Myślę że ogarnięty użytkownik bez klikania widzi że to jest tzw artykuł sponsorowany i można go omijać szerokim łukiem
Ja myślę, że jak zgłosi się do Adriana Ludonautics z propozycją marketingową to Adrian nie odrzuci. Zakładam, że póki co wrzuca to co jest bez wybrzydzania.
Myslę, że nie chodzi tylko o kwestie ogarnięcia użytkownika, ale idę o zakład, że znalazłby się przepis obligujący do oznaczenia takiego artykułu jako sponsorowanego / reklamowego / promocyjnego. A już tym bardziej, że widziałem ostatnio artykuł dotyczący zakładów bukmacherskich.
Edit. Daleko nie trzeba szukać, jak się komuś nie chce, wystarczy przeczytać podsumowanie artykułu poniżej.
https://prawodlabiznesu.eu/lokowanie-produktow-a-reklama-ukryta/
Macie coś dodatkowego za ilość wyświetleń takiego artykulu? Czy stała cena za samo wrzucenie? Bo nie wiem czy mam kliknąć i zamknąć, czy po prostu omijać?
Omijaj szerokim łukiem!
Co za straszna dyskusja. Fuj. Wszyscy którzy składają ogrom pracy w serwis lfc od tyłu lat postanawiają dostać dodatkowe środki za swoją pracę, a ludzie tu z pretensjami.
Ja się bardzo ciesze bo czytam tyle artykuły które mnie interesują i tyle. Jeśli są jakieś za które serwis może sobie zarobić i dzieki temu się rozwijać i dawać nam jeszcze lepsze artykuły albo po prostu jechać na lepsze wakacje to ja jestem jak najbardziej za!!!
Edwards coś ty zrobił że już nawet 31 stycznia ludziom nie chce się kłócić o brak transferów i muszą się kłócić o reklamę na stronie
Raczej Hughes, jeszcze mają czas do poniedziałku
No nie wiem, ja na przykład wszedłem w artykuł o wróżbach, bo założyłem, że może dowiemy się czegoś przełomowego, np czy Liverpool wygra w tym sezonie Ligę Mistrzów.
A tu taki zonk.
Ale z drugiej strony lepszy taki news, niż kolejna analiza potencjalnego celu transferowego na lato (którego pewnie i tak nie zrealizujemy) publikowana w styczniowym okienku transferowym, w którym nic się nie dzieje.
Tu nawet wróżb nie trzeba, żeby wiedzieć, że ten trend, który wielokrotnie pogrzebał aspiracje pucharowej Kloppa, będzie też kontynuowany za Slota. A Arne się będzie w mediach uśmiechał z zadowolenia ze składu, bo co mu pozostaje…
Ja na Twoim miejscu omijałbym tę garść durnych postów mających pretensje o takie posty i nawet na nie nie odpisywał - post sponsorowany, jak nazwa sama wskazuje. EOT.
Już pomijam fakt, że poza meczowymi newsami życie toczy się tutaj, na forum, ale na prawdę ludzie mają problem o takie pojedyncze posty które zaraz giną w gąszczu innych, już docelowo na temat LFC? Jeśli potrzeba, to możecie IMO takich postów wrzucać 2x więcej, chociaż nie wiem czy to pomogłoby utrzymać obecną stawkę.
Dla marud za to założyłbym patronite i spytał, ile tam przelali
ja to nawet nie zauwazylem, że jest taki artykuł, on juz zniknał?
Przepadł gdzieś w eterze newsów. Zawsze staram się, by te newsy sponsorowane były jak najmniej inwazyjne. Chce je publikować w takich dniach, gdy są konferencje prasowe, większa nawałnica newsów, która pozwoli je dość szybko ‘strącić’ do archiwum.
Oczywiście zdaję sobie w pełni sprawę, że news sponsorowany o wróżbach, nijak pasuje do strony piłkarskiej, ale staramy się ograniczać powoli reklamy w formie bannerów na stronie głównej, więc jak pisałem, gdzieś powyżej, te newsy sponsorowane będą się czasem pojawiać.
Gallowi potrzebne są książki do konkursów na naszym nowym kanale na Youtube, więc też trzeba w nie zainwestować
Tak z ciekawości sprawdziłem sobie jak to jest z publikowaniem tych wszystkich artykułów z the athletic na stronie głównej. @AirCanada orientowaleś się czy przypadkiem strona nie może dostać za to jakichś kar?
W sumie to zawsze wydawało mi sie trochę dziwne, ze artykuły, które normalnie w oryginale sa za pay wallem, tutaj są za darmo.
James Pearce wie, że tłumaczymy jego teksty i mamy wykupiony dostęp. Z jego strony więc wszystko jest w porządku.
David Lynch miał kiedyś pretensje, że przekładamy jego wypociny z angielskiego na polski, za których czytanie na jego stronie trzeba płacić, dlatego zaprzestaliśmy tych praktyk.
Jeśli ma to ograniczyć te banery to jestem jak najbardziej za. Szczególnie ten zwisający/rozwijany z góry strony na urządzeniach mobilnych jest irytujący moim zdaniem.
Choć wciąż uważam, że takie artykuły powinny być jakoś lepiej oznaczone.
Odezwę się do Galla w sprawie książek, mam jedną którą mógł bym oddać na konkurs.
To swoją drogą, ale spamuje nie na temat w tematach i się dziwi, a to że innych spam też pewnie przy okazji usuwają, to już nie zauważy. No ale to kanonierzynka, u nich na stronie nie ma tak poukładanego forum, w tematach na głównej za to jest syf, kiła i mogiła.
Wam zresztą też polecam przenieść tą dyskusję z tym typem tam, gdzie trzeba… nie róbmy tu kanonierów, bo jeden z nich przyszedł. Trzymajmy standardy jakieś.
Konto usunięte. To forum kibiców Liverpoolu.
mam nowego fana, lepiej go wyciac, zanim zacznie rozsiewac raka