Sprawy pozasportowe

Myślałem, że w ogóle nie masz. Wtedy to by dużo wyjaśniało. Być może mój błąd.

1 polubienie

Ok, podsumujmy. Na portalu TVN24 pojawił się zanonimizowany artykuł opisujący jakąś sprawę pedofili. W jego ostatnim akapicie wspomniano, że sprawa dotyczy polityka KO. Mało kto do tego miejsca doczyta, ale nie będę się czepiał. Nie podano nazwy miejscowości, więc moje wyszukiwanie jej nie znalazło. Gdy nazwy miejscowości nie podałem, to zostałem zasypany wiadomościami o pedofilii w kościele. Od publikacji artykułu minęło 5 dni. Nie pojawił się żaden nowy news na ich stronie, pomimo tego, że wiele nowych informacji ujrzało światło dzienne. I dopiero po tym czasie (można pokusić się o stwierdzenie, że nie wypadało dłużej siedzieć cicho) pojawił się materiał w Faktach (o którym nie mogłem wiedzieć w momencie pisania o zmowie milczenia). Jak widzisz, nie takie to powszednie zdarzenie, jak próbowałeś to przedstawić. Ciekawe, czy czysta woda się odważy. Nadal podtrzymuję swoje twierdzenie, że miała miejsce/ma zmowa milczenia w mainstreamowych, prorządowych mediach.

Tak jak pisałem wcześniej, mnie bulwersuje jedynie milczenie prorządowych mediów. Nie mam podstaw, by zarzucać jakieś zaniechania działaczom KO z Kłodzka, a tym bardziej sądom. A w dodatku jeszcze dzisiaj nie oglądałem Republiki :smiley:

1 polubienie

Media w sensie portale internetowe czy stacje TV ?

1 polubienie

Między Nawrockim a tym Panem Jerzym to nie była żadna umowa dożywocia. Kolejny raz powielana jest nieprawdziwa teza, która ma przywrócić narrację, że to była umowa wzajemna.

To było mieszkanie komunalne, które przyznawane jest w ramach pomocy przez gminę osobom ubogim. Bezpośrednio od gminy nigdy by Nawrocki tego nie przejął. Pan Jerzy byl najemcą tego mieszkania i miał prawo wykupić to mieszkanie z bardzo dużą zniżką (tzw. bonifikatą). Szkopuł w tym, że przez 5 lat od wykupu, nie można takiego mieszkania sprzedać. Więc w całej Polsce powstał taki patent, że podpisuje się umowę przedwstępną z takim „Panem Jerzym”, który dostaje hajs na wykup i po 5 lat oddaje mieszkanie drugiej stronie. Dlaczego jest oburzająca ta historia? Nie dlatego, że starszy facet został pozbawiony mieszkania i siedzi w DPSie. A dlatego, że sam Nawrocki przyznał się, że wpisali do aktu notarialnego umowy sprzedaży, że Pan Jerzy mu zapłacił cenę mieszkania, co nigdy nie miało miejsca.

Jest to oszustwo, jakich wiele z mieszkaniami komunalnymi w całej Polsce. Jednak moralnie jest to turbo słabe. Nie mówiąc o tym, że fałszywe oświadczenie w akcie jest przestępstwem ściganym kodeksem karnym.

Edit: I jeszcze skąd się wzięło to info o umowie dożywocia? Ano stąd, że trzeba było jakoś uratować przekręt z pieniędzmi, których Pan Jerzy nigdy nie zobaczył na oczy. Niby rozliczenie jednak było, ale w „utrzymywaniu Pana Jerzego”. Nieważne, że nie ma na to żadnej umowy i wpisu w księdze wieczystej lokalu.

1 polubienie

Zdrowych, spokojnych Świat Wszystkim :heart_hands:

Do środy :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Forumowicze to chyba czas się pożegnać.

Donald Trump na portalu Truth Social: “Dzisiaj w nocy zginie cała cywilizacja i nigdy już nie powróci. Nie chcę, żeby tak się stało, ale prawdopodobnie tak będzie. Jednak teraz, gdy mamy do czynienia z całkowitą i radykalną zmianą reżimu, w którym przeważają inne, mądrzejsze i mniej radykalne umysły, może wydarzy się coś rewolucyjnie wspaniałego, KTO WIE? Dowiemy się tego dziś wieczorem, w jednym z najważniejszych momentów w długiej i złożonej historii świata. 47 lat wymuszeń, korupcji i śmierci w końcu dobiegnie końca. Niech Bóg błogosławi wspaniały naród Iranu!”

Będzie atom dziś latał? Czy tylko straszy?

Gdyby głupota umiała latać to Trump fruwałby jak gołąb.

