Trent Alexander-Arnold

A niby kibicuje bardziej Barcelonie. Pajac.

4 polubienia

Virgil van Dijk on Trent Alexander-Arnold’s exit:

“For me there is no other place to be at this point

10 polubień

Czyli jakby Twój kumpel/brat poszedł do Manchesteru United, to byś mu nigdy nie pogratulował, bo reprezentuje klub będący rywalem? Plemienność, jak w polskiej polityce.

W tym przypadku chyba chodzi bardziej o kolejny dowód jakim hipokrytą i fałszywym człowiekiem jest nowy piłkarz Realu Madryt, ale mogę się mylić.

2 polubienia

ale ty wiesz, że tegoroczne ruchy Trenta rzucają na to zupełnie inne światło? Tak się zakochał w tym Realu pod wpływem Juda, że aż osrał Liverpool

Gdyby zrobił to w takiej formie jak Trencik, to prędzej powiedziałbym że się zeszmacił a jego słowa są warte tyle co gówno spuszczone w kiblu.

1 polubienie

Bo jak nic nie mówił, tylko zostawiał nas z domysłami, to uwaga mediów i kibiców była zupełnie gdzie indziej, wcale nie czytaliśmy tysiąca artykułów o tym, że po cichu dogadał się z Realem, atmosfera była cudowna, a Trent nie musiał robić dziwnej cieszynki w stylu Bellinghama, a po katastrofalnym meczu z United w ogóle nie wylało się szambo z powodu jego braku zaangażowania. :roll_eyes:

A tak na serio, to nie musiał ogłaszać odejścia na początku sezonu, mógł nawet w styczniu-lutym, jak zaczęły się te medialne doniesienia. Mógł dać jeszcze lepszy PR-owo komunikat wyjaśniający powody i mielibyśmy mniej żalu do niego

1 polubienie

W sumie kibice Liverpoolu to klawe chłopaki. Robią co mogą, żeby Trencik szybciej zaaklimatyzował się w swoim klubie marzeń

5 polubień

No a jak? Sorry, ale kibicem nawet zagranicznym, to wg mnie powinno się być na 100% albo wcale. Choćbyś miał tylko raz w życiu pojechać na Anfield, bo czas, finanse czy inne powody Ci nie pozwolą, choćby Twoja żona kibicowała rywalowi, a brat u nich grał, to nie - nie gratuluje się.

Inna sprawa, że on nie jest zagorzałym fanem Barcelony, by pierdolić o jego kibicowaniu Barcelonie. Ja też wolę Barcelonę od Realu, ale ich obu niecierpię :joy:

Mam sporą nadzieję, by pożałował tego ruchu i za parę lat w różnych wywiadach odradzał chłopakom z Liverpoolu odchodzenie do Realu, bo jak widać historia Owena nie nauczyła wszystkich.

Ja nie wiem co wy macie z tym terminem ogłoszenia przez niego tej decyzji. Gdyby zrobił to w styczniu czy lutem to byłby gnojony za każde zwykle złe podanie. To na pewno by pomogło w walce o tytuł skoro teraz po pierwszym meczu od ogłoszenia dziennikarze pytają innych zawodników o nastroje o reakcje kibiców itp, a podobno Szobo Z Gakpo starali się jakoś ogarnąć ludzi na trybunach. No to na pewno w ogóle nie wpłynęło by na dalszą walkę o punkty. Każdy z nas powinien się z tą decyzją oswoić bo miał na to dobry rok czasu. Osobiście uważam, że całe to oświadczenie miało pojawić się po ostatnim meczu ale Real zrobił Kongo z wyrwaniem go wcześniej na te swoje mistrzostwa i czasu na pożegnania jest mało. Tak czy siak nie ma dobrej pory na takie oświadczenie, każdy termin jest zły. Jak by powiedział w styczniu to by było, że rozproszył zespół tą decyzją jak by powiedział po ostatnim meczu to było by że tchórz a jak powiedział po zapewnieniu mistrzostwa to też źle bo cośtam. Jeżeli już to niepotrzebnie klepał o Gerrardzie i byciu kapitanem bo jak ktoś słusznie zauważył takie deklaracje w tym klubie swoje ważą i trzeba to potem udźwignąć a tym bardziej, że od dawna wiedział, że będzie romansował z Realem. Także bronić go nie będę ale jeżeli chodzi o czas przekazania decyzji to nie ma się co pastwić bo w tym przypadku nie było na to dobrej pory.

