Transfery w Premier League

Kolega chyba zapamiętał, ze po prostu Arsenal przejeb*ł mistrza… zainteresuj się trochę i zobacz jaki projekt powstaje w Arsenalu. W przyszłym sezonie będą jeszcze silniejszy niż w tym.

A co do "typowego Arsenalu”, to może chciałeś napisać “Typowy United” ? Bo wszystko co napisałeś pasuje idealnie do nich.

1 polubienie

Piłkarz dołacza do konkurencji - przeciętniak, przereklamowany, przepłacony.

Ten sam pilkarz dołacza do LFC - super transfer od razu odmieni oblicze gry!

5 polubień

Racja.
Bo to przegtywy i Mistrzostwo dla Nich jest niemożliwe.

Nie chciałem, ale przyznaję rację.
Na jedno i to samo wychodzi.

Różnica jest taka że Kai już jest a Rice zaraz będzie w Arsenalu, a Barella I Szabon to są na naszym Twitterze…

3 polubienia

Na jakiej podstawie uważasz, że Węgier to półka wyzej od Harvetza czy Rice’a. W Football managerze ma więcej gwiazdek, czy w fifie większy overall?
Skąd się biorą takie idiotyczne opinie?
Harvetz był bardziej rozchwytywanym zawodnikiem odchodząc z Bayeru, będąc 2 lata młodszy od Węgra. Za Rice’a Arsenal chętnie wykłada ponad 100mln, a za Węgra jakoś nikt nie chce zapłacić klauzuly 60mln.(Harvetz kosztował 3 lata temu 70 mln)
Widzę, że pomyliłeś odwagę z odważnikiem :joy::joy: Z tymi swoimi pewnymi tezami.
Z tym Barella tez nie uważam, żeby był poziom wyzej, może na podobnym poziomie. Pamietajmy, że grał tylko w jednej lidze i dopiero teraz coś więcej w Europie osiągneli.

Arsenal znów wydaje fortunę na transfer a ich kryptofani na tej stronie dalej będą twierdzić że to klub budowany bez funduszy. A prawda jest taka, że jedynie szejkowie mogą z nimi konkurować na rynku transferowym.
A wyników jak nie było, tak nie ma. I nie będzie.
Wielkie pieniądze wydawane na transfery to nie wszystko na szczęście.

1 polubienie

Przecietniak Rice vs Dominik “Półka Wyżej” Szoboszlai

6 polubień

Hanys nie graj szefa bo się nie znasz !
Rice przeciętniak… Już wiem że jesteś bez pojęcia ,a tniesz eksperta

Ale wiesz że Rice i Szoboszlai to są kompletnie inne pozycje, prawda?
Na tej samej zasadzie możesz próbować porównać Fabinho i Odegaarda i się dziwić czemu Fabinho ma tak mało goli i asyst.

1 polubienie

Ale to porownanie nie ma na celu pokazywac, ze Rice to lepszy pilkarz w ofensywie niz Szoblo czy, ze w ogole jest lepszym pilkarzem. To sa rozni pilkarze, Declan jest lepszy w kontroli tempa, defensywie, odbiorach, destrukcji. Szoblo czesciej atakuje, czesciej strzela i asystuje. To inni pilkarze i kazdy z nich jest dobry w swoim obszarze. Mowienie, ze Szoboszlai to “polka wyzej” niz Rice to po prostu glupotka. Jeden jest dobry w ataku, drugi w defensywie, o kazdym Liverpool moze co najwyzej pofantazjowac.

Fabinho nie powinno sie z nikim porownywac. :slight_smile:

5 polubień

Arsenal szaleje, jak dopną Timbera i Rice’a to będzie już ponad 200 wydane …

@lfc96pp tja jak nadal będziemy tak pasywni na rynku transferowym, to znowu skończą na 20 punktów przed nami…

Na trzech przeciętniaków.
Brawo Oni!

Niesamowite to jest, jak opcja pro fsg deprecjonuje transfery innych zespołów. Założę się że jakby oni przyszli do nas, to by tu był zachwyt, jakie to fsg nie jest wspaniałe. Do Havertza sam nie jestem przekonany, ale pozostali z miejsca by podnieśli jakoś zespołu. Szczególnie że my się tu emocjonujemy Thuramami i Gravenberchami xd

7 polubień

Thuram jeszcze jeszcze, chłopaka fajnie się ogląda.
Natomiast ten Gravenberch to wyglada na totalny niewypał.

1 polubienie

Thuram wygląda super, tylko na kogoś z kogo pełny pożytek będziemy mieli za parę lat, a teraz przyda się na niektóre mecze z tą siłą i fizycznością.

Równie dobrze mogą podążyć drogą Chelsea i skończyć na swoim ulubionym w ostatnich latach miejscu - miejscu poza TOP4.

Thuram ok, jako dodatek do Maca i jakiegoś koksa. Niestety, jakiegoś koksa nie będzie.

Oczywistym jest fakt, że nie wiemy gdzie Arsenal skończy na koniec sezonu. Trzeba pamiętac, że dojdzie im LM a to przełoży się na EPL. Jednak mówienie, że Arsenal nie ma jakości czy stwierdzanie, że Rice to przeciętniak to aberracja.

Saka, Martinelli, Odegard to absolutny top. Oczywiście mogą mieć gorszy okres ale to wróżenie z fusów. Patrząc obiektywnie na ostatni sezon Arsenal pokazał że ma jakościowych i młodych zawodników a Arteta ma plan. Całkiem niezły.

Co do Rice’a i jego ceny. Znajdźcie mi proszę zawodnika w podobnym wieku, ogranego w lidze, ogranego w kadrze z lepszymi statami. Declan jest absolutnie w Topie. I jego cena jest absolutnie uzasadniona. Kwestia długości kontraktu to argument negocjacyjny a nie element wyceny wartości zawodnika.

4 polubienia

Może nie oglądam już tak namiętnie ligi niemieckiej (wolałem obejrzeć mecze ligi angielskiej) ale Szoboszlai to naprawdę bardzo dobry zawodnik, świetnie gra, miło się patrzy na spotkania z jego udziałem. Jak dla mnie cena 60, 70 mln nie jest wygórowana za takiego zawodnika. I zawsze te parę bramek, asyst dołoży do wspólnego dorobku. Chciałbym go u nas.

https://twitter.com/David_Ornstein/status/1674398071675822081?t=xMaEioip8eNE9k4GpjLyCQ&s=19

Kolejny zawodnik, o którym pisałem w kontekście jego dołączenie do Liverpoolu. Jak wiadomo niestety Matip to większy great character, więc taki obrońca jak Torres nie jest nam potrzebny.