Roberto Firmino

To jak jest od Plettenburga to zapewne chodzi o ten wywiad, co wrzucałem na główną i nic takiego nie zostało tam powiedziane :stuck_out_tongue:
Po prostu facet lubi clickbaity :smiley:

1 polubienie

Czy Bobby powinnien zostać na Anfield?
  • Tak
  • Nie

0 głosujących

Statystyki Firmino z wczoraj:
6/6 celnych podań
1 drybling
2 straty
0 wszędzie indziej(strzały, długie podania, kluczowe, stworzone okazje, defensywne liczby)

Bobby walczy o kontakt…

Pisałem już wcześniej i piszę znowu. Trzeba iść do przodu, jeżeli Bobby nas tak ceni to można się z nim dogadać jak zrobił Piast ze Swierczokiem. Jeżeli się oczywiście da :]

trudno coś wyczarować w 19 minut, a po za tym Bobby wraca po długiej kontuzji. Przypominam, że na początku sezonu był naszym najlepszym zawodnikiem.

Czepianie się go za 19 minut w meczu, gdzie reszta zagrała taką kupę, jest niepoważne. W sumie się nawet nie dziwę, że ty to napisałeś, bo nienawidzisz Firmino.

@Loku64 ale nikt tu Bobbego nie będzie trzymał za sympatię. To wciąż wartość dodatnia do drużyny i rezerwowy, który może zrobić różnice. Klopp go chce dalej w drużynie i to jest najlepsza rekomendacja dla Firmino.

@Loku64 te kontuzje nie były jakieś poważne, a mimo to dowiózł 11 bramek i 5 asyst, mimo że grał mniej niż wcześniej. A w tym sezonie 9 bramek i 4 asysty i jest naszym trzecim strzelcem. To dobre liczby jak na rezerwowego.

3 polubienia

Ty wiesz lepiej ode mnie, jakie są moje odczucia do Bobbyego😂
Uważam go za bardzo sympatycznego grajka, którego dobra gra zawsze sprawiała mi radość jednak uważam, że się skonczyl jego czas w naszych barwach.
Nawet jakbyś zobaczył listę najlepszych naszych transferów za FSG, która robiłem to wysoko go umieściłem.
Jak będziemy trzymać zawodników za sympatie, to zły okres się nie skończy na tym sezonie.

Jeśli chodzi o moje sympatie czy odwrotnie to jedyni zawodnicy obecni do których nigdy się w klubie nie przekonałem to Keita, Matip i Ox. Co do Hendo i Fabsa, szczególnie tego pierwszego to nigdy nie uważałem, że są tak dobrzy jak się często o nich mówiło.
Jeszcze z niedawnych już w sumie legend to mocno Mane mnie irytował swoimi fochami, szczególnie nie mogę mu zapomnieć zachowania po wygranym meczu na OT.

@Lucass jakby nie czarować, to Bobby od początku sezonu zeszlego To same kontuzje, trochę beznadziejnych występów i kilka tygodni dobrej dyspozycji na początku tego sezonu. Trochę mało jak na kogos, co jest niby wciaz wartością dodana. Do tego 32 lata na karku.

@Lucass jak Bobby będzie chciał przyjąć role rezerwowego i obniżkę, to może nie byłby zły ruch. Jednak może być po prostu ofiara odświeżenia składu. W każdym razie niezależnie od ostatecznego jej kształtu , będzie to napewno ciężka decyzja do podjęcia przez klub.

Ja bym go jeszcze chętnie zobaczył na 10 w formacji 4-2-3-1, której z jakiegoś powodu nie używamy, mając możliwości i beznadziejny środek pola, przy którym nasze 4-3-3 wygląda słabiutko.

----------------Nunez/Gakpo-----------------
-----Diaz/Jota—Firmino—Salah
------------Fabinho-Bajcetić---------

Znając Jurgena to raczej nigdy się nie wydarzy i będziemy grać Hendersonem i Milnerem do końca sezonu.

2 polubienia

Już od dawna Klopp powinien przejść na 4-2-3-1.

1 polubienie

Szczególnie, że Dla Eliotta czy Fabio 10 się wydaje optymalna pozycja.

