Strona/forum i wszystko z tym związane

Ty chłopie, to też jesteś niezły ananas

3 polubienia

Przez chwilę pomyślałem, że ktoś deaktywował Forum. Albo że Moderatorzy w ramach czystki usunęli wszystkie wątki. :joy:

A może to jednak zaszyfrowana odpowiedź Redakcji na pytanie ‘Co dalej z Thiago’?

Hej, zagłosowałem w ankiecie na zawodnika meczu na komputerze, po czym jak sprawdzałem stronę na komórce to znowu mi się ta ankieta wyświetliła (na obu urządzeniach byłem zalogowany ofc) i gdy oddałem głos to wyskoczyła informacja że już brałem udział w ankiecie, jednak ta nie zniknęła (chodzi oczywiście o mozliwosć głosowania), w efekcie czego na komórce nie jestem w stanie podglądnąć wyników tejże ankiety :slight_smile:

Odpal na te chwilę widok komputerowy na telefonie i problem rozwiązany :stuck_out_tongue:

Tak myślałem że ktoś z tym wyskoczy :smiley: problem nie będzie rozwiązany, tylko zamieciony pod dywan :stuck_out_tongue:

dzięki za info, to bardzo ciekawe

1 polubienie

Na stronie w logo wymieniliśmy VVD w starej koszulce na Trenta jakby co :face_with_monocle::wink:

3 polubienia

Można powiedzieć, że Virgil po awansie na kapitana został zdymisjonowany na LCF.pl :wink:

1 polubienie

Cześć cześć czy możecie zmienić na stronie podgląd tweeter czy tam eXa? Dalej widać tylko wrzuty z 2021 roku i żeby coś aktualnego zobaczyć trzeba zjechać na dół.
Nie wiem jak działa API eXa ale czy da się to jakoś lepiej zrobić, bo strasznie długo się wczytuje, albo pokombinować coś z lazy loadingie., żeby wczytywał się jako ostatni?

Być może jestem ślepy, ale nie widzę opcji wyświetlania tweetów od najnowszych do najstarszych. Podobno jeśli jest się zalogowanym na platformie X, to tweety wyświetlają się poprawnie - ale potrzebujemy kogoś do zweryfikowania tej tezy.
Również uważam, że w obecnej postaci, wyświetlanie tego widgetu na stronie mija się z celem.

Potwierzam, że jak ktoś jest zalogowany na twiterze to widać najnowsze.

image

Wchodząc na stronę przez telefon też widziałem wrzuty z 2021r mimo że na aplikacji byłem zalogowany. Problem rozwiązał się jak zalogowałem się na X przez przeglądarkę :wink:

Nie myślał ktoś żeby zmienić silnik forum na coś bardziej rozbudowanego i zrobić wygląd przypominający coś takiego?

Oczywiście motyw bardziej związany z LFC, chodzi mi o sam wygląd i budowę

Przejście na nowy Layout zajęło sporo czasu i były z tym nawet związane kontrowersję.
Pamiętam zbiórkę i później kłótnie, że wzięli pieniądze i wyjechali na lazurowe wybrzeże ( ta część to oczywiście żart).

Jestem tylko czytelnikiem i absolutnie nie wiem jak to wygląda od środka, ale podejrzewam, że pieniądze z reklam to ledwo pokrywają koszty serwerów.

Redaktorzy czy ogólnie ludzie związani z tworzeniem strony czy forum robią to pewnie z dobrego serca.

Więc po akcjach z ostatnim przeniesieniem strony na (nowy silnik) wątpię , że ktoś będzie miał ochotę w to się bawić :wink:

2 polubienia

Mi brakuje na tej stronie takiego czatu. Gdzie można pisać ze wszystkimi na tej stronie. A tak tylko wypowiadamy się i dyskutujemy na forum Gdzie spam jest zabroniony.

Czat ma swoje plusy, ale ma też jeden potężny minus - byłby jednym z większych bagien w internecie, przez co wymagałby moderowania vide znalezienia osoby, która charytatywnie kilka razy w tygodniu będzie czytać mix fajnych postów z gównoburzą, prowadzoną przez niektóre osoby. Forum ma tę przewagę, że tematy są podzielone i każdy może poczytać tylko to, co go interesuje, a czat byłby zalany dosłownie wszystkim i przewijanie setek wiadomości, by poczytać co ludzie pisali, byłoby wybitnie męczące.

Jestem zwolennikiem czatu, ale całkowicie rozumiem decyzję o jego nietworzeniu. Jakimś pomysłem i consensusem byłoby wprowadzenie czatu, który otwierałby się godzinkę przed meczem i byłby zamykany zaraz po nim. Choć prawdę powiedziawszy w wątkach meczowych i tak w trakcie meczu najczęściej pojawiają się krótkie posty/komentarze do meczu, więc niczym się to od czatu nie różni.

2 polubienia

Jakimś pomysłem i consensusem byłoby wprowadzenie czatu, który otwierałby się godzinkę przed meczem i byłby zamykany zaraz po nim.

Świetny pomysł :+1:

Wyświetlacz ilości osób online działa prawidłowo? Co nie wejdę na stronę, to widnieje ponad 1k osób :open_mouth:

Tak, zlicza liczbę unikalnych adresów IP w ciągu ostatnich 30 minut. Jak celnie zauważyłeś, licznik wskazuje podejrzanie wysokie wartości - jest to związane ze sztucznym, złośliwym ruchem botów. Można go ukrócić, ale przy okazji wycina się ruch botów google’a, co skutkuje pogorszeniem wpływów z reklam. Póki więc ten sztuczny ruch nie obciąża nadmiernie serwera, to jest tolerowany kosztem błędnej liczby osób online.

2 polubienia

Też jestem za :wink:

#znaki