Serdecznie zapraszam i licze na duza liczbe uczestnikow.Pamietajcie o pytaniach bonusowych
Rośnie grono Typerów ale… mi ciągle mało
Im nas więcej tym lepsza zabawa a więc zapisujcie się.!
Punktacja jak w PL czyli 1-3-5 tendencja,roznica bramek,prawidlowy wynik 2-4 tendencja i celne trafienie przy remisie
Bonusy po 4 pkt za kazdy trafiony
Od rundy pucharowej liczy sie wynik po dogrywce
Tak,pojawily sie wpisy i czat dziala lecz pare bylo troszeczke na bakier z dobrym zachowaniem wiec jako administrator usunalem.
Mam nadzieje,ze sytuacja ulegnie poprawie i bedziemy mogli rowniez tam wymieniac sie uwagami
Troche wiecej uczestnikow nie zaszkodzi-ciagle mozna dolaczyc do zabawy
EDIT: Pierwsza kolejka za nami i jak pokazuje moj przyklad 2 idealnie trafione wyniki czyli 10 pkt i juz jestem w czolowce
Dlatego nieustajaco zapraszam do zabawy,jest nas aktualnie 28 osob a przeciez mogloby byc wiecej,bo nic nie jest nie do odrobienia a tytul KROL EUROPY pasuje kazdemu do twarzy szczegolnie kiedy zostaje sie nim w sezonie w ktorym LFC…
Co to jest za zjebany system punktacji, że wynik Fulham - Brentford jest 3;1 i ja po wytypowaniu 2;1 mam mniej punktów niż ziomek, który wytypował 2;0. On się pomylił o 2 gole, a ja o 1 i dostałem mniej punktów. No ale to helmut tę grę wynalazł gdzieś w internetach, więc wiadomo zasady są odklejone.
W typerze chodzi przede wszystkim o wytypowanie wyniku. Wytypowanie zwycięzcy jest punktowane, ale wytypowanie zwycięzcy wraz z różnicą zwycięstwa (3:1 i 2:0 mają tę samą różnicę bramek +2) jest dodatkowym bonusem. To, że byłeś bliżej trafienia ilości bramek w meczu, nie ma znaczenia, bo chodzi przede wszystkim o wynik/różnicę zwycięstwa.
Takie zasady są od kilku lat, a nawet jak mnie pamięć nie myli, takie same zasady były jak jeszcze istniał typer na LiverpoolFC.pl osobiście uważam że są sprawiedliwe i nic bym nie zmieniał
Jak na tym screenie chłop wytypował wynik dokładny 1;1 i dostał 4 punkty zamiast 5. To jakiś sziiit totalny jest. Wytypował wynik prawidłowy i dostał mniej punktów, bo remisy są mniej punktowane. Jakby to od użytkownika zależało, że padnie taki, a nie inny wynik.
No, ale z tymi mniej punktowanymi remisami to trochę nielogiczne jest. Za wynik trafiony powinno być tyle samo punktów. Możesz wyjaśnić @ynwa19 dlaczego tak jest?
Jeśli chodzi o remisy to tu jestem po stronie @josif czy @Fanlive94. Wynik trafiony w punkt, a tylko 4 punkty zamiast 5. I rozumiem, że za