7 polubień

W sumie to śmieszne, że fani Realu którzy kilka miesięcy temu życzyli śmierci Mbappe, bo słabo grał w piłkę teraz chcą pouczać fanów Liverpoolu jak się powinni zachować w tej sytuacji :joy:. Nasza społeczność jest akurat bardzo łaskawa dla kopaczy. Nawet taki nieudacznik Nunez ma swoją przyśpiewkę i nigdy nie był wygwizdywany. Żeby wkurzyć The Kop to trzeba się postarać

1 polubienie

Ale co jest złego w pogratulowaniu rywalowi, który także jest przyjacielem czy chociaż dobrym znajomym? Napisał gratulacje, życzy mu dobrze i tyle. My nawet w zeszłym sezonie nie rywalizowaliśmy z Realem o żadne trofeum :rofl:

Napisać gratulacji nie można, ale pewnie wielu z Was szpaleru od Chelsea i Arsenalu już oczekiwało. To też jest forma gratulacji, w dodatku dla bezpośrednich rywali.

Przeraża mnie to, co się dzieje na tym forum i w całej społeczności. Decyzja TAA mnie rozczarowała, ale rozumiem, że wiele się wydarzyło, że taką decyzję podjął. Natomiast mamy jakąś plagę złoszczenia się, bo dorosły facet podjął decyzję, że odchodzi i nie będzie tak, jak sobie anonim na forumku wymyślił.

Nie radzisz sobie emocjonalnie z tym odejściem XD

2 polubienia

Ale to są jakieś fakty, było ich wielu, czy ktoś sobie napisal, gdzieś coś :smiley: ?

Powaznie pytam, bo zarzuty wydają sie niepoważne :stuck_out_tongue:

Mamy po prostu inne podejście do tematu, ale ja szanuje twoją opinię.
Ja po prostu nie szanuję decyzji Trenta i jego samego i jak widać, kibice na stadionie zareagowali podobnie. Pewnie ma to w dupie bo swoje zarobi, swoje wygra i tyle. Ale łatkę już będzie miał na całe życie, tak jak Owen.

Nie wiem ile w tym wszystkim prawdy, ale my mu chcieliśmy dużo więcej dać niż Real :joy:

Tu się jeszcze przekonamy, bo tworzy się kolejne galacticos, ale z jeszcze bardziej wybujałym ego niż te pierwotne, że się nie zdziwię, jak Barcelona pod Flickiem trochę ich w kraju zdominuje, a w LM jeszcze zobaczymy co stworzą.

Sam wybrał, już tego nie cofnie. Obyśmy odpowiednio się wzmocnili i dali nam ponownie z nimi zagrać na Anfield, chciałbym “cieplego” przywitania Anglików na Anfield (Jude tak samo powinien być buczany przez jego nagadywanie Trenta i robienie laski na kadrze :joy: ).

Alonso gra 3 w obronie i wahadłowymi gdzie tam Trent na wahadło?

Spodziewam się próby grania na podwójnym pivocie z Trentem w środku jako nominalny zastępca Krossa.

Za słaby fizycznie do środka na pivot

Mając takie konie pociągowe jak Camavinga, Valverde czy Tchouaméni, to myślę, że ta rzekoma słabość fizyczna Trenta (zakładając nawet, że istnieje), to naprawdę drugorzędna kwestia.

Też niewiadomo, czy swoją taktykę Xabi nie zmieni. Według mnie wahadło dla Trenta to dobre miejsce, szczególnie, jeśli nie będzie miał przed sobą skrzydłowych, tylko właśnie dwóch napastników plus 10, którzy będą absorbować obrońców.
Będzie miał komu grać i powinien mieć więcej miejsca. W każdym razie teoretycznie może to być Świetny ruch