Ja wiem, że dzisiaj mecz Polaków, ale czteropak dożylnie już o godzinie 15 to lekka przesada kolego.
Do takiego meczu trzeba się przygotować odpowiednio, więc czteropak to mało.
Dzisiaj to wleci dużo napojów przed i po 20:45 ![]()
.
Pedofilia to najgorsze g**** jakie można sobie wyobrazić.
Jednak to, że jeden typ z jakiejś organizacji okazał się zwyrolem o niczym nie świadczy.
Rozumiem, że jeżeli jakiś członek sztabu Liverpoolu okaże się tego typu ludzkim śmieciem to od tego momentu nazwa Pedofilpool FC staje się uprawniona?
Ja myślę, że tu bardziej chodzi o co innego. W informacjach dotyczących tego przypadku z Kłodzka podają, że temat nie był zupełnie obcy, a mimo to kobieta dalej prężnie działała w strukturach KO. Na wiosnę 2024 jej mąż już siedział w areszcie z zarzutami i coraz więcej mówiło się o tym, że ona również brała w tym udział i zamiast taką osobę odsunąć do wyjaśnienia sprawy, to lokalne władze KO powierzyły jej funkcję pełnomocnika komitetu wyborczego ich kandydatki (której zabrakło podpisów pod listami poparcia, żeby wziąć udział w wyborach)
Ja pierniczę, widzę niektórym już całkiem się odkleiły klepki. Co ta ruspublika robi ludziom z mózgu. Nie zapomnijcie dać na tace w niedzielę.
Odezwał się chłop co ma klapki na oczach w drugą stronę. Kto chce oglądać Republikę, TVN, TVP czy kanał zero niech sobie ogląda. Tak samo ktoś kto idzie w niedzielę do kościoła i wrzuci co łaska to jego sprawa. Naród co raz bardziej się dzieli na lewo i prawo, aż rzygać się chce od tego wszystkiego i prędko to nie minie póki jest tylko PIS albo PO u władzy od dobrych już lat.
Problem w tym że nie jedna jest już oficjalnie kilkanaście I najgorsze to z jednej slusznej parti
Zgadzam się xD
Oczywiście wszystkie przypadki przestępstw powinny być odpowiednio karane i nagłaśniane, ale co przytoczone sprawy mają wspólnego z przypadkami pedofilii o jakich była mowa?
No to ok, jak najbardziej zasadny przykład, a ten drugi?
Morawski jest pedofilem.
Znaczy w kontekście samej pedofilii to nic, po prostu bawi mnie utożsamianie sprawstwa poszczególnych członków z jakimś odgórną linią partyjną, w ramach której istnieje jakaś afera pedofilska, bo ktoś został skazany za coś.
W sensie przypominam, że Piotrowicz literalnie robił wszystko, żeby pedofila chronić - a tutaj po prostu był pedofil, było krycie pedofilii i oboje zostali za to skazani. Tzw. detale.
Ci wszyscy, którzy krytykują Republikę, może niech prędzej wytłumaczą, dlaczego prorządowe media milczą na temat afery pedofilskiej i zoofilskiej z Kłodzka. I niech się zastanowią co by było, gdyby wszystkie media miały przez rząd założony kaganiec na usta.
Chyba ty musisz być tym smutnym człowiekiem. To jedyny slogan, który potraficie przywołać ? Coś złego jest w byciu uśmiechniętym ? O co chodzi ?
Oglądasz prorządowe media? Ja nie znam. Chcesz powiedzieć, że ruspublika jest rzetelną telewizją, z prawdziwym przekazem do obywateli ?
Nie, jest nieobiektywna i prezentuje poglądy propisowskie. Natomiast w TVN i TVP również nie uświadczysz obiektywizmu, bo to są media, które mają zadanie przedstawiać Platformę w pozytywnym swietle. Schemat działania tych mediów jest dokładnie taki sam, mają tylko innego faworyta
Wgl przekopałem się przez tę listę i co zabawne:
Łukasz M. istotnie startował z PO, ale potem przeszedł na stronę PISu xD
Robert K. nie miał nic wspólnego z Platformą.
Kamila L. kryła pedofila, a nie sama się dopuszczała tych działań.
Rozumiem, że w kontekście tej Pani Kamili wszyscy tak chętnie tutaj przywołują również sprawę… Piotrowicza, który jako prokukator tłumaczył oskarżonego księdza pedofila o to, ze ten dawał “ciumka” dzieciom.
To jest to dopiero afera pedofilska! Prokurator chroni pedofila, a potem zostaje sędzią TK….
”**Zeznania o dotykaniu intymnych miejsc tłumaczył tym, że “ksiądz ma zdolności bioenergoterapeutyczne. Pojawiały się też zeznania, że jeśli dziecko bolał brzuszek, to po dotknięciu przez księdza ból znikał”.”
**
Czego nie znasz?
Zasadniczo nie oglądam - Schnepfowej i innych talibów nie sposób wytrzymać. Ale nie muszę tego robić by być w stanie ocenić, czy te media informują widzów o wspomnianej aferze. I to nie chodzi tylko o TVN i TVP - a również portale internetowe i gazety. Jest zmowa milczenia.
Oczywiście, ze Republika nie jest rzetelna - ale kto jest?
I dlaczego “rus”? Toż to totalny absurd. Jak już, to są protrumpowscy i proizraelscy.
Różnica jest taka, że w telewizji skupiam się na wypowiedziach osób bezpośrednio związanych z danym problemem, premier, prezydent, poseł, ekspert, wojskowy, adwokat, specjalista ds. takich i takich i potem wyrabiam sobie zdanie, a nie pro prowadzącego takiego czy innego. W ruspublice jest tylko jedna narracja - Tusk to zło.
@up Kaczyński, Trump, Izrael, Rosja, Węgry … przecież to jedna rodzina.
Gdzie jest ta zmowa?
Już nie mówiąc o tym, że sprawy pedofilskie co do zasady nie powinny wychodzić na światło dzienne w przypadku takich spraw gdzie można zidentyfikować ofiarę. Bo skutkuje to tylko i wyłącznie ostracyzmem i doxowaniem tych osób vide sprawa z synem Filiks, który był molestowany przez pedofila z PO i wyłącznie na cele polityczne to wyciągnięto… chociaż ona to zgłosiła, a sprawca został skazany. Skończyło się zresztą samobójstwem dziecka.
Teraz dopiero wypłynęło już po ogłoszeniu wyroku. Przez wiele miesięcy nie było żadnej wzmianki o tym, że takie zdarzenie miało miejsce
Ale i tak najgorsze było zachowanie lokalnych struktur PO, które mimo informacji, które niosły się w kuluarach, dalej pozwalali jej prężnie działać, zamiast odsunąć do wyjaśnienia sprawy
Teraz był wyrok, wcześniej było postępowanie, przesłuchania, temat nie był nieznany, zwłaszcza jak już pisałem już na wiosnę 24 w strukturach PO to nie była wiedzą tajemna, że ta babka była współwinna tych zdarzeń
Zarzuty postawiono jej w 2023, a na wiosnę 2024 działała prężnie w strukturach, zdobywając nowe stanowiska