A co wy się dziwicie, kraj, którego polityką od lat jest płaszczenie się przed USA potępi w jakikolwiek sposób żydowskiego zbrodniarza? W tym wszystkim wkurza tylko podwójny standard, gdyż Rosja be, Izrael jednak fajny.
Niestety między nim, a jakimś typem co okłada innych po mordzie pod dyskoteką czy tam w innej bramie jest tylko taka różnica, że on po prostu potrafił świetnie kopać piłkę…
W maju wybory na Prezydenta RP ktore moim zdaniem nie zakoncza sie jakims wysokim zwyciestwem ktoregos z kandydatow.
Jestem po pierwsze ciekaw frekwencji,szczegolnie w II turze a po drugie czy rzadzaca koalicja zgodnie poprze Trzaskowskiego w tejze bo inaczej to jeszcze wygra pan co na pewne tematy ma opinie “nic”
Dodam ze mimo zamieszkiwania od ponad 3 dekad w Germanii oczywiscie wezme udzial w glosowaniu bo Polakiem ( jak kibicem LFC ) sie jest a nie bywa i miejsce stalego pobytu jest w moich oczach nieistotne.
A moim zdaniem prawo głosu powinni mieć tylko obywatele mieszkający na stale w Polsce (w tym ci wyjeżdżający sezonowo do pracy za granicę). Ile złego narobiła taka Polonia ze Stanów głosująca na pisowską zarazę, którzy od lat nie byli w Polsce i nie wiedzący jaka jest sytuacja polityczna, gospodarcza itd, bo w jakimś tvp polonia oglądali propagandę albo rodzina im powiedziała na kogo głosować. Wiem, że są tacy jak Ty, którzy dalej się z Polską mocno utożsamiają, ale nie można dogodzić wszystkim. @ynwa19 tak, w kraju jest mnóstwo oszołomów podanych na propagandę z jednej albo drugiej strony. Generalnie, dla mnie to sprawa niejednoznaczna.
Zgodze sie z Toba,ze jest pewien problem z ludzmi,ktorzy “gowno wiedza” na temat polityki w kraju a oddaja glos na podstawie propagandy wszelakiego rodzaju.
Lecz odebranie osobom posiadajacym obywatelstwo polskie a mieszkajacych poza Ojczyzna prawa uczestnictwa w wyborach pachnie mi komunizem badz faszyzmem gdzie stosowalo sie takie praktyki.
Ponadto jak pewnie dobrze wiesz i na miejscu jest wielu takich co o polityce pojecie maja marne ale oddaja glos bo partia X czy Y obiecala akurat cos co im pasuje.
To już nie chodzi o rozeznanie w polityce. Mieszkasz za granicą, mieszkaj tam, płać tam podatki, pracuj. Jak ktoś kto nie mieszka w Polsce, nie wie co tu się dzieje, albo ma bekę z tego co tu się dzieje, bo to go nie dotyka ma głosować i decydować jak Polacy mają żyć w Polsce ? Przyjedź, zostań na rok, dwa lata, zamieszkaj i zobacz jak jest i wtedy głosuj. Polacy mieszkający w USA, którzy raczej nigdy tu nie wrócą nie powinni mieć w ogóle prawa głosu od kiedy dostali obywatelstwo amerykańskie.
Jaki komunizm ? Jaki faszyzm ?
Ps. Jak miejsce stałego zamieszkania może nie być istotne ??
Czaskoski nie wygra, bo musieliby zacząć spełniać swoje obietnice przedwyborcze, a tak to będą mogli zrzucać winę na kolejnego prezydenta, że chcieliby a nie mogą.
Szczerze powiedziawszy nie wiem kto jest bardziej żałosny. Nawrocki czy oddający hold słupowi fi 18 Czaskoski. Mnie najbardziej rozwala, że obaj kandydaci mają w tym kraju ogrom zwolenników, a prawidłowo obie sekty powinny być usunięte z życia publicznego. To też niestety dowód jak niskie IQ ma polskie społeczeństwo, a dodatkowo ruskie dobrze wiedzieli co robią w Katyniu i to, że proces tworzenia nowego miotu inteligencji trwa ogrom czasu. Jak widać 8 dekad to jeszcze wciąż za mało. No bo jak taki oszołom, który stawia lampki przy drogowskazie ma być prezydentem kraju to chyba w niezbyt dobrym kierunku idziemy. Myślałem, że już niczym się nie zaskoczę, a tu jednak życie codziennie płata nowe figle.
Zakladajac,ze artykul nie mija sie z faktami to widac jak na dloni na czym zalezy pewnym grupom w panstwie Izrael-na pewno nie na ochronie rodakow.
Ci z Was,ktorzy sa troszeczke glebiej zaznajomieni z przebiegiem II WS odnajda analogie
Kurde no! Trump już prezydentem i nic się nie wydarzyło!
Słońce nie kręci się wokół Ziemii, o 17:15 mniej więcej zrobiło się u mnie niestety ciemno, UPA z KGB dalej się nawalają a “mysznited” razem z oszustami nie zniknęli z mapy świata
A idź pan w pizdu z tym amerykańskim Donkiem
Jeżeli jest coś co mogłoby sprawić że przestałbym kibicować Liverpoolowi, to jest to przejęcie klubu przez Muska. Nigdy go nie lubiłem, ale wcześniej był dla mnie po prostu stereotypowym zachłannym kapitalistą, który udostępniał nieśmieszne memy a od jakiegoś czasu zaczął jawnie wspierać neonazioli.
Chłop podobno jest inteligenty, więc raczej wiedział co oznacza ułożenie ręki na takiej wysokości w taki konkrenty sposób. To nie przypadek.
Trump mówił kiedyś w wywiadach, że chciałby mieć przy sobie tak lojalnych ludzi jakich miał Hitler, więc podobieństwa widać.