Sędziowanie w Anglii

Trzeba wybrać mniejsze zło, niestety nie ma żadnego sedziego na poziomie w całej PL. :smiley:

Jest w tym sezonie bardzo dobry i trzymający poziom Harrington, a i Kavanagh też miał spoko początek i kilka dobrych spotkań, ale później już go nie śledziłem. Owszem popełniają błędy, zresztą jak każdy sędzia, ale ich kontrola meczu i gwizdanie dla obu drużyn, a nie tylko dla jednej, wypada nieźle. Zwłaszcza na tle tej błazenady, którą w tym sezonie pokazują największe “sędziowskie gwiazdy PL”.

W tej lidze świnie są równiejsze…Foden stoi blisko piłki dwa razy uniemożliwiając Lallanie wznowienie gry z rzutu wolnego za co sędzia pokazuje żółta kartkę…Lallanie

4 polubienia

Skoro Mac Allister dostał za to, że przewrócił się po wślizgu, to chyba serio nic mnie już nie zdziwi.

2 polubienia

Dwa pytania
Dlaczego nie było karnego po zagraniu ręką w meczu Villa vs Bournemouth ?

Drugie pytanie tak z ciekawości. Mecz Brentford faul zaczyna się przed polem karnym i upadek następuje już w 16-stce. Który moment faulu sędzia bierze pod uwagę ? Tutaj podyktował karnego.

To drugie było już tłumaczone w sytuacji z Endricksem
Słynnym faulu
I sędzia podjął dobrą decyzję. Chociaż według mnie Endrick nie dotarł do pola karnego.

Więc, jak sędzia może podyktować karnego, to ma podyktować karnego, bo to większa korzyść.

O lol nawet nie widziałem tej sytuacji. Dla mnie jest to absurd totalny.

1 polubienie

Narzekający na sędziowanie w naszych meczach powinni dziś obejrzeć spektakl Simona Hoopera :sweat_smile:
Jakaś wyższa szkoła absurdu.

Sia zastanawiam czyim on jest wnukiem/siostrzencem/kuzynem że dostał tę robotę :exploding_head::exploding_head::exploding_head:

No właśnie dlaczego tam nie było karnego dla Newcastle w pierwszej połowie bo nie oglądałem od początku tylko powtórki?

Wiecie co analizował VAR? Bo dla mnie Merino gołym okiem nie był na spalonym. Mógł być Havertz, ale wg przepisów nie brał bezpośredniego udziału w akcji, raczej nie mógł sięgnąć piłki. I coś innego mnie jeszcze zastanawia. Czy wybrany był prawidłowy moment kopnięcia piłki. Bo VAR lubi często godzinę coś analizować, rysować linie, a w sumie nie wiadomo czy wybrano odpowiednią klatkę. A tego nie pokazano wyraźnie.

Nie wiem czy nie było muśnięcia czubkiem buta Gabriela przed główką Merino.

Ten Partey to ma jakiś immunitet? Gość popełnia 5 fauli taktycznych i nie ma nawet pół kartki…

1 polubienie

Sędzia jak mógł starał się utrzymać Arsenal w grze, doliczył 5 min, zakończył mecz w 97.

także ten

1 polubienie

I pomyśleć, że takie coś sędziuje, i dodatkowo bierze udział w sędziowaniu meczu Liverpoolu… Ile razy w przeszłości pomógł nam nie wygrać meczu czy utrudniał grę itp? Taki ściek powinien być wyjebczony dyscyplinarnie… Ciekawe co na to wszystko władze teraz.
Dodatkowo co nam może dać brak jego sędziowania w meczu lfc? Wystarczy, że dadzą go do meczu city czy arsenalu i swoje zrobi, żeby ,pomóc, liverpoolowi.

3 polubienia

Przypomnę tylko że to właśnie Coote był na Varze w tym meczu:

1 polubienie

Ja też coś przypomnę

3 polubienia

Po czymś takim chłop nigdy w życiu nie powinien już gwizdka złapać, chyba że na basenie.

Nie byłaby to też jakaś wielka strata patrząc po ostatnim meczu w którym notorycznie podejmował dziwne decyzje i chyba nie wiedział co się dzieje na boisku. Jakby nie było, to jest skandal, ze chłop, który nazywa Kloppa cipą może sędziować nasze mecze czy siedzieć na VARze.

7 polubień

Albo gośc jest kompletnym debilem i mówi coś takiego do kamery, tym samym mamy do czynienia z ogromnym skandalem po którym conajwyżej powinien sędziować w 3 lidze lub już wcale, albo może to byc deepfake wygenerowany przez AI, dzisiaj nie można byc juz niczego pewnym, a już nie takie filmiki widzialem.

Edit. Dziwne też, że wychodzi to akurat 2 dni po naszym meczu i na sędziego, ktory wiele razy nam zaszedl za skóre.