Nie ma sensu zwracać uwagę na to co skorumpowane organizacje sobie naskrobią, co potwierdzą, a co nie itp. Decyzja o braku karnego była prawidłowa, bo inaczej zmniejszyłaby się szansa na romantyczną historię zwycięstwa Newcastle po 70 latach bez pucharu, a zwiększyłaby się szansa na wygraną klubu, którego kibice buczą na hymnie Anglii. Piłka nożna w Anglii to bardzo poważny sport ogółem, w którym to sympatie sędziów decydują o kluczowych decyzjach wpływających na wynik meczu
xddddd to niezla żółta xdddd
Jones to by dostal 2 lata zawieszenia na 5 lat i to pierdla
Dlatego już aż tak tym się człowiek nie emocjonuje jak kiedyś. Korupcja obrzydziła tę ligę, ale dla niektórych to teorie spiskowe
Tutaj mozna sobie odwinac to czyste wejscie.
Liga będzie ciekawsza
Jak czyste? żółta dostał
Oplułem monitor jak sprawdziłem z ciekawości kto tam dziś siedzi na Varze. Naprawdę nie ma tam w Anglii nikogo kto by spalił dom temu tierneyowi czy coś?
Chciałbym dożyć sytuacji gdy piłkarz albo klub wytacza proces cywilny sędziemu za mataczenie.
Ale jakie mataczenie? Zawszw w takich sytuacjach sprawa jest 50na50. Wybijał piłkę i cham poszedl dalej w nogi Alexisa. Sędzia mógł dać czerwoną ale jej nie dał. Wybroni tę decyzję z łatwością. Var też sprawdzał… Tak to jest, jedni dostaną czerwoną mimo że te piłkę dotknął ( jones z Tottenhamem) a inni nie bo dotknął i jego intencją była piłka. Nie ma szans z nimi wygrać…
Za co Nunez dostał kartkę?
Już wiem
Sędzia do zawieszenia, mecz kryminał.
Kontra na 2:0, wychodzimy 2 zawodnikami na pustą bramkę, a ten gość gwiżdże faul dla nas xD
Przecież to jest śmieszne.
Skandaliczne sędziowanie. Czegoś takiego nie widziałem jeszcze. Tarkowski bez czerwonej, Beto bez czerwonej, Iroegbunam bez niczego za nakładkę, Pickford bez czerwonej za wejście z kopa. Do tego na Jocie, Diazie czy Salahu można się było po prostu legalnie wieszać. Masakra.
Tak zwany sędzia okazał się kolejnym kretynem jak 99 % tych durniów z gwizdkiem w Anglii
Jeszcze żółta dla Nuneza w końcówce meczu
No za to akurat słusznie, leżał poza boiskiem, wstał i położył się na boisku. Ewidentna gra na czas. Dobrze, że nie dostał drugiej za “Fu*c Off”
Akurat to ktoś przeturlał Nuneza z powrotem na boisko, początkowo leżał za linią, pewnie żeby ukraść czas
Ta mafia sędziowska jest złożona z socjopatów, którzy celowo znęcają się nad naszym klubem, tylko po to by pokazać nam pogardę i władczość nad nami. Tu już nie chodzi o to, by pokrzyżować nam szansę na zdobycie tytułu, ponieważ wątpię, by wierzyli oni w to, że Liverpool tego nie dowiezie. Prawdopodobnie to dowieziemy, więc próba powstrzymania nas w ten sposób jest bezcelowa, nie opłaca się. Mimo to mieliśmy do czynienia wczoraj z ordynarnym krętactwem. To też nie wynika z niekompetencji, bo po prostu nie da się być aż tak niekompetentnym, mając tyle lat doświadczenia w sędziowaniu. A dlaczego nas nienawidzą to już temat na osobne badanie i liczę, że uczciwi dziennikarze będą dociekać prawdy.
Mi to sie najbardziej podoba, że z wczorajszego meczu dowiedziałem się dwóch rzeczy:
- Jeżeli trafisz w pilke to nic innego nie ma znaczenia. Sila, impet, nic. Mozesz na spokojnie trafic w pilke, a pozniej wywinac haj kika na ryj przeciwnika i to jest w porzadku. Tak robic trzeba.
- Jezeli jest po gwizdku, np. wiesz, ze napastnik jest ewidentnie na spalonym, ale jednak w ferworze atakuje dalej na bramke to walisz mu lute na pysk tak zeby najlepiej złamać nos albo oczoduł, nastepnie dokladasz dwa solidne kopniecia na ziemi - bo to co po gwizdku nie ma znaczenia i wręcz należy zajebac przeciwnikowi nelsona, jest to wskazane.
PGMOL acknowledge that Everton defender James Tarkowski should have been issued with a red card in their fixture with Liverpool. The challenge saw Tarkowski clearly play the ball initially, however, the nature of the follow-through met the threshold for serious foul play
The referee felt the challenge was reckless in real time and the VAR then checked that on-field decision of a yellow card, deeming that the referee’s call was not a clear and obvious error
However, the view of PGMOL is that a review should have been recommended and ultimately the original decision overturned.
Jakby ktoś nie wiedział to PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) to organ odpowiedzialny za sędziowanie meczów w angielskiej zawodowej piłce nożnej.
Haha, przyznali się że to był faul na czerwoną kartkę. To jakiś cud. Ciekawe czy sędzia dostanie zawieszenie itd.?