@josif Nie dziwi Cię dlaczego poszedł do AV, a np. rok temu mówiło się o MU? Torres zagrał mega przeciętny sezon, na ten moment to one season wonder i wrócił pod skrzydła Emeryego licząc, że tam się odbuduje.
Ciekawe jaka kwota. Do 30 milionów to by było bardzo solidne wzmocnienie.
Idealnie,w punkt👌.
Generalnie mam niewielką satysfakcję,bo byłem pewien ,że jeśli pozwolą Artecie popracować to Arsenal wróci do czołówki. Od początku przemawiał do mnie ich model transferowy,otoczenie się młodymi,głodnymi sukcesów zawodnikami.
Dlatego też przekładając to na Liverpool cieszą mnie akurat takie, młode nazwiska,które są łączone z klubem. Mam głęboką wiarę w to , że do tej doświadczonej kadry dojdzie jeszcze 3-4 młodych zawodników i klub wróci na właściwe tory.
Trzeba przyznać Chelsea, że wybitnie pozbyła się szrotu ze składu.
120mln za Havertza i Mounta majstersztyk.
Szrotu? Obaj rocznik 99. Jeden z największych niemieckich i angielskich talentów. Nie zdziwi mnie jak Kai w Arsenalu i Mason w United będą absolutnymi gwiazdami ligi. Zeszły sezon był słaby w ich wykonaniu, ale Chelsea to jeden wielki bałagan i nawet De Bruyne by wyglądał jak chłopiec we mgle.
Super transfery naszych rywali do top4 (jak transfer Mounta się potwierdzi ofc). Nie wiem w jaką stronę zmierza Chelsea, ale ciężko to będzie Pochettino poukładać.
I teraz faktycznie nasuwa się pytanie, dlaczego My zgodziliśmy się na 35mln funtów za Mane? I to jeszcze niepewne bo tam chyba jakieś bonusy są. Chyba, że 35mln plus bonusy to było? Nie wiem juz. Jednak, to jest bardzo niska kwota, spokojnie pod 45mln moglismy wyciągnąć.
Edum. Może i tak. Mane jechał po równi pochyłej już. Odzyskaliśmy to co za niego zapłaciliśmy. Co do Mounta jeszcze. Nie ma co patrzeć na poprzedni sezon, ma mega potencjał. Może odbić swoją karierę. Czytałem, że ma grać na 8. Mi osobiście żal, że nie do nas przechodzi
Havertz nigdy nic nie pokazał w PL. Jedno wielki rozczarowanie.
Mount to przehajpowany Anglik, który tak naprawdę zagrał jeden top class sezon.
Chelsea w poprzednim sezonie wyglądała, jak wyglądała, bo przede wszystkim ofensywa zawodziła. Kto stanowił o sile ofensywy? A no Havertz z Mountem.
Akurat Chelsea w tym okienku robi bardzo dobre ruchy. Zmiana Havertza na Nkunku, czy Mounta na Caicedo to dobre zmiany. Oni w ogóle mogą być czarnym koniem PL, o ile można ich tak w ogóle nazwać, ponieważ będą grać tylko co tydzień.
Wiek kolego, Mane odchodził jako 30latek, Mount ma 24.
Poza tym polityka Bayernu, to nie cyrk United. Przecież ten transfer Anglika to głupota - w styczniu można byłoby go podpisać za darmo od lipca, a Oni płacą 60 baniek za gościa, który miał udział przy 5 bramkach w poprzednim sezonie. Przy tym transferze, nasz Mac Allister to już kompletnie wygląda jak złoto.
Mane 30 lat, nieanglik, do tego chcieliśmy się go pozbyć, a chętnych widocznie dać więcej nie było.
Patrząc na jego karierę w Bayernie to i tak niezłe wyszliśmy na tym transferze
Co do transferów to obydwa są bardzo ryzykowne, ale tez obciążone niemała szansa na totalnego kozaka. Jak Mount i Harvetz zaczną grać na miarę talentu to będziemy niedługo mówić o promocji. Jak spoczną na laurach to będzie się mówić o wtopach…
Pamietajmy tez, że maja 24 lata i dopiero wkraczają w najlepszy piłkarski wiek. Myśle, że jednak mimo wszystko będą to co najmniej niezłe transfery.
Pleciesz mude, Mounth za 60kk to promka, co do Havertza to na razie mam mieszane uczucia, ale przy Artecie może pokazać na co go stać.
Ta, 60 mln za chłopa z rocznym kontraktem to promka. Promka to było 35 za MacA.
Mount to promka, a z Makiem co się zadziało to nawet nie znam na to określenia, słów brak…
W życiu nie nazwałbym 60 mln za Mounta z rocznym kontaktem promocją, no ale jak uważasz. Gość max 40 mln i to jeszcze dlatego, że kiedyś coś grał.
Nie mozna w styczbiu podpisiwac gracza z PL. Dopiero po zakonczeniu sezonu. Chyba, ze cos sie zmienilo od tego sezonu.
Tygodniówka Mounta w MU to 250k/week, które może wzrosnąć do 300.
W sumie nie dziwne, że cisnął do MU, kto inny by mu dał tyle hajsu.
Macie potwierdzonego Pau z kwota. Ni tanio, ni drogo. Oby się nie okazał totalnym kozakiem w EPL, bo będzie szkoda, że go nie wzięliśmy
Pulisic dogadany z Milanem
Azpilicueta w Atletico. Widać w Chelsea pozbywają się sporo zawodników. Pojawiały się głosy, że maja za szeroka kadre i właśnie robią czystki.
Coady trafia do Leicester
@KasparTAG połowicznie nadal jest
Niestety dla Lester to już nie jest transfer w PL
Dziwne trochę, że bądź co bądź kapitan Wolves który w czterech sezonach z rzędu przed wypożyczeniem do Evertonu ominął tylko jeden mecz ligowy, ląduje na zapleczu. Ciekawe czy chodzi tylko o względy sportowe, czy się nie dogaduje z Lopeteguim.