Nie, nie są takie realia. Nawet w PL.
Zarobki na poziomie 350/400 tys. to jest absolutny szczyt ligi.
Ledwo niewielka część piłkarzy dowleka się do takiego poziomu.
8 piłkarzy na ten moment zalicza 300 tys i wyżej.
Nie, nie są takie realia. Nawet w PL.
Zarobki na poziomie 350/400 tys. to jest absolutny szczyt ligi.
Ledwo niewielka część piłkarzy dowleka się do takiego poziomu.
8 piłkarzy na ten moment zalicza 300 tys i wyżej.
W tym tylko Salah jako jedyny w liverpool ![]()
Za chwile znajdzie sie tam kolejnych dwoch gosci ![]()
No nie. O ile VVD jeszcze może, bo jest kapitanem i opoką defensywy, to co by nie mówić o Trencie nie jest aż tak kluczowym piłkarzem, nie ma takiego wpływu na wyniki jak ta dwójka. Gdyby on dostał 350 tysięcy, to połowa piłkarzy pierwszego składu by pomyślała - hm, ja też powinienem tyle mieć. A taki Diaz przecież zarabia 55 tysięcy w tym momencie
sam status gwiazdy, pochodzenie i zainteresowanie Realu moim zdaniem nie przekona FSG do rzucenia 350 tys., bo to zaburzyłoby strukturę płac. Podejrzewam, że Trent więcej niż 250 tys. (czyli i tak znaczna podwyżka) nie dostanie, a jedyne czym teraz Liverpool będzie próbował go przekonać to odpowiednie bonusy, czy to za sam podpis czy za wyniki sportowe. Pytanie, czy to wystarczy.
No niestety patrząc na realia, na to w jaki sposób FSG podejmie decyzję, to tak jest. Możemy sobie pisać “dajcie mu ile chce, byle tylko został”, ale raczej to tak nie zadziała.
Z tej 8, tylko 3-4 graczy jest wartych tych 300 000. Nikt mi nie powie, że Casemiro czy Raszford są warci tych tygodniówek.
A Trent absolutnie nie zasługuje na 300 000. Jak wyżej - 250 000 i bonusy. Jak nie to Real. Klub nie może się ugiąć i musi dbać o swój interes. Nie jesteśmy jakimś United, które bezmyślnie rozdaje tygodniówki, a później ma problemy ze sprzedażą i siedzą takie tłuste koty jak Casemiro.
@Mati2020 nie mentalność, tylko rozsądek.
Mentalność fsg weszła w ciebie i to konkretnie
Miłego dnia.
Trent zasluguje na 300k. Zasluzyl biorac pod uwage status hierarchiczny, lojalnosc i ze jest jednym z najbardziej doswiadczonych zawodnikow.
Wg mnie:
Salah 350-400k
Arnold 300k
Van dzik 300k
Reszta po kolei dostanie mniejsze czy wieksze podwyzki, kwestia tego co beda soba prezentowac. Diaz zasluguje na takie 180k
Właśnie jestem ciekaw ile nasi mu oferują. Myślę że jeśli dostanie 300/week to zostanie z nami. Mam nadzieję, że tak się stanie.
Virgil też myślę że mniej niż 300 nie dostanie,
Salah 350/400.
Także nasza struktura plac uległa by znacznej zmianie z tymi trzema podpisami.
Może nasza opieszałość na rynku transferowym, byka podyktowana tym że nie widzą na ile mogą sobie pozwolić względem tych trzech umów, bo jednak premia za podpis itp to wszystko kosztuje, a nasi groszem nie szastają…
Najbardziej mi Diaza szkoda 60 tys to troche mało. Minimum 200 powinnien dostać zasługuje na to. Nawet drewno Nuniez ma więcej
A gra dramatycznie te setki zmarnowane.
Problemem Van Dijka i Salaha zapewne jest jeszcze to, że żaden z ich agentów nie chce być tym pierwszym, który zaakceptuje kompromisowy kontrakt (długość umowy i wysokość tygodniówki, prawdopodobnie ostatni taki w Europie). Każdy chce mieć jakiś punkt wyjścia, jeśli klub nie zgadza się na propozycję obozu zawodnika.
Trent to inna bajka. Widać, że chce iść do Realu. Czy tak się skończy to osobna sprawa, bo czasami, jak wiemy sprawa wysypuje się na ostatniej prostej. To nie jest prosta decyzja dla wychowanka i jakaś rzucona dodatkowa kwota na kontrakcie może złamać go, że jeszcze przynajmniej te 2/3 lata by tu pograł.
Według mnie przy taktycznej elastyczności Slota i działanie w jego dotychczasowej karierze, niemal zawsze w warunkach utraty kluczowych graczy, utrata Trenta ma większy wymiar psychologiczny/ładunek emocjonalny niż Salaha i Van Dijka (wychowanek, w idealnym wieku, odejście za darmo gracza o wartości 100 mln euro), ale to ostatnia dwójka może dać więcej zespołowi w następnych sezonach i pozwoli Slotowi płynnie przebudować zespół. Zatrzymanie lidera środka obrony i lidera ofensywy powinno być absolutnym priorytetem i planem minimum.
No jak dla mnie to nigdzie tego nie widać. Gdyby chciał, to by już się z nimi dogadał. Widać, że chce zostać, ale jednocześnie chce dostać więcej pieniędzy niż obecnie LFC mu oferuje, dlatego to się tak długo ciągnie.
