Chodzi o wypowiedź z tego artykułu?
No jak to mówią ryba i goście śmierdzą po 3 dniach. My byśmy chcieli, żeby już sobie pojechali (mówie “my” jako społeczeństwo), oni by chcieli już sobie pojechać, ale jest jak jest. I Ukraińców i Polaków czasami naprawdę trudno lubić, a żyjemy obok siebie już prawie 3 lata
Ukraina to by przede wszystkim nie istniała bez Ukraińców. Kluczowe były pierwsze dni, jak Zachód zobaczył, że Ukraina daje radę się bronić, to zdecydował się pomagać Ukrainie. Gdyby to rzeczywiście trwało te 3 dni, to dziś już byśmy graniczyli z rosją. Nie zrozum mnie źle, uważam, że na początku wojny super się zachowaliśmy w obec Ukraińców, natomiast:
- Nie pomogliśmy im na taką skale, na jaką wydaje się nam, że im pomogliśmy
- Wszyscy sa już zmęczeni tą wojną. Koszty wszystkiego rosną, musimy żyć obok siebie, choć nie lubimy, morale nie sa już takie jak na początku, moment chwały jaki jako naród mieliśmy po pomocy już dawno przeminął. Każdy ma już tej wojny dość
Stalismy sie glownym hubem pomocowym od pierwszych dni wojny. Gdyby nie nasze zaangazowanie i proba naklonienia panstw do pomocy to wszystko by sie przeciagnelo.
Nasza rola jest wieksza niz Ci sie wydaje. Rola propagandowa i logistyczna kluczowa.
Nie mamy dosyc samej wojny, co wysokich kosztow zycia na ktore wplywa takze nadwyrezony budzet socjalny dla ukraincow. Frustracja wynika z naszych chu#owych rzadzacych i ich klamstw. Wojna jest nam na reke jesli mam byc szczery.
Powstanie serial o Billu Shankly od A24
A24 jest odpowiedzialne i współpracuje z masą dobrych projektów, może być dobre
Ależ my graniczymy z Rosją. Właściwie od zawsze.
Serio? Niesamowite jakich rzeczy można się dowiedzieć… jeszcze mi powiedz że z Niemcami też granicznymy
Tak tylko przypomne,ze graniczymy jeszcze ze Slowacja,Czechami,Bialorusia i Litwa
A co do granicy z Moskwa/Rosja to tak od zawsze to jednak nie-Rus kijowska to mimo durnej propagandy swoloczy nie jest poprzednik Ksiestwa moskiewskiego a z tym wspolnej granicy nie mielismy.
I fajnie byloby do tego wrocic, mysle o tym ksiestewku
Chory umysłowo człowiek tworzy program, w którym udaje, że zaprasza kandydata na prezydenta Nawrockiego i przeprowadza z nim fikcyjny wywiad, w którym zadaje pytania i sam na nie odpowiada. Absolute cinema. Jak nie lubię Lisa tak zachęcam do obejrzenia całości, bo dawno tak się nie uśmiałem. Tylko trzeba zwiększyć prędkość filmu, bo powoli mówi.
No cóż słowa prof. Bogusława Wolniewicza pasują tutaj idealnie. “Pośród wielu ujemnych cech lewactwa najbardziej wydatną jest głupota”.
Komunistów z racji doświadczeń rodzinnych i własnych po prostu nienawidzę, do partii lewicujących mi daleko ale co do tak zwanych ugrupowań prawicowych to ciśnie mi się na usta wypowiedź forumowicza…ynwa19
“myślą, że ich idee to jedyne słuszne w całym wszechświecie, kto nie z nimi ten wróg itd, itp”
I tym sposobem można pomiędzy nimi a tymi z lewej strony sceny politycznej postawić znak =
dorastając byłem bardziej lewicowy, dopóki lewicowość nie poszła w stronę powrotu do komuny i tęczowej propagandy
Do niedawna byłem bardziej za powiedzmy silną gospodarką i interesem krajowym, czyli można powiedzieć bardziej w prawo. Ostatnimi czasy nic mi nie pasuje
Każda strona ma trochę racji, a i tak ich głównym zadaniem jest dzielić, nie łączyć, więc po prostu unikam ekscytowania się polityką.
Jak Elon z Trumpem obudzili moje nadzieję, to jak trochę więcej poświęciłem im uwagi, to znalazłem wiele rzeczy, co mi nie pasują. Nasze podwórko to w ogóle jest obrzydliwe. Rzygają na siebie nawzajem, aby podjudzać publikę. Niedobrze mi się robi jak odpalę twittera/X. Jakby to narzędzie to obrzucania się gównem dla polityków i ich fanatyków. W tv na szczęście tylko sport oglądam
W każdym razie wychodzę z założenia, że politycy, politykami, a i tak wybór jest tylko iluzoryczny, bo gra jest ustawiona z góry
Afd z poparciem od Muska, Trump prezydentem USA, upadl rząd Francji i Niemiec, Węgry i Słowacja z poparciem dla Putina, upadł rząd w Austrii, a do koalicji biorą poplecznikow Putina, a Polska postawiła na Ukrainę, która nienawidzi Polski i obarcza nas za swoje niepowodzenia. Kiedyś napisałem, że największym sukcesem tej koalicji będzie jeżeli dotrwają do końca kadencji i szczerze powiedziawszy nie wiem czy to się stanie.
tylko, że poprzedni rząd wręcz się płaszczył przed Ukraina i rozdał uzbrojenie
Proponuję zakupić konserw turystycznych jak będzie promocja w Biedronce z kartą Moja Biedronka. Do tego wytopić smalcu, najlepiej gesiego. Zrobić zapas Harnasia, bo wiem, że także na tym forum są osoby uzależnione, które piją 1 lub 3 piwa dziennie. Beczki z żywnością zakopać w różnych miejscach.
Żydek poszukiwany listem gończym będzie w Polsce. To się chyba nie dzieje naprawdę.
O @Aldor. Szykuje się event dla Ciebie. Na Twoim miejscu bym poszedł po autograf. Wiem, że to dla Ciebie będzie ważne
Pan Netanjahu to wspanialy bohater narodowy, dbajacy o konserwatywne wartosci i prawą strone swojego kraju. To zaszczyt, ze Polska moze goscic takiego czlowieka. Brakuje takiego kogos na polskiej prawicy… ubolewam…
Ten czlowiek o nazwisku na N to powinien stanac przed miedzynarodowym trybunalem i odpowiedziec za swoje zbrodnie przeciwko ludzkosci!
Wstyd dla Polski,ze pogwalci prawo i go nie zaaresztuje