Transfery w Premier League

Najlepsze, że jak nie Alisson, nie Kelleher, to Jaros również świetnie się zapowiada i szkoda, że nie poszedł znowu gdzieś w Europę bronić na wypożyczeniu po tak udanym epizodzie w Sturm Graz. Gruzina tłumaczy tylko wzrost, którym góruje nad każdym naszym bramkarzem. Tylko czy reszta bramkarskiego rzemiosła jest wystarczająco dobra? Czy ktoś by nam go podwinął, gdybyśmy go wtedy nie kupili?

1 polubienie

Alisson ma 193 cm wzrostu, co jest tyle samo co najlepsi bramkarze XXI wieku - Buffon i Neuer.
Kelleher ma 188 cm, co jest nadal wzrostem spokojnie wystarczającym.
W końcu Cassilasa też można zaliczyć jako jednego z najwybitniejszych bramkarzy tego wieku i ma on z 5 cm mniej.
Pamiętam Wojtek Szczęsny chwalił, że Alisson ma bardzo mocne nogi. Dlatego jest w stanie odbijając się z nich szybko reagować itp.
U Gruzina w ogóle nie widze tego atutu. Do tego dochodzi przeciętna gra właśnie nogami, nie wiem wygląda to na nieprzemyślany zakup na fali hypu po Euro. Zaraz się okaże, że Valencia spadnie i byłby do wyciągnięcia za grosze.

Euro było tylko dopełnieniem świetnego sezonu Gruzina, a Liverpool nie jest znany z kupowania na fali hype.

Mama ma pewne braki, ale może nad tym pracować. Dużym problemem jest też dziurawa jak sito obrona Nietoperzy. Mocno w niego wierzę, a czy wejdzie na poziom Alissona? Zobaczymy. Brazylijczyk też potrzebował trochę czasu, aby być tam gdzie jest.

Bardzo wiele klubów się nim interesowało. Chyba był najgorętszym nazwiskiem wśród bramkarzy.

Według tego co wrzuciłeś to był 11,3 na plusie w zeszłym sezonie
image
w tym sezonie jest
image
już 4,4 na minusie.
więc chyba znacząco obniżył loty

No niestety, ten sezon ma słabszy i to widać gołym okiem. Zobaczymy jak będzie u nas, bo pewnie w pierwszym sezonie będzie zmiennikiem Alissona.

@Loku64 ale może być też tak, że Mama przerośnie Alissona i ten transfer okaże się złotym strzałem. Czas pokaże.

Gorzej, jak progresu nie będzie, a Ali utrzyma formę przez parę lat. To okaże się, że kupiliśmy sobie piąte koło do wozu. Po prostu boli mnie to, że na razie niczym się nie bronią nasze ruchy transferowe od czasu zmian w pionie sportowym. Jednak właśnie daje im czas do września, aby móc ich rzetelnie ocenić.

@Kratos masz racje, oby tak było, skoro już go mamy, to niech będzie najlepszy :smiley:

Czy tu się właśnie krytykuje zawodnika który nawet u nas jeszcze nie zagrał? Xd i to na podstawie jednego słabszego meczu z Barca kiedy wrócił po urazie?

Mama w każdym sezonie bronił z 70% + skutecznością. Na euro został wybrany najlepszym bramkarzem. Jest w idealnym wieku.
W klubie wiedzą że po sezonie Irlandczyk odchodzi został zakupiony jeden z najbardziej utalentowanych bramkarzy Europy.
A tu pretensje.
Zarząd wcześniej nie za późno kupował graczy (sytuacja z Hendo czy fabsem) i były słuszne pretensje do nich. Teraz to robi iii też są pretensje.

To jest najlepsze. Zarząd miał przewidzieć że Valencia spadnie xd. Dodatkowo rzucenie argumentu takiego jest spoko, ale teraz pomyślmy że po sezonie mam bylby dostępny za 25m i rzuciło by się kilka klubów wybrałby inna ofertę to wtedy byłoby pisane że moglismy go brać rok wcześniej :joy::joy:

Chce coś zaznaczyć. To nie transfer chiesy czy mamy jest problemem, a brak innych transferów. I za to powinniśmy mieć pretensje, a nie za to że zarząd poszerza skład!!

2 polubienia

AV bardzo zależało, żeby kupić jakąś tykającą bombe, podchodzili pod Felixa i Marco Asensio. Skończyło się na Rashfordzie. Naprawdę dziwny dobór celów transferowych. Chyba znudziła im się walka o puchary.

1 polubienie

Do przewidzenia, kwestia była tylko kierunku wypożyczenia. Myślałem, że pójdzie do innej ligi, ale został w Anglii. Przy Amorimie nie miałby szansy gry.

Miał swój moment, jeszcze jest młody i dziwi mnie to wypożyczenie

W tak zwanym międzyczasie

1 polubienie

City chyba szykuje się na bana transferowego… Jeszczcze bramkarza za Ederaona i na luzaku 2 okienka mogą tylko sprzedawać.

1 polubienie

Dokładnie o tym samym pomyślałem i o to chciałem Was pytać… Co sądzicie? City może wg Was już znać karę i stąd teraz starają się dopiąć kadrę?

No właśnie pewnie zna i wie że za przeproszeniem ch*ja im zrobią to sobie wydają. Potem znowu im się nazbiera, będzie kolejny “proces” i co najwyżej kara grzywny i tak cały czas.

$ity co okno odp…rdala ale to jest najdziwniejszy transfer od czasu Mudryka za coś koło 100 do Chelsea. Przecież jego wypluła Barca Xaviego i w Porto był jednym z wielu. Pep się bawi na grubo

kto to?
Tel miał chyba iść do ManU, takie słyszałem przewidywania, ciekaw czy się rozmyślił czy jakieś inne powody. W sumie w obu zespołach równie fajna rzeczywistość :wink:

Miał też iść do Arsenalu

Tel miał ofert z czołówki angielskiej na wypożyczenie. Bayern chciał sprzedać, jedynie Tottenham kupić. Ale kto by chciał iść do Tottenhamu, to tak mało ambitnie. Zawodnik odmówił. Z braku laku, po paru dniach przystał na ofertę wypożyczenia. Chyba ma dzieje, że już w lipcu tam nie będzie :smile:

1 polubienie