A dla mnie to nie jest nawet adekwatna kwota dla kogoś kto kopie sobie piłkę… Świat ochujał z tymi wynagrodzeniami i tyle. Płacić człowiekowi 400tys na tydzień? To się godzi? Że jeden ma pół miliona zarobku na tydzien a drugi tyle nie zarobi przez całe życie. I to jest takie błędne koło, bo przez rosnące wynagrodzenia rosną ceny wszystkiego wokół. Biletów na stadion, koszulek czy innych gadżetów… Oczywiście państwo się cieszy jak ktoś zarabia taką kasę, bo im wyższe dochody tym więcej kasy do państwa na przewalenie tego…
Ty piszesz, że szkoda Ci diaza bo zarabia tylko 60tys. A Ty ile zarabiasz? Szkoda, że im nie jest szkoda, że lud zarabia tylko na jedzenie i przeżycie tak naprawdę.
Co ma do tego polityka? To jest moja ocena tego wszystkiego i tyle. Ja nie mam wpływu na to więc mnie to wali. Ale jak ktoś się ujmuję za bogatymi to faktycznie… Rozsądny człowiek. Jak babcia która ma z 1500zl emerytury ale jeszcze księdzu odda bo oni biedni…
Płacą to płacą, w ekstraklasie jakby człowiek zagrał to na polskie warunki też wynagrodzenia są dobre, a piłkarze nie lepsi od tych z okręgówki…
Ojojoj. Komuś lewica aż się wylewa prawym uchem. Skoro klub stać i klub zechce, to będzie mu płacić takie pieniądze. Taki mamy świat piłki nożnej, taki mamy klimat, a do tego jeśli mamy utrzymywać w składzie najlepszych zawodników, to płacić musimy - inaczej płacić będzie kto inny. Znajdź sobie klub w okręgówce, gdzie za wygrany mecz jest 100zł na rękę i skrzynka wódki i tam kibicuj. Toż to zdrowsze niż 400.000 tygodniowo i to funtów!!!1one!.
Ogólnie dziwi mnie to, że tak “żydzimy” kasy dla Trenta… Nawet jeśli rozbieżność między tym co klub chce dać a tym co Trent chce dostać wynosi kilka mln funtów rocznie to i tak pewnie łącznie przez X lat byłaby to mniejsza kwota niż kwota, którą klub musiałby przeznaczyć na zakup nowego wartościowego RB. Naprawdę im tego żaden excel nie pokazuje? Podobnie jest w przypadkach VVD i Salaha. Przecież to jakiś kurozium… ![]()
A skąd wiesz, że “żydzimy”? Skąd wiesz, że chodzi o wysokość tygodniówki, a nie np. premii za podpis? Albo, że w ogóle chodzi o pieniądze? Póki co to jest tak, że “za kulisami” coś się dzieje i w zasadzie nikt do końca nie wie co. Gdyby sprawa z Realem była taka przesądzona, nie wysyłali by tak desperacko ofert od samego początku zimowego okienka. Do czasu oficjalki wszyscy wróżą z fusów
Najgorsza jest niewiedza i domniemanie, dorabianie teorii. Czemu nie mogą odsłonić sprawy, podając jakie zawodnik ma oczekiwania, jakie klub może zaoferować ?
Pamiętam rok 1997 i deklaracje Michaela Jordana odnośnie pozostania w Bulls: Michael chce zostać, warunek 36mln $, ma zostać Phil Jackson i ma zostać Scottie Pippen w składzie. Czysto, przejrzyście.
Oczywiście czasy się zmieniły, teraz kilka klubów może włączyć się do gry, jak zawodnik zechce 350tys. tygodniowo, to pojawi się klub, który da 450tys. itd. Ale nie ważne co dają inni, ważne co chcą dać nasi.
Przypuśćmy, że nie dojdzie do porozumienia, czy klub lub zawodnik ogłosi jakie były oczekiwania i dlaczego nie doszło do podpisania umowy ? Czy pozostanie to tajemnicą do czasu wydania książki na emeryturze ![]()
Tylko czemu mieliby cokolwiek ujawniać, idąc na wojnę medialną z całym obozem Trenta? Jedynym graczem, który ewidentnie używa mediów do własnych celów jest Salah, tylko czy ma to cokolwiek wspólnego ze zbliżaniem się do prawdy? Wątpliwe. Na ten moment wygląda na to, że Trent przesuwa się w stronę odejścia, a Salah z Van Dijkiem walczą już jedynie o lepsze warunki. Do momentu jednak finału wszystkich trzech historii wstrzymałbym się z finalną oceną zarządu czy włodarzy. No chyba, że każdy musi koniecznie powtórzyć w swoim komentarzu dokładnie tę samą myśl: “jak można było dopuścicić do takiej sytuacji…”, itd.
Ja na to patrze z puntu widzenia kibica. Nie chodzi o wojne medialną (bo taką póki prowadzą chyba tylko media hiszpańskie), ale o konkret, jasną sytuację. Czy każdy ma pewność, że Trent chce zostać ? Jakie składa żądania, warunki ? Nie wiemy tego, bo nikt o tym nie mówi, wszystko owiane tajemnicą.
wiesz oni tyle zarabiają dlatego że generują takie pieniądze