Puchar Narodów Afryki 2025

Sadio zawsze będzie nasz.

Egipt bez argumentów.

3 polubienia

Wygrał futbol na tak, przegrał ten na nie.
Marzenie Mo o :trophy: z reprezentacją chyba nigdy się nie spełni.

@theshowmustgoon
Sadio nie nasz w sensie gracz a nasz jako czerwony :red_circle: to wiadomo :blush:

2 polubienia

No i elegancko. Sadio wprowadza Senegal do finału. Raz czerwony, zawsze czerwony. Egipt cieniutki sportowo, ale też jako ludzie to niezła hołota. Wiecznie jakieś pretensje, przepychanki, pyskówki. Obrzydliwa reprezentacja.

@Kijoraptor ja nie hejtuje. Stwierdzam fakt. To był kiepski mecz Mo.

1 polubienie

Dla nas dobrze, w przypadku uszczuplającej się kadry. Na tym turnieju był w formie ciekawe jak to przełoży na klub. Może uda się w końcu wygrać z Beniaminkiem.

A co do ogółu, Senegal ma dość mocną pakę, wystarczy spojrzeć na nazwiska. W Egipicie tylko Salah i Marmoush który w tym sezonie kompletnie nic nie grał w City. Ale trzeba oddać Egiptowi, że mimo paździerza który grał to solidnie się bronili przez cały turniej i te mecze przepychali bazując na indywidualności Mo w ataku.

Obrzydliwy turniej.

Cały Egipt poza obroną tak wyglądał.

Dla Liverpoolu nie ma znaczenia przegrał czy wygrał i tak jest mecz o trzecie miejsce.

Za to niepokojące są statystyki Sałata z tego meczu:

𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗜𝗡𝗚: Mohamed Salah in the AFCON semi-finals against Senegal:

• 0 goals
• 0 assists
• 0 shots
• 0 key passes
• 9 passes
• 4/15 duels won
• Lost possession 14 times
• 0% dribbles

1 polubienie

Egipt grał tylko długie pilki z obrony do ataku. Nie potrafili zawiązać żadnej składnej akcji. Dwa, trzy podania do tyłu i laga. Z taka grą jak dzisiaj nie mam pojęcia jak oni zaszli aż do półfinału. Salah był bezradny przy takiej grze zespolu

2 polubienia

Senegal znakomicie grał w presingu, nie pozwalał na wymianę kilku podań, od razu doskakiwał. Egipt bardzo mało czasu przy piłce, nic nie mogli zrobić. Stąd takie, a nie inne statystyki Salaha. Ale oczywiście dla niektórych to będzie powód by po nim jechać.

To wyglądało jak typowy mecz reprezentacji Polski, za Korupcyjnego Grubasa Michniewicza. Tylko Polska ma lepszy skład. Tak samo Lewy był krytykowany za to, że grał słabo.

Szkoda, gdyby Mo jakimś cudem wygrał ten puchar można by od Arabów wyciągnąć góry złota.

Dla mnie najsilniejszy skład ma Nigeria ale obojętnie kto ostatecznie zagra w finale to będzie miał z Senegalem bardzo trudną przeprawę.

1 polubienie

Nie oglądałem meczu więc to pytanie.

Bo statystyki wskazują uczciwie mówiąc że to słabiutkie spotkanie Mo.

Kilku z was wskazuje na bardzo ograniczona taktykę.

Więc czy on zagrał słabo tak jak wskazują liczby czy próbował, ale to za mało z taka taktyka i z takim skladem

Cała drużyna zagrała “murarkę” do momentu gola Sadio.
Mo w 1 połowie próbował coś robić ale nie było szans a w 2 to już kompletnie Egipt zawiódł.
Cały zespół wypadł blado.

1 polubienie

Zespół mocno zepchnięty do obrony, jakikolwiek przechwyt to laga do przodu na Marmousha, która kończyła się często stratą. Powtórzę się, ale Senegal zagrał świetnie w odbiorze i presingu. Przy takiej grze nawet Halland by nie dotknął piłki.

Ja wiem czy niepokojące? Standardowe statystyki Salaha w tym sezonie.

3 polubienia

Niech Superorły to wygrają ponieważ te nieustające gwizdy marokańskiej publiki działają mi na nerwy :enraged_face:

Tak jak wspominałem nie oglądałem meczu, ale ten urywek wygląda fatalnie.

Właściwie każde podanie źle, a diouf z west hamu wygrywa z nim każde starcie fizyczne.

Ciężko po tym być optymistą.

Mógłbym odbić piłeczkę. Konto hater mówi samo za siebie, gość wrzucił kompilacje najgorszych zagrań Mo z tego meczu :person_shrugging: . Tak czy owak nie bronie Mo, zagrał jeden z najsłabszych meczy na turnieju, ale miał przeciwko sobie przypuszczalnie zbliżającego się mistrza Afryki. :zany_face::face_with_peeking_eye:

Cóż, wróci do zespołu, zagra słabo pierwszy mecz i niektórzy znowu będą mieli kisiel w majtkach bo będą mogli po nim jechać. Takie życie.

Czemu kisiel w majtkach bo będą mogli po nim jechać? Myślisz, że komuś kibicującemu Liverpoolowi sprawia przyjemność ciśnięcie legendy? Po prostu czasem trzeba odłożyć emocje i sentymenty na bok i spojrzeć trzeźwo na sytuację. Prawda jest taka, że to końcówka Salaha na takim poziomie, w lato Arabia. Nawet jeśli jakimś cudem zagra dobre 2/3 miesiące to myślę, że klub się na to nie nabierze i i tak go pożegna po sezonie.

i ja jako często krytykujący Mo, sam bym bardzo chciał aby zaczął grać chociaż jak w 60/70% poprzedniego sezonu i został na następny, ale nie oszukujmy się - jest to praktycznie niemożliwe

3 polubienia

Ja pitolę co zrobił 4 strzelec karnego z Nigerii? :man_facepalming:t2:
Szkoda! że Maroko.
Oczywiście w finale za Senegalem :flexed_biceps::blush:

W ogóle zastanawiające jest to, że trener Nigerii ściągnął Osimhena 5 min przed końcem co jest w sumie pewniakiem do karnych oraz, że ma takich ogranych w Europie jak Lookman czy Iwobi, a strzelają inni, ciekawe…

2 polubienia