3 polubienia

Allisson
TAA/Konate/VVD/Robertson
Bajcetic/Thiago
Diaz/Gakpo/Salah
Nunez
Z chęcią bym zobaczył takie ustawienie jakby byli wszyscy zdrowi.

3 polubienia

Bobby odejdzie po sezonie.

Wielka szkoda. Bobby to legenda ery Kloppa i będzie mi brakować jego uśmiechu. Pozostaje życzyć mu powodzenia w dalszej karierze.

1 polubienie

czyli tracimy kolejnego zawodnika za darmo, standart. A potem nie ma pieniędzy na transfery - no dziwna sprawa. To skoro tak chetnie oddajemy za darmo, to moze warto byloby tez czasem wziąć kogos za darmo, a nie tylko Matipa

1 polubienie

To było pewne po transferze Gakpo, jednak wielu tu się łudziło, że będzie inaczej. Moim zdaniem dobra decyzja. Dużo kontuzji od zeszłego roku, do tego jednak już wiek na piłkarza mocno dojrzały. Super zawodnik, w najlepszych swoich latach był kluczowym elementem zespołu. Co ważne chyba najsympatyczniejszy zawodnik w erze Kloppa.
Fajnie go było oglądać w naszej koszulce, oby jeszcze pokazał sie na pożegnanie z dobrej strony :slight_smile:

6 polubień

Szkoda że za darmo ale to już czas, we Włoszech czy Hiszpanii jeszcze pogra na wysokim poziomie.
Si Señor

6 polubień

Akurat Millie to jednak poziom piłkarski prezentuje już taki pomiędzy średnim a komicznie średnim :stuck_out_tongue:

@Lucass gra to za dużo powiedziane, mimo plagi kontuzji, to mało szans dostawał. Po prostu jest, że tak powiem bezpiecznie wygaszany :smiley:

@Lucass ogólnie Millie jeszcze w wieku Bobbyego to był ważnym zawodnikiem, jednak to inna rola, inny człowiek. Też kontuzje raczej Milliego omijały. W każdym razie właśnie jak juz kiedyś wspominałem tu, Millie to taki typ co wszędzie byłby w składzie w swoim najlepszym czasie, jednak nigdzie nie byłby gwiazdą. To taki zawodnik co właśnie prezentował równy poziom przez naście lat, bez wahań formy, ale i bez jakiegoś momentu, który zrobiłby z niego gwiazdę światowego formatu.

1 polubienie

ale wieku 37 nadal gra w topowym klubie w Europie i nadal ma znakomite wyniki wydolnościowe.

@Loku64 chodziło mi o szerszy kontekst. W tym sezonie i tak uzbierał 17 występów :stuck_out_tongue:

@Loku64 i za to Jamesa niesamowicie szanuje. Robił swoje bez zbędnego pierdololo.

1 polubienie

Z jednej wielka szkoda z drugiej ten sezon pokazał do czego prowadzi kierowanie się sentymentami. Firo wie kiedy odejść aby zostać zapamiętanym jako piłkarz bardzo wartościowy. Czy zapamiętamy zostanie tak Hendo?

Nawet nie mam zamiaru wspominać o Oxie który z piłkarza cenionego za dynamikę w środku pola i zgnojenie City spadł do rangi pasożyta w oczach części kibiców, hamującego rozwój zespołu i transfery potrzebniejszych zawodników.

Keita nigdy raczej nie dorobił się wizerunku piłkarza naprawdę wartościowego. Gomeza nazywacie Lovrenem v2.0.

Firo odchodzi i za rok pewnie niejedna osoba będzie za nim tęsknić. Jak za Ginim. Ja będę tęsknił na pewno <3

Ciekwe natomiast co się wydarzyło przez ostatni miesiąc skoro rozmowy z bardzo obiecujących spełzły na niczym.

Salah!
Mane, Mane!
And Bobby Firmino!
But we sold Coutinho…

Piękne czasy, ale nie można żyć przeszłością. Atrament się wyczerpał, co miało zostać napisane już zostało. Szanuję Cię Bobby za to, że wiesz kiedy zejść ze sceny. Znając przesadny sentymentalizm Kloppa to jestem pewny, że dostałeś nową umowę, ale świadomie z niej nie skorzystałeś. Henderson musi być w szoku, że tak można.

15 polubień