Kiedyś kilku łebków by się wtrąciło i zrobiliby lincz, a dziś cioty w rurkach patrzą dookoła jak jeden drugiego leje na ulicy. Lewica wycięła Europejczykom jaja.
@CzerwonyBartek dzisiaj każdy sie boi ruszyc palcem, kiedyś za krzywe spojrzenie mogłeś dostać po łbie. Mialo to swoje minusy, byla skrajna patologia, ale przynajmniej od swojego xD
Gdyby Polak dostawal to i tak by nikt nie zareagował. Nie ma w polskim prawie tolerancji na obrone własną ani środki obrony. Nie można mieć własnej pałki teleskopowej, kastetu czy noża dla obrony, ale w razie czego masz sie schować, spierdalać i zadzwonić na służby które przyjadą za kilka godzin.
Wielka szkoda … pamiętam jak bodaj 6 lat temu byłem w Krakowie na jego koncercie już wówczas widać było że to starszy Pan ale koncert był mega, Black Sabbath to jeden z moich ulubionych zespołów czy to z Ozzym czy nie na vocalu RIP
To nie starość, to poczucie przemijania staje się bardziej wyraźne. Mając kilkanaście lat wielu z nas myślało (albo teraz myśli) o ludziach w wieku 30 lat jak o dojrzałych i statecznych ludziach. A kiedy przyszła 30stka okazało się, że to tak nie wygląda. Człowiek niewiele się zmienił duchowo, ale kalendarz uświadamia dystans do tamtego nastolatka. I pewnego dnia zaczynają odchodzić bohaterowie dzieciństwa i przychodzi myśl, że mimo poczucia bycia wciąż młodym, świat wokół nas nie wyhamował tak jak my. Śmialiśmy się kiedyś z naszych rodziców, wspominających z nostalgią stare czasy, a powoli to my stajemy się ludźmi, którym mocno ukorzenia się myśl “to se ne vrati”
Pamiętam jak ze 20 lat temu widziałem na MTV jakiś program o rodzinie Osbourna. Już wtedy prezentował się jakby miał ze 100 lat. Szczerze mówiąc bardziej zszokowało mnie, że zmarł w wieku 76 lat, niż to, że zmarł
Mnie w ogóle nie zszokowała jego śmierć, bo typ był jeżdżącą mumią od paru lat. To że dotrwał tyle to dobry wynik dla tak przećpanego i przepitego ciała.
Ozzy miał wypadek na początku tego Reality Show, czy chwile przed nim, stąd “mumiowatość” . Na Quadzie sie wypierdzilił, zdrowo go połamało.
Co do Hulka to też miał Reality Show, obydwa trochu oglądałem, ciekawe, że właśnie odchodzą tak blisko siebie, a właśnie trochę tam podobieństw było, przede wszystkim te Reality TV i rodzina, bo z czego pamiętam to obydwoje mieli syna i córkę i potem się z żonami rozeszli
Z mojej perspektywy to z wiekiem ma się coraz więcej zajęć czyli rodzina, która się powiększa i oddaje się jej dużo czasu, przeróżne hobby gdzie częstokroć dochodzą nowe no i oczywiście praca.
I tak mając w dużej mierze wypełnione po brzegi dni upływ czasu niejako przyśpiesza.
Człowiek łapie się na procesie myślowym “Ozzy miał już 76 lat?” no tak chłopie skoro samemu , w moim przypadku “skromne 58”, młodzieniaszkiem już nie jesteś a zacząłeś ich słuchać (Black Sabbath) za bajtla.
Pewne macie mniej więcej podobnie ale co tam" szczęśliwi godzin nie liczą"a my kibice LFC tacy akurat jesteśmy
Pozdrawiam z kraju jeszcze z Bytomia a już za chwilę ze spotkania z pewnym Adasiem
Off-topic
ynwa19 bo pewnie Wnuk się urodził w 2019 ;D @ynwa19 to bardzo fajnie, że tak Ci się ułożyło liczę za kilka lat, że tu będzie na forum nowy kibic Liverpoolu, chyba, że wybierze arsenal ;D