Transfery w Premier League

Taaa… do Górnika Zabrze. Poczytaj wypowiedzi zawodników grających w Arabii. Tam poziom infrastruktury, treningów jest poniżej standardów europejskich. Forma tych zawodników leci na łeb.

Ktoś istotny wrócił z Arabii do Europy?

1 polubienie

Przychodzi mi na myśl tylko Henderson, który gra sobie w Ajaxie jako podstawowy zawodnik

Hendo to legenda,maszyna,czlowiek ze stali…to jest ewenement! :crazy_face:

1 polubienie

Na ten moment ciężko powiedzieć bo oni nie sprowadzili dużo młodych graczy, a ich ekspansja na ten moment jest stosunkowo krótka. Natomiast nie ma co udawać że pomoże mu to w rozwoju. Z drugiej strony kasa astronomiczna i sam jestem trochę w szoku jakie zainteresowanie budził rezerwowy Aston Villi (tak wiem że ma spory potencjał ale nie on jedyny a kwota szalona. Dodatkowo sporo było o jego problemach dyscyplinarnych)

1 polubienie

Trwa walka zespołów angielskich o Mathysa Tela. Mega talent, podobny przypadek do Gravena w Bayernie.

1 polubienie

Araby to taki troche cheat code na kasę :smiley:

Ale Krystynie kolegów ściągają😅 może w końcu wygra tam jakiś puchar

Mnie zastanawia kiedy to się skończy. Próbowali Ruscy, Chiny, trochę Amerykanie. Tam nie ma bazy kibiców, infrastruktura leży, chyba nawet ogółem gorzej niż w 1lidze polskiej. Liczą się trzy kluby i wszystko wciąż zależy od państwa. Skończy się kaprys, padnie decyzja z rządu i koniec po MŚ w 2034. Pociągną góra do 2036 i szaleństwo zakupowe osiągnie granice.

Tam życie ponoć jest bardzo wygodne, ogólnie czysto, wręcz sterylnie i przepych. Może się wielu piłkarzom taki styl życia spodobać. Też są odcięci od wielu restrykcji, jakie panują w UE. W sumie u nas się śmiano, że tam Araby, Chińczycy nic nie mogą państwo rządzi itp.
Teraz sami sobe chętnie unijny supeł na szyi zaciskamy.

1 polubienie

Tak tak piłkarze to interesują się polityką i regulacjami :joy:

3 polubienia

No, jak możesz kupować, co chcesz i nikt Ci w portfel nie patrzy, to już chyba bywa ciekawą opcją dla dzianych młodych chłopaków :smiley:

Wydaje mi się że sprawa jest inna.

Graven był już otrzaskany w poważnej piłce w ajaxie e pierwszym składzie zanim poszedł do Bayernu. Tam po prostu okazało się że go kupili ale nie mieli na niego za grosz pomysłu. Grali 3 Niemcami którzy chwilę temu wygrali lm.
I trzeba przyznać że Bayern wyszedł super na tym bo przez rok mail solidnego zmiennika a do tego sporo zarobił.

Tyl jest tam już jakiś czas i dostaje sporo szans tylko z roku na rok idzie mu co raz gorzej, a tak naprawdę nie wiadomo jak by mu szło w zespole gdzie musiałby grać w pierwszym składzie co kilka dni. Ciekawe jak się sprawą potoczy

Tak piszesz jakby w Arabii Saudyjskiej nie było żadnych restrykcji. Co kraj to obyczaj. Jakoś wolę mieszkać w tej okropnej UE :slight_smile:

2 polubienia

Byłby to mocny ruch United. Chłopak jest bardzo utalentowany. Ronaldo też przychodził ze Sportingu. Czyżby historia miała zatoczyć koło?

Oczywiście jesteśmy mocni a City jest w największym od lat kryzysie. Ale jak patrzę na te ich ruchy a na naszą hmmm jak to nazwać. Chyba nie opieszałość skoro my i tak nie planujemy w styczniu żadnych transferów… to tak trochę żal, że nie ma u nas ani krzty brawury. Czy nie ma faktycznie nikogo mocnego dostępnego kto mógłby nam wzmocnić skład w styczniu?

Jestem mocno rozczarowany naszą biernością na rynku transferowym. Zawsze miałem poczucie, że brakuje nam jeszcze tego jednego klocuszka. I chyba będę skazany na to uczucie przez wiele wiele lat. Jak przyjdzie następca Robbo i nowy DM to nasze ostoje będą już w mocno zaawansowanym wieku i tak dalej i tak dalej

Przez 3 okienka, czyli od początku 2024 roku, dokonalismy w sumie półtorej transferu. Z czego na ten moment Chiesa to jest hmm powiedzmy jeszcze ciężko ocenic. A gruziński bramkarz, nie dość, że wydaje się nam totalnie niepotrzebny, to jeszcze na domiar złego, wychodzi na to, że po sezonie pewnie byłby do wyciągnięcia za wiele mniej.
W każdym razie nie rozpieszczają nas transferami :smiley:
A jak już ich dokonują to też one wyglądają, jakby nie tam, gdzie trzeba i finansowo też średnio się spinają. Jakby małpie dać FM :smiley:

2 polubienia

Czarna magia z tym Duranem jak oni tyle zapłacili THIS SHOULD BE NUNEZ !!! NOT HIM.
+jakis Galeno pierwsze slysze xD od tak 50 mln

2 polubienia

A to,że ty pierwszy raz słyszysz o jakimś zawodniku to odrazu oznacza,że musi być jakiś przeciętny?Coś strzela i asystuje w dobrym wieku plus Brazylijczyk,takie czasy🤷

No kupno tego bramkarza to jest jakiś absurd, to jest jakiś wał, jak można kupić 4 bramkarza za 40 mln, wiedząc że ma się w budżecie tylko 50 mln. Na transfery na kolejne 2-3 lata:))) no i wiesz że 4 inne pozycje wymagają wzmocnienia. W dodatku na koniec za tą reszte co ci została czyli 10 mln. Kupujesz niepotrzebnego Chiese:)
MONTY PHYTON:))))

3 polubienia