Transfery w Premier League

Firmino, Can, Matip, Klavan, Minamino, Konate, Endo, Gravenberch, Szoboszlai? Oni się źle kojarzą? :sweat_smile:

Tak naprawdę z Niemiec nie udał nam się tylko Keita (o którego wówczas bili się wszyscy), Karius (ale on kosztował grosze) i wiecznie kontuzjowany Thiago, który jak jednak był zdrowy to się sprawdzał.

@Kajojojek13 mea culpa. Nadal jednak prawie Niemcy.

A Klavan czy Minamino to może i nie byli nie wiadomo jacy, ale gdy trzeba było, zawsze dostępni jako szeroki skład i w takim też celu przychodzili.

1 polubienie

Tu chyba chodzi o graczy ofensywnych z Bundesligi, a nie jakichkolwiek. Ale rzeczywiście Firmino można dodać do piłkarzy, którzy mieli fajny okres z PL.

Klavan i Minamino to były potwory, do dziś oglądam na yt kompilacje z ich występów.

5 polubień

Przecież Klavan trafił do nas z Augsburga, więc jak najbardziej z Bundesligi

1 polubienie

:joy: kurcze jak Ragnar ( nie,nie ten z Vikings :crazy_face: ) radzil sobie jednoczesnie z graniem u nas i bycie poslem do Bundestagu ? :face_with_hand_over_mouth:

Obaj się srawdzili. Klavan był solidnym zmiennikiem w drużynie, która biła się o top 4, a Minamino strzelił 7 bramek w pucharach, które Liverpool zdobył w tamtym sezonie.

1 polubienie

Chodziło mi o zawodników ofensywnych, którzy robili dobre liczby i byli na naprawdę to wysokim poziomie.

Szobo do nich daleko.

Dla Man City takie 75 mln € znaczy mniej więcej tyle, co dla FSG równowartość wydania 20 mln.

Dlatego oni sobie sprowadzają ot tak piłkrzy powyżej 50+ mln, podczas gdy Liverpool szuka okazji typu Chiesa (wypali / wyleczy się do roku lub nie).

… Po czym przez 3 sezony będzie wypożyczany do seria A i jak będzie mieć rok do końca umowy to sprzedany za 5mln. Oczywiście do tego czasu będziemy płacić część jego tygodniówki bo kto z Włoch da mu tylw ile ma…

Wygląda na inteligenta.

Nie rozumiem jak młody zawodnik wubiera muły na nowy klub. Manchester jest jak czarna dziura, wyplują cie po kilku latach i nawet nie masz szans na uratowanie kariery. Rotacja ns ławce jak w metrze. Almiron odbija sie od tego projektu. Nie potrafi tego poskładać, musi dostać piłkarzy pod siebie. Kolejne transfery i jak to sie nie poskłada to za dwa lata jego tam nie będzie. Tymczasem młody będzie szukał nowego klubu.

Po prostu nie wszyscy piłkarze na świecie mają ambicje i mogą grać całą karierę w Leeds czy United jeżeli konto się zgadza.

W United taki no name dostanie prawie tyle co Konate u nas.

6 polubień

Bo United mimo tego że ostatnie lata ma słabe to dalej jest duża i znaną marka. Nie zdziwię się jak u Amorima chłop będzie grać w 1 składzie. Pogra parę lat i jak nie uda mu się w Manchesterze to sobie pójdzie do trochę gorszego klubu bo CV i tak będzie mieć wyrobione (a jak będzie super grać to może nawet i do lepszego).

1 polubienie

Oni się chyba nigdy nie nauczą xD kolejny flop do kolekcji, coś pięknego.

@Loku64 dla mnie Amad to nadal przeciętniak, który ma w tym sezonie niebywałe szczęście do farfocli które wpadają do bramki i moim zdaniem zniknie tak samo szybko jak wypłynął. Oglądałem komplilację pojedynków Dorgu z tego sezonu to gość wygląda jak gorsza wersja Dalota, może trochę fizycznie lepsza.

Ja wiem, ale jak spojrzysz na te bramki to:

• z City farfocel, który ledwo się doturlał
  • z nami lekki słaby strzał z bliska, który Alisson powinien obronić
  • z Soton gol na 2-1 też ledwo trącona piłka i bramkarz miał na rękawicy, powinien obronić; na 3-1 to już w ogóle bramkarz strzelił nim tego gola

To jest odwrotność Nuneza, absurdalne wręcz szczęście przy takich sytuacjach. Może to geniusz, a może drugi Michu który zaraz zniknie - ja się spodziewam drugiej opcji, bo on czysto piłkarsko jest po prostu kiepski.

W 2023 roku już pisano o naszym rzekomym zainteresowaniu nim. Moze wcale nie taki flop, ledwo 20 lat skończył, może grać na wielu pozycjach. Z tym Diallo wygląda na to, że trafili, a tu podobna sytuacja uniwersalny, wiek podobny, z Serie A.

@kacciq same 6 bramek i 6 asyst w lidze przy tak slabo grającym United to jednak robi wrażenie, z czego widzę to ma udział przy 43% bramek.

Nie wiem czy dobrze dowidziałem, ale Jhon Duran z Aston Villi przechodzi do Al Nasr… kwota transferu to 70mln euro. Moze i nam uda się latem opchnąc tam Darwina. Tylko czy on będzie chciał w tamten kierunek…

No właśnie mam wrażenie, że Darwin ma ambicje by grać w Europie. Duran pokazuje, że bardziej traktuje półkę jako pracę. Chce dobrze zarobić niskim kosztem dla organizmu i mając 30 lat zacząć żyć pełnią życia nie mając zniszczonego zdrowia.

2 polubienia

Ma 21 lat, może pograć z 3 lata i wrócić do Europy :slight_smile: