Strona/forum i wszystko z tym związane

A czy była by możliwość, żeby na głównej nie wylogowywało tak często? Opcja „zapamiętaj mnie” podczas logowania czy coś w tym stylu. Na forum nie muszę się logować tak często ale na głównej mam wrażenie, że po kilku godzinach, już jest taka potrzeba

7 polubień

Podbijam temat, ciągle logowanie się do strony jest uciążliwe.

Z innych uwag - czasami widok forum na glownej zawiera zdublowane wątki:

Dolaczam z tym notorycznym meldowaniem sie na glownej a wczoraj po raz pierwszy na forum pokazal mi sie “podwojny” Chiesa jako temat .
Cosik nie teges jest z naszym portalem niestety.

Ten podwójny Chiesa na stronie to taka dyskretna sugestia dla Arne Slota, żeby w końcu wystawić Włocha w podstawie.

3 polubienia

@luksi93, @MG75
Powinno było być raz na dobę, ale wydłużyłem.

@MG75, @ynwa19
Dublowanie naprawione, dzięki za zgłoszenie.

1 polubienie

To coś chyba nie działa, specjalnie zalogowałem się przed pójściem spać i teraz już musiałem się logować ponownie.

Tak, pomyliłem ustawienia xD
Zaraz skoryguję.

Jak zrobić, że jak się kogoś zablokuje to nie będzie widać nawet opcji pokaż ukrytą wiadomość. Nie po to kogoś blokuję, żeby czytać jego posty. No i żeby nie przychodziły powiadomienia od tej osoby, a przychodzą.

3 polubienia

Przynajmniej widzisz kto cie obraża XD

Potwierdzam, działa to teraz lepiej.

A jest może na discourse opcja ignorowania konkretnego wątku tak aby nie pojawiał mi się na głównej w tej liście? :thinking:

Wyciszenie tematu powinno tym skutkować, ale jeszcze nie doszedłem dlaczego tak się nie dzieje.

EDIT:
@luksi93 powinno działać

1 polubienie

widzę nowy upgrade :smiley:
albo zawsze ślepy byłem

To jest od zawsze, tylko aktywne może przez 4 tygodnie w roku. :slight_smile:

2 polubienia

No i problem z Loku rozwiązał się sam. Najpierw wszystkich obraził, a później chłopak narobił w zbroję i uciekł. Nie mogę ze śmiechu.

2 polubienia

Czy tylko ja mam problem z nie aktualizującymi się wątkami forum patrząc z pozycji strony głównej?

Zauważyłem, że będąc zalogowanym, czy zaraz po zalogowaniu się na główną pierwszy temat to wciąż LFC v Wolves… i to się utrzymuje chyba co najmniej od wczoraj.

Natomiast po wylogowaniu lub przed zalogowaniem się mamy aktualną listę na dzień dzisiejszy. Wtedy wątki się aktualizują prawidłowo.

Sprawdziłem już na Firefox i Chrome. Wyczyściłem cookies i cache na obu przeglądarkach. Bez zmian.

@n_t jakieś pomysły?

2 polubienia

Niestety mam to samo, problem znika na tablecie czy telefonie, ale na przeglądarce desktopowej niestety jest problem.

1 polubienie

@Smuggler7
Zmieniłem algorytm - do tej pory lista zawierała najpierw śledzone tematy z nieprzeczytanymi postami (mają liczbę postów w nawiasie), a dopiero później najnowsze tematy (z pominięciem duplikatów).
Teraz zawiera tylko najnowsze tematy z uwzględnieniem śledzonych. Czyli są wyświetlane w tej samej kolejności, co na forum w zakładkach Kategorie lub Aktualne. Nie wiem czy to optymalne rozwiązanie, ale przynajmniej jest spójne. Jeśli masz jakieś sugestie to chętnie je rozpatrzę.

@Ziaja
Czy na tablecie i telefonie masz Androida, a na PC maca?

1 polubienie

iOS(Komórka,Tablet), a komputery z MacOS i Windowsem, na obu tak samo.

też tak mam. na komorce działa normalnie, na kompie jakies przedwojenne wątki mam

Rozumiem, że zweryfikowaliście Wasze obserwacje po zmianie algorytmu? Dodam, że lista wątków na stronie głównej ma jednominutową żywotność.
Mógłbym prosić o zrzut ekranu z forum z zakładki “Aktualne”, i ze strony głównej?