Sprawy pozasportowe

Może właśnie dlatego, że każdy ma odmienne zdanie to warto ich posłuchać i wyrobić sobie własne zdanie.
Tylko tyle nam szarym obywatelom zostaje, tym którzy nie chcą się za bardzo zagłębiać w tą całą ‘polityke’.
Takie moje zdanie.

To jest trudna sytuacja bo z wojskiem nie mam nic wspólnego, ale większość związanych z wojskiem popiera ustawę. Z perspektywy obywatela to nie czuję się bezpiecznie przygotowany na obrone przeciwrakietową i dronową. Wolę żeby nad moim województwem nie latały drony. Jestem z lubelskiego

W Polsce nie ma polityków, są tylko psy na smyczy które zrobią i powiedzą wszystko dla plemiennego nawalania się po łbach. Niech ten kraj już upadnie.

5 polubień

Można by te 70 miliardów z budżetu, które każdego roku idzie na niepoprawiający demografii program 800+ przekazać na zakup sprzętu, ale nikt tego nie zrobi. Tak samo nie ma rozmów o zrównaniu wieku emerytalnego do 65 (tak jak w każdym normalnym kraju), a to też by znacznie poprawiło budżet. Kasę na zakup sprzętu można łatwo pozyskać, trzeba tylko podjąć decyzje za które znienawidzi Cię polska tłuszcza. Niestety u nas nie ma nawet w opozycji polityków tak odważnych

3 polubienia

Prezydent to przebrany w garnitur osiedlowy dresiarz. Mój zapierdziany fotel ma więcej polotu, klasy i inteligencji, niż ten orangutan na smyczy. Duda to przy nim był Marlon Brando.

4 polubienia

Żeby było śmieszniej to Nawrocki wetuje SAFE i w tym dniu pomarańczowy orangutan znosi blokadę na rosyjską ropę i pozwala ją sprzedać xDDDD Potem ktoś się dziwi że ten kraj zniknął na 123 lata. Polaczki chcą to mają.

8 polubień

Art. 135 § 2 Kodeksu karnego stanowi, że kto publicznie znieważa Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

3 polubienia

Nie widzę tam nazwiska, więc nie wiadomo nawet o którego prezydenta chodzi. Równie dobrze mógł pisać o tym zza oceanu i wtedy ten paragraf nie ma mocy. Łatwe do podważenia.

5 polubień

Co zabawne wszystkie te ustawy wprowadził lewicowy PiS :joy:

Skoro tak twierdzisz to spoko (a raczej nie masz racji - kontekst wypowiedzi, miejsce również w teorii nie ma znaczenia).
Oczywiście nie bronie tutaj prezydenta, tak tylko zwracam uwagę. Czasem, w życiu warto się ugryźć w język, pomyśleć i napisać/powiedzieć coś z większym polotem :slight_smile:

1 polubienie

Ja jestem przeciwko cenzurze i polityków to przywilej obrażać bo to miernoty. Równie dobrze można zrobić przewrót i na gilotynę jak to w historii Europy bywało

A obrażaj sobie do woli :smiley: chciałem jedynie zwrócić uwagę na konstrukcje zdania - ‘prezydent’, a ‘Karol Nawrocki’ robi tutaj różnice dla tego paragrafu :stuck_out_tongue:

Pewnie, też mam podobne zdanie co do miernot. Niestety.
Kiedyś sobie myślałem czemu do rządzenia krajem nie można wybierać tylko ludzi sukcesu-to takie proste.
Ale w sumie wśród takich też nie brakuje oszołomów, kto wie czy by nie było jeszcze gorzej. Przytoczyłbym Trumpa, ale mam dylemat czy to człowiek ‘sukcesu’.

Pisała ruspublika, czytał spawacz. Niech żyje zdrajca batyr i jemu podobni. :skull_and_crossbones:

5 polubień

Na końcu powinien napisać Niech żyje PiS

Mnie najbardziej przeraża, że te wybory z 2025 wygrałby praktycznie każdy wskazany przez Kaczyńskiego. Starzec mieszkający całe życie sam, który mentalnie zatrzymał się w 2010 r. może sobie wybrać człowieka z ulicy na prezydenta kraju, wystarczy, żeby miał czyste zęby i mówił bez seplenienia (znacznego, bo takie małe jeszcze ujdzie). Śmieszny kraj. W USA przynajmniej mają jakieś wewnętrzne, demokratyczne wybory, u nas dalej funkcjonuje mentalność z komuny.

2 polubienia

Ja się zastanawiam czy to weto to było jego własna decyzja czy Kaczyński mu tak powiedział

Dlaczego Nawrocki zawetowal ta ustawe ?
Poniewaz to inicjatywa obecnego rzadu i Tuska a to jest “niedobra” i nie podoba sie pewnemu prezesowi.
Ponadto obojetnie ktora partia jest u wladzy to panuje tylko jeden zwyczaj “wszystko dla partii a reszta…sie zobaczy” :enraged_face:

A jak ktos wierzy,ze PiS to patriotyczne ugrupowanie to mi go autentycznie szkoda bo dal sie omamic haslami rodem z epoki slusznie minionej !

2 polubienia

Where znieważenie?

#znaki

Dobrze , ze to nie jest to slynne wylacz tv, wlacz myslenie.

Porównanie do orangutana, określenia dresiarz, zapierdziany fotel ma więcej inteligencji.
Takie tam naciągane, ale jest - w ramach ciekawostki, bez spiny :wink:

Co?