy trenera, który nigdy nie grał taką taktyką, a nawet gdyby chciał to ma za mało obrońców.
Tak tylko wynik Mainz był znacznie ponad to na co było ich stać. W efekcie potem polecieli. Druga sprawa jest to że był na początku swojej drogi i potem mega się rozwinął. I oczywiście tak może być z maresca, ale nie musi.
Co do ostatnie sezonu kloppa to wpływa mnóstwo czynników. Mieli mnóstwo pecha. Lata sprzedawania najlepszych spowodowały że w pewnym momencie źle zastąpili odchodzących graczy.
No i słusznie, ja tylko chciałem zwrócić uwagę, że w stosunku do obu panów można użyć tych samych argumentów. Przecież Parma to też był pierwszy klub Maresci.
Nikt nie zapewni wyników na 100%. Chodzi o prawdopodobieństwo szans. Maresca ma historię jako asystent Guardioli i pomysł na grę. Kompany zaliczył podobną ścieżkę z Burnley z tym, że został po awansie i spadł z hukiem. Teraz w Bayernie idzie po kolejny tytuł i dobrze radzi sobie w LM.
Nie, porównują to że nawet w United które w sumie w ostatnich latach przywykło do kopania się po czole uznali że wystarczy. Chciałbym teraz żeby w Liverpoolu który od 12 miesięcy kopie się po czole, a do tej pory nie był raczej z tego znany również doszli do wniosku że dziękujemy ale będzie