Sędziowanie w Anglii

Nie ma sensu zwracać uwagę na to co skorumpowane organizacje sobie naskrobią, co potwierdzą, a co nie itp. Decyzja o braku karnego była prawidłowa, bo inaczej zmniejszyłaby się szansa na romantyczną historię zwycięstwa Newcastle po 70 latach bez pucharu, a zwiększyłaby się szansa na wygraną klubu, którego kibice buczą na hymnie Anglii. Piłka nożna w Anglii to bardzo poważny sport ogółem, w którym to sympatie sędziów decydują o kluczowych decyzjach wpływających na wynik meczu :slight_smile:

1 polubienie

xddddd to niezla żółta xdddd
Jones to by dostal 2 lata zawieszenia na 5 lat i to pierdla

6 polubień

Dlatego już aż tak tym się człowiek nie emocjonuje jak kiedyś. Korupcja obrzydziła tę ligę, ale dla niektórych to teorie spiskowe :slight_smile:

7 polubień

Tutaj mozna sobie odwinac to czyste wejscie.

1 polubienie

Liga będzie ciekawsza

Jak czyste? żółta dostał :stuck_out_tongue_winking_eye:

Oplułem monitor jak sprawdziłem z ciekawości kto tam dziś siedzi na Varze. Naprawdę nie ma tam w Anglii nikogo kto by spalił dom temu tierneyowi czy coś?

2 polubienia

Chciałbym dożyć sytuacji gdy piłkarz albo klub wytacza proces cywilny sędziemu za mataczenie.

9 polubień

Ale jakie mataczenie? Zawszw w takich sytuacjach sprawa jest 50na50. Wybijał piłkę i cham poszedl dalej w nogi Alexisa. Sędzia mógł dać czerwoną ale jej nie dał. Wybroni tę decyzję z łatwością. Var też sprawdzał… Tak to jest, jedni dostaną czerwoną mimo że te piłkę dotknął ( jones z Tottenhamem) a inni nie bo dotknął i jego intencją była piłka. Nie ma szans z nimi wygrać…

Za co Nunez dostał kartkę?

Już wiem :wink:

Sędzia do zawieszenia, mecz kryminał.

Kontra na 2:0, wychodzimy 2 zawodnikami na pustą bramkę, a ten gość gwiżdże faul dla nas xD

Przecież to jest śmieszne.

7 polubień

Skandaliczne sędziowanie. Czegoś takiego nie widziałem jeszcze. Tarkowski bez czerwonej, Beto bez czerwonej, Iroegbunam bez niczego za nakładkę, Pickford bez czerwonej za wejście z kopa. Do tego na Jocie, Diazie czy Salahu można się było po prostu legalnie wieszać. Masakra.

6 polubień

Tak zwany sędzia okazał się kolejnym kretynem jak 99 % tych durniów z gwizdkiem w Anglii :rage:

4 polubienia

Jeszcze żółta dla Nuneza w końcówce meczu

1 polubienie

No za to akurat słusznie, leżał poza boiskiem, wstał i położył się na boisku. Ewidentna gra na czas. Dobrze, że nie dostał drugiej za “Fu*c Off”

Akurat to ktoś przeturlał Nuneza z powrotem na boisko, początkowo leżał za linią, pewnie żeby ukraść czas :wink:

Ta mafia sędziowska jest złożona z socjopatów, którzy celowo znęcają się nad naszym klubem, tylko po to by pokazać nam pogardę i władczość nad nami. Tu już nie chodzi o to, by pokrzyżować nam szansę na zdobycie tytułu, ponieważ wątpię, by wierzyli oni w to, że Liverpool tego nie dowiezie. Prawdopodobnie to dowieziemy, więc próba powstrzymania nas w ten sposób jest bezcelowa, nie opłaca się. Mimo to mieliśmy do czynienia wczoraj z ordynarnym krętactwem. To też nie wynika z niekompetencji, bo po prostu nie da się być aż tak niekompetentnym, mając tyle lat doświadczenia w sędziowaniu. A dlaczego nas nienawidzą to już temat na osobne badanie i liczę, że uczciwi dziennikarze będą dociekać prawdy.

Mi to sie najbardziej podoba, że z wczorajszego meczu dowiedziałem się dwóch rzeczy:

• Jeżeli trafisz w pilke to nic innego nie ma znaczenia. Sila, impet, nic. Mozesz na spokojnie trafic w pilke, a pozniej wywinac haj kika na ryj przeciwnika i to jest w porzadku. Tak robic trzeba.
  • Jezeli jest po gwizdku, np. wiesz, ze napastnik jest ewidentnie na spalonym, ale jednak w ferworze atakuje dalej na bramke to walisz mu lute na pysk tak zeby najlepiej złamać nos albo oczoduł, nastepnie dokladasz dwa solidne kopniecia na ziemi - bo to co po gwizdku nie ma znaczenia i wręcz należy zajebac przeciwnikowi nelsona, jest to wskazane.

12 polubień

PGMOL acknowledge that Everton defender James Tarkowski should have been issued with a red card in their fixture with Liverpool. The challenge saw Tarkowski clearly play the ball initially, however, the nature of the follow-through met the threshold for serious foul play
The referee felt the challenge was reckless in real time and the VAR then checked that on-field decision of a yellow card, deeming that the referee’s call was not a clear and obvious error
However, the view of PGMOL is that a review should have been recommended and ultimately the original decision overturned.

Jakby ktoś nie wiedział to PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) to organ odpowiedzialny za sędziowanie meczów w angielskiej zawodowej piłce nożnej.

Haha, przyznali się że to był faul na czerwoną kartkę. To jakiś cud. Ciekawe czy sędzia dostanie zawieszenie itd.?

1 polubienie