Firmino, Can, Matip, Klavan, Minamino, Konate, Endo, Gravenberch, Szoboszlai? Oni się źle kojarzą?
Tak naprawdę z Niemiec nie udał nam się tylko Keita (o którego wówczas bili się wszyscy), Karius (ale on kosztował grosze) i wiecznie kontuzjowany Thiago, który jak jednak był zdrowy to się sprawdzał.
@Kajojojek13 mea culpa. Nadal jednak prawie Niemcy.
A Klavan czy Minamino to może i nie byli nie wiadomo jacy, ale gdy trzeba było, zawsze dostępni jako szeroki skład i w takim też celu przychodzili.
Tu chyba chodzi o graczy ofensywnych z Bundesligi, a nie jakichkolwiek. Ale rzeczywiście Firmino można dodać do piłkarzy, którzy mieli fajny okres z PL.
Obaj się srawdzili. Klavan był solidnym zmiennikiem w drużynie, która biła się o top 4, a Minamino strzelił 7 bramek w pucharach, które Liverpool zdobył w tamtym sezonie.
… Po czym przez 3 sezony będzie wypożyczany do seria A i jak będzie mieć rok do końca umowy to sprzedany za 5mln. Oczywiście do tego czasu będziemy płacić część jego tygodniówki bo kto z Włoch da mu tylw ile ma…
Nie rozumiem jak młody zawodnik wubiera muły na nowy klub. Manchester jest jak czarna dziura, wyplują cie po kilku latach i nawet nie masz szans na uratowanie kariery. Rotacja ns ławce jak w metrze. Almiron odbija sie od tego projektu. Nie potrafi tego poskładać, musi dostać piłkarzy pod siebie. Kolejne transfery i jak to sie nie poskłada to za dwa lata jego tam nie będzie. Tymczasem młody będzie szukał nowego klubu.
Bo United mimo tego że ostatnie lata ma słabe to dalej jest duża i znaną marka. Nie zdziwię się jak u Amorima chłop będzie grać w 1 składzie. Pogra parę lat i jak nie uda mu się w Manchesterze to sobie pójdzie do trochę gorszego klubu bo CV i tak będzie mieć wyrobione (a jak będzie super grać to może nawet i do lepszego).
Oni się chyba nigdy nie nauczą xD kolejny flop do kolekcji, coś pięknego.
@Loku64 dla mnie Amad to nadal przeciętniak, który ma w tym sezonie niebywałe szczęście do farfocli które wpadają do bramki i moim zdaniem zniknie tak samo szybko jak wypłynął. Oglądałem komplilację pojedynków Dorgu z tego sezonu to gość wygląda jak gorsza wersja Dalota, może trochę fizycznie lepsza.
Ja wiem, ale jak spojrzysz na te bramki to:
z City farfocel, który ledwo się doturlał
z nami lekki słaby strzał z bliska, który Alisson powinien obronić
z Soton gol na 2-1 też ledwo trącona piłka i bramkarz miał na rękawicy, powinien obronić; na 3-1 to już w ogóle bramkarz strzelił nim tego gola
To jest odwrotność Nuneza, absurdalne wręcz szczęście przy takich sytuacjach. Może to geniusz, a może drugi Michu który zaraz zniknie - ja się spodziewam drugiej opcji, bo on czysto piłkarsko jest po prostu kiepski.
W 2023 roku już pisano o naszym rzekomym zainteresowaniu nim. Moze wcale nie taki flop, ledwo 20 lat skończył, może grać na wielu pozycjach. Z tym Diallo wygląda na to, że trafili, a tu podobna sytuacja uniwersalny, wiek podobny, z Serie A.
@kacciq same 6 bramek i 6 asyst w lidze przy tak slabo grającym United to jednak robi wrażenie, z czego widzę to ma udział przy 43% bramek.
Nie wiem czy dobrze dowidziałem, ale Jhon Duran z Aston Villi przechodzi do Al Nasr… kwota transferu to 70mln euro. Moze i nam uda się latem opchnąc tam Darwina. Tylko czy on będzie chciał w tamten kierunek…
No właśnie mam wrażenie, że Darwin ma ambicje by grać w Europie. Duran pokazuje, że bardziej traktuje półkę jako pracę. Chce dobrze zarobić niskim kosztem dla organizmu i mając 30 lat zacząć żyć pełnią życia nie mając zniszczonego zdrowia.