Ale już abstrahując czy to właściwa cena czy nie, ale taki ruch Arsenalu, wcześniej City, powoduje, że ja jestem ogólnie jako kibic załamany, bo byliśmy na szczycie rozwalamy swój potencjał, a finansowo wyglądamy gorzej pewnie od WHU czy Aston Villi. Jest mi przykro, rok temu Tuchuameni, w tym Bellingham itd. Nie chcę wracać do Royów, Rodgersów i innych mrocznych czasów. A na to wygląda. Że będziemy mnieli powtórkę z rządów Hicksa i Gilleta tylko bez zadłużeń klubu z od czasu do czasu a jakimś transferem który może wypalić. A Arsenal nie dość że dołoży Rice’a to jeszcze idzie po Timbera i Havertza.
Po prostu jak na kibica z 22 letnim strażem jest mi przykro, czuje się oszukany i sfrustrowany.
Chelsea zaczęła rozmowy z Caicedo. Gracz dostał pozwolenie od Brighton już w lutym na odejście i oczekuje się, że właśnie klub z Londynu będzie głównym faworytem do pozyskania Ekwadorczyka.
Maddison nigdy nie przekroczył progu 83% celności podań, a w tym sezonie nie osiągnął 80%. Jego największą zaletą jest wszechstronność i status HG. Z drugiej strony nigdy nie grał w poważnym zespole. Jestem ciekawy jaki plan ma na niego Postecoglou. Ogólnie jestem bardzo ciekawy jak wyjdzie w praniu nowy projekt TTH.
Wygląda na to, że City włączyło się w licytację, tylko po to żeby podbić cenę i rywal (Arsenal) wydał więcej, dlatego jak cena przekroczyła 100 dużych baniek to się wycofali bo jeszcze by zaakceptowali xd
Czy użytkownik lfc96pp przypadkiem nie miał skończyć z tym sportem po lidze mistrzów, a teraz się bardzo angażuje w dyskusję o tym, że Madison to niemalże najlepszy Anglik?
A co do samego tematu
Na pewno jest to zdolny gracz, ale raczej nie pokusił bym się o stwierdzenie, że klasa światowa. Dlaczego w takim razie przez tyle sezonów żaden duży klub go nie wykupił z Lester? A porównywanie go do Bellingham i twierdzenie, że on jest klasą światowa, a Jude nie, jest lekkim absurdem dla mnie
Plus dodatkowo nie wydaje mi się, żeby Maddison odnalazł się w projekcie Liverpoolu. Również myślę, że byłby przyspawany do ławki, u nas raczej taka pozycja nie gra, a za tą kasę mam nadzieję, że dokonamy wzmocnień na ważniejsze dla nas pozycje
Mówić to sobie mogą, jeśli nikt nie podbił by ceny, być może WHU zgodziłoby się na np. 80 milionów ze względu na to, że kontrakt kończy mu się za rok, a z nieba spadł im Manchester City.
Swoją drogą duże kluby Premier League same ładują się w to bagno drogich transferów, przecież mogliby rzucić WHU 50 milionów i powiedzieć, że jak nie to za rok go wezmą za darmo, a oni dają się robić jak dziecko i płacą 100 milionów ze gościa co ma rok kontraktu. Tak samo z Moutem.
Wydaje mi się, że to nie my jesteśmy frajerami tylko wszyscy dookoła. Robimy bardzo dobre transfery tylko po prostu za mało, bo taki Gakpo i Mac Allister ze te 30-40 milionów to bardzo dobry deal.
Rice w Arsenalu za 100mln funtów, Havertz również dołącza do armatek.
Madison w Totkach.
A my spokojnie się przyglądamy jak inni się wzmacniają z nadzieją na transfer ok 30 mln za jakościowego gracza.
Maddison nie jest i nigdy będzie zawodnikiem klasy światowej, ale imo jest lepszy niż Grealish. Przede wszystkim gwarantuje +/- 10 goli i asyst w sezonie.
Jestem bardzo ciekaw jak tych trzech przeciętniaków spisze się w nowym sezonie w porównaniu z naszymi nabytkami (oprócz Maca). Rice i Madison z miejsca mogą grać w podstawie swoich drużyn. Obawiam się, że u nas nowe kwiatki będą siedzieć na ławce i uczyć się angielskiej piłki, systemu gry Kloppa. Doprowadzi nas to do gry Hehe i Fabem.
Ps. Barella chyba podał informacje, że nie rusza się z Włoch.
Bo Rice to po prostu lepszy pilkarz. Trzeba byc slepym zeby nie dostrzegac jak dobrym zawodnikiem jest Rice. Jeden z najlepszych pomocnikow w lidze, na swojej pozycji prawdopodobnie najlepszy. Zachodze w glowe skad niektorzy sobie wymyslili to przecietniactwo czy porownywanie z Fabinho (xD).
Co do Maddisona i Havertza to tu zgoda, tez mi sie wydaje, ze niewiele dobrego wniosa do swoich nowych zespolow.