Tak. Zapomniał ktoś wczoraj wrzucić. Już jest od jakiegoś czasu na stronie, można głosować ![]()
Z forum mamy w pewnym sensie mniejsze pole manewru - jedyne co możemy, to zgłosić błąd developerom, i czekać.
Możemy też zainstalować dodatki - np pół roku temu pojawiła się propozycja, by serduszko zastąpić kilkoma emotkami, które dokładniej opisywałyby reakcję na dany wpis. Nie wiem czy jest to konieczne i oczekiwane, ale z technicznego punktu widzenia nie ma przeszkód, by taki dodatek choćby przetestować.
moze i to dobre. Zalezy jakie te emotki bylyby - facepalm? ![]()
Czy można wiedzieć, czemu temat upadł lub wciąż wisi? Ostatnie sytuacje w klubie pokazują, jak mocno różnią się opinie ludzi. Wprowadzenie kilku reakcji byłoby złotem- pozwoliłoby to na większy porządek. zamiast odpisywać, po prostu kliknąłbyś łapkę w dół, gdy się nie zgadzasz.
Co nie będzie wielką sensacją
jestem zdecydowanie za emotkami.
Jedynym powodem było to, że forum ledwo działało. Nie było żadnych odgórnych zakazów jak z wyłączaniem komentarzy w trakcie meczów ![]()
10 łapek w dół i automatyczny ban na 24h.
@BeBe obawiasz się, że ten pomysł zredukowałby Twoją działalność na 24h od czasu do czasu?
Przecież to nic innego jak ułatwienie pracy moderatorów. Wpadają miśki z kanonierów czy innych stronek, piszą jakieś wysrywy, kilka minut i instant ban, moderator nawet nie kiwnął palcem, forum samo posprzątało.
Możesz mieć w tym sporo racji. Niestety niektórzy nie potrafią prowadzić konstruktywnego dialogu.
Doprecyzujmy - ban za wypowiedź z bilansem 10 dislajków, czyli otrzymanie o 10 więcej niż suma innych reakcji, już lepiej? ![]()
O. I to jest właśnie przykład posta, który najchętniej oznaczyłbym łapką w dół, zamiast pisać to, co teraz piszę ![]()
Niee, ani trochę, obawiałbym się gdybym przez takiego bana nie mógł śledzić forum ![]()
Zwyczajnie uważam, że za często leciały by bany za inne zdanie w danym temacie.
Ale w tym przypadku wg mnie nie chodzi o konstruktywny dialog.
Ktoś może świetnie i elokwentnie przedstawić swoją opinię, np (biezący temat) o zwolnieniu Slota, poprzeć ją argumentami, dostać 15 lajków i 11 dislajków od ludzi, którzy zwolnienia Slota nie chcą - i co? Ma za to dostać bana? Słabe to by było ![]()
Gdyby taka opcja była w ogóle możliwa, musiałby istnieć do tego dedykowany przycisk (w sumie już jest ‘jest odebrane jako spam’), tylko z tą różnicą, że nie trigeruje automatycznego bana po zliczeniu x liczby zgłoszeń.
W końcu może dostanę perma bana, bo nie mogę się doczekać.
Protestuje i to w calej rozciaglosci: az taki opalony to nawet po 3 tygodniowym pobycie na Malediwach nie jestem ![]()
Oo tak, za to ogromne dziękuję! W końcu można chociaż na stronie ukochanego klubu całkowicie ignorować tematy polityki/religii czy o co wy się tam jeszcze kłócicie ![]()
@n_t sprytna bestia, po cichu robił forum jak ludzie masowo protestowali o problemach z serwerami, a ten nic nie odpisywał tylko dzielnie walczył i testował funkcje aby wszystko było na 100%.
Dzięki Panie Kolego ![]()
zaraz się zarumienię xD
Forum miało problemy, ponieważ najprawdopodobniej podczas jednej z awarii hostingu baza danych uległa uszkodzeniu, przez co nie tylko robienie kopii zapasowych kończyło się błędem, ale także nie dało się przeprowadzić aktualizacji. Gdy wreszcie udało się obejść uszkodzenia plików bazy danych, to możliwe okazało się także naprawienie i odtworzenie indeksów. Finalnie nie było przy tym dużo pracy.
Dużo pracy włożyłem za to w optymalizację silnika strony. Nie żeby było to jakoś szczególnie potrzebne, ale akurat lubię optymalizować rzeczy. ![]()
Nie każdy bohater nosi pelerynę. Dziękujemy!
Zrobiłeś dobra robotę, od razu lepiej, czytelniej, dzięki
No biorąc pod uwagę, że 3/4 kont na tym forum należy do Flymfa pod róznymi nickami jak wiemy to byłoby to trochę niesprawiedliwe…
U mnie na Comet nie ma takiego fajnego czegoś. ![]()
@edit
Ta dobra, nie byłem zalogowany nevermind xD