zastanawia mnie fenomen Chelsea, mają tylu zawodnikow ale kolejni i tak idą.
No i bardzo dobrze, płacić tyle za jednego grajka to przesada. Gdyby nie Araby to by Sroki pewnie sprzedali go dwa razy taniej, a nie jakieś 150mln z kosmosu.
Jeżeli to prawda, że kupują go za 60mln Ł. To trochę szkoda, że my go nie zgarnęliśmy. -,-
Tam to chyba jest jakaś pralnia pieniędzy ![]()
Jak ze sztuką i kupowanie obrazów żeby szybko sprzedać i kupić następny.
Cena za joao Pedro jest dobra. Niestety szkoda ze nie próbowaliśmy. Gonimy za gruszkami na wierzbie a czekamy na transfer Nuneza. Chelsea teraz kupiło dwoch napastników i zapalcilo jak na nich rozsądne pieniądze. Może Brighton skusi sie na Urugwajczyka…
W tym tempie, przy tak długich kontraktach za 2 lata kadra Chelsea będzie miała 80 zawodników, 60 będących na wypożyczeniach xD
To nie jest normalne.
Właściciel Chelsea może chce zrobić z tego biznes na miarę rynku nieruchomości, gdzie kupuje się wiele mieszkań i potem zarabia się na wynajmie, bo nie widzę innej opcji rentowności.
Ja jednak podziękuję za napastnika strzelającego 5 non penalty goal w sezonie
szkoda? Gość nie jest wart nawet tych 50 milionów. Za 45 milionów funtów kupiliśmy lewego obrońcę sezonu, a mamy podobne pieniądze wydać na średniaka na 9? Tak, wiem że inne są wartości obrońców, inne napastników, ale lepiej już serio dołożyć nawet te 30 i chociaż kupić wyróżniającego się w pozytywnym sensie Ekitike z Niemiec niż brać naprawdę tak bezjajecznego Brazola z Brighton, które widocznie chciało się go pozbyć.
kolejny który nie kapuje, że mamy o 1 za dużo non HG i dopoki nie sprzedamy dwóch to nikt tu nie przyjdzie, poza ewentualnie Guehi.
Mamy 19 nonHG, licząc Ramseya.
Zakładając, że nie znajdzie się on w kadrze Liverpoolu oraz zakładając odejście Tsimikasa (lub Robertsona) oraz Nuneza i Chiesy będziemy mieli dwa miejsca.
Jesteśmy ponoć blisko pozyskania Guehiego, więc jeszcze dwóch graczy nonHG możemy sprowadzić. Ewentualny transfer Fofany z OL nie zajmie nam miejsca HG.
no jak sprzedamy, a jak nie sprzedamy to nie kupimy dwoch. Fofana zajmie miejsce w LM, bo by musial tutaj być 2 lata.
Moze mi ktos wytlumaczyc fenomen tego goscia? W sensie facet statystycznie jest duzo slabszy niz Darwin Nunez, a juz ktorys raz na tym forum spotykam sie z opinia, ze to jakis absolutny krak. xD Co w nim jest takiego magicznego?
PEwnie w football managerze był niezły, ale tak poważnie to nie wiem. Jakoś nigdy wielkiego meczu w jego wykonaniu nie widzialem, a i statystyki ma bez szału. Jedynie to, że jest całkiem wysoki i niezle radzi sobie w powietrzu, a przy tym dobrze gra z piłką przy nodze i jest często pod grą. Jednak własnie ani bramek ani asyst z tego wiele nie ma
To jest przysłowiowe gówno zapakowane w złoty papierek, udające czekoladkę premium.
No typ strzela gola z gry raz na 400 minut, daje G+A co 177 minut, a tutaj dosc czesto pojawiaja sie opinie, ze to jakis kocur warty 60 baniek. Patrzac na to co robi obecnie Edwards & FSG to nie wydaje sie zeby byli zainteresowani kims takim.
Ta. Na pewno potrzebny nam gość, który nie dość, że rzadko strzela z gry to jeszcze wyskakuje z łapami do rywali i łapie zawieszenia. (Próba ataku łokciem, zaatakowanie bodajże Collinsa i ponoć z nami nie grał, bo właśnie odwalił coś na treningu). Takich nam nie trzeba.
Ktoś kiedyś porównał go do Firmino i stąd to utyskiwanie o braku jego kupna. To prawie ten sam mit co z Isakiem że jest wiecznie kontuzjowany.
Przychodził z latka dobrego talentu który nieźle potwierdził w watfordzie. Jest ceniony dlatego że wyglądał na zawodnika który może rozwinąć się na kogoś kompletnego. Szybki, dość silny, świetny technicznie z dryblingiem, mogący się cofnąć do rozegrania, ale też zamknąć akcje.
Natomiast przez 2 lata w Brighton wql się nie rozwinął a w ostatnim można powiedzieć zwinął. Dostawał głupie kartki czerwone. Niby fajnie się cofał do rozegrania, ale goli jak na lekarstwo. Coś jak Felix. Momentami widać olbrzymi potencjał, ale pokazuje to raz na 10 meczy. Dodam że pod koniec nasz brazol przegrał rywalizację (i to słusznie) z fajnym 35l wlebeckiem
Ja cenię Joao Pedro, uważam, że to była ciekawa opcja na rynku, warta rozważenia. Za ten transfer Chelsea pochwalę. Myślę, że był wysoko na naszej liście, ale też miał jakieś minusy.
Ogółem to jest cofnięty napastnik, pracuje dla drużyny, kreuje i pomaga w kreacji, jest bardzo dobry technicznie. Faktycznie ma mało bramek z gry, z drugiej strony strony oddaje mało strzałów. Ma dobry drybling, wywalczył w zeszłym sezonie trzy rzuty karne.
Rozumiem też dlaczego po niego nie poszliśmy, jest trochę niewiadomą, ma problemy dyscyplinarne, a my nie potrzebujemy napastnika na gwałt.
Myślę, że Chelsea będzie z niego zadowolona.
Zostaje chyba realnie tylko Gyokeres i Oshimen, w sumie obaj są spoko opcją, ale przez wiek wątpie czy tu trafią