2 polubienia

Głupota obecnie ma jedno oblicze, Trump.

2 polubienia

Systematycznie dopuszczając do głosu wszelkich Korwinów, Braunów, Trumpów, zachwycając się silną ręką Putina w walce ze zboczeńcami, kupując bajki o jedzeniu robaków, gejach w szkołach i nieposiadaniu niczego i biciu brawo, budzimy się po kilkunastu latach w takim właśnie świecie, w którym rządzi chora wersja konserwatyzmu - ruskiego, izraelskiego, arabskiego czy amerykańskiego.

Oby nigdy więcej w wersji polskiej.

6 polubień

Trump jak ta kurtyzana z mema XD

4 polubienia

Trump i jego przydupas z Izraela to zbrodniarze wojenni, których powinno się osądzić przed Międzynarodowym Trybunalem Sprawiedliwości eee Karnym!

z Trumpem niestety trzeba poczekać do wyborów połówkowych, potem się za niego wezmą

A propo programu SAFE to jest tak korzystny, że Rumuni się wycofują bo kontrakty nagle podrożały, ciekawe ile jeszcze tam jest pułapek w tym programie?

1 polubienie

I tak to się żyje w tej Polsce, co ekipa to lepsza.

Aczkolwiek musze przyznac, ze nawet wsrod znajomych brauniarzy i innych zacofańców w ostatnich tygodniach widze juz znaki zapytania i lekkie zwątpienie czy faktycznie zły zachód upada, łunia nas zniszczy, a Tramb gra w szachy 5d. Może jednak Donek bedzie przełomowy i chociaż część wolnomyślicieli przekona do zastanowienia się nad swoimi poglądami. :smiley:

2 polubienia

In Donek we trust, proponuje mniej sekciarstwa

Safe to od początku był wał, tylko wyborcy tuska i całe to uśmiechnięte towarzystwo dało się nabrać, a to oni kreują się na elite intelektualną tego kraju. Jak można uwierzyć, że unia i niemcy chcą dobrze dla Polski?

1 polubienie

Problem z radykalną prawicą JAK I radykalną lewicą jest taki, że brakuje całkowicie refleksji nad tym, co robią, byle dopiec tym drugim najczęściej. Tylko że no i tak co innego narzucać coś komuś jak prawica chce, a pozwalać na wszystko jak lewica chce (i jedno i drugie złe, ale w kontekście szarego człowieka, który nie przejmuje się tym, co robią inni póki go to nie tyczy, to wiadomo co bardziej mu odpowiada, ale taki zazwyczaj też ma wywalone w politykę i nie głosuje/głosuje na chybił trafił). Wkurwia mnie niemiłosiernie ta polaryzacja obu stron i brak konstruktywnego spojrzenia na to przez jakichś znanych i oglądanych ekspertów, zamiast próba zawładnięcia co najlepsze z obu i z tego stworzenia odpowiedniego programu politycznego w Polsce. Chociaż może i próby były w ostatnich latach i nawet nie zauważyłem, ale nie przebiło się to przez mainstream, bo to się z góry można założyć słabo sprzeda i przeszłoby tylko w myślącym społeczeństwie (i dodatkowo trzeba przyznać, że prawica wraz ze swoimi wyborcami totalnie przejęła social media w Polsce). Potem natomiast patrzę na posty Nawrockiego z Pudzianowskim i TYSIĄCE komentarzy zachwalające to, że mamy silnego prezydenta, bo wycisnął 150kg XD i nie da sobie w kaszę dmuchać XD[2] albo z połowa komentarzy z dupy leci w stronę Czaskowskiego/Tuska, a pojedyncze komentarze, że to pacynka Kaczyńskiego są wyszydzane i puentowane, że pan prezydent nie da sobie NIKOMU wejść na głowę XD[3]. Zresztą czy to akcja z dziennikarzem czy snusowe epitety czy po prostu jego aparycja, postawa i zachwalanie swej przeszłości, która go ukształtowała XD[4], a ludzie to łykają jak pelikany. Dużo nam do Ameryki, która wybrała Trumpa nie brakuje, niestety. Zwłaszcza patrząc na rosnące poparcie Braunna, a nie tylko poparcie prezydenta.

To się szykuj panie.. bo złe czasy to dopiero nadejdą. JESZCZE najgorsze przed nami.

4 polubienia

o ile kibicowanie w piłce nożnej można uznać za pasje i coś niegroźnego (dopóki nie pójdą pałki i noże), to kibicowanie w polityce zawsze kończy się źle, bo pozwala na przymykanie oka na najgorsze zachowania o ile to robią “nasi”

4 polubienia