Sędziowanie w Anglii

Przypomina mi się sytuacja z nurkowania. Sędzia pyta czy był kontakt. VAR odpowiada był kontakt. Karny dziękuję. Mimo, że to nie kontakt spowodował upadek. Sedziowie sobie poradzą jak omijać nagłosnienie i jak dalej ustawiać mecze. Już VAR miałbyć zbawieniem, a dalej sędziowie robią co chcą.

1 polubienie

Ale Fernandes przed chwilą celowo się przewrócił o ciało obrońcy, który czysto wybił piłkę. Ale o dziwo nie machał rękami o karnego

Tęskniłem za tym gwizdaniem fauli przy każdym najmniejszym dotknięciu piłkarza.

Micromanaging meczu, najgorszy typ, który przerywa non stop dynamikę gry.

2 polubienia

I nie widzi zagrania z premedytacją piłki ręką co daje drugą żółtą kartkę a w konsekwencji czerwoną “noale” przecież to nie gwiżdżemy rywalom LFC :man_facepalming:t2::rage:

Ogólnie to jak z tym Varem jest ? Wycofali w tym sezonie?

VAR zajmuje się tylko besposrednimi czerwonymi, bo przecież nie ma czasu wszystkiego sprawdzać. No chyba że 3-metrowe spalone to wtedy gapią się w ekran 10 minut

1 polubienie

To gwizdanie spalonych nadal na żenującym poziomie, albo wytyczne kiedy gwizdać. Niech w tej sytuacji van Dijk skosi rywala, kopnie mu w nogę ostrym wejściem, i awantura gotowa.

Nie miało być systemu pół-automatycznych spalonych od tego sezonu? Spalony przy ewentualnym karnym dla Ipswich sprawdzali ręcznie.

zgadza się miały być, ale jak widać jeszcze tego systemu nie pojęli :sweat_smile:

Po jesiennej przerwie reprezentacyjnej
Edit:
Nowa technologia wykorzystuje 12 kamer zamontowanych pod dachem stadionu i śledzi piłkę oraz 29 punktów na ciele każdego z graczy, 50 razy na sekundę, obliczając dokładną pozycję na boisku

To wszystko wyjaśnia, dzięki😃

Pawson przypomina, że istnieje. Ja nie wiem jak to się stało, że świat doszedł do takiego miejsca… Kto zaczął hodować te pizdy wszystkie? Jak można dać czerwoną kartkę za coś takiego? Ten go bezczelnie pcha w plecy po gwizdku, bo czym dosłownie stykają się głowami i ten pada jak rażony… Czerwoną to powiniem dostać ten pajac z Southampton za symulowanie. Piłka nożna dla pizd. Inaczej nie umiem nazwać tego wszystkiego. Ja rozumiem gdyby podleciał i z bani mu dał, ale takie coś? Najgorsze jest, że sędziowie sami to produkują, skoro dają czerwone kartki za takie interakcje. Ledwo 1 kolejka a ile już decyzji nieadekwatnych do zachowania…

5 polubień

Jak myślicie, będzie pchanie Arsenalu kolejny już, trzeci sezon z rzędu, na mistrza?

1 polubienie

Już był post na facebooku jak to ma się nie zmienić na plus sędziowanie z symulowaniem włącznie i jego ostrzejszym kartkowaniem, skomentowałem to krótko “choya się zmieni i trzeba być debilem by w to wierzyć”, nie myliłem się xD

1 polubienie

Na pewno, to przeciętna drużyna, wyniki Arsenalu w dwóch ostatnich latach to rezultat drukowania i zapewne dawania kasy pod stołem. Ewentualnie władze ligi z góry zakładają scenariusze które lepiej się sprzedają i ich premiują. Dzisiaj var dwa razy na ich niekorzyść(słusznie), ale to tylko wypadek przy pracy

Czytam, że ładnie przekręcono CP dzisiaj - gwizdek w trakcie akcji, po której pada gol Eze, a za chwilę Brentford wychodzi na prowadzenie. Czyli dalej po staremu - najlepsza liga świata, najgorsi sędziowie ;D

1 polubienie

City jak się okazuje może bezkarnie przewracać rywali w polu karnym :joy:
Czy się to komuś podoba czy nie, to Fernandez został popchnięty i przewrócony.

w tej sytuacji akurat myślę że zero zaskoczenia, że bez karnego.

1 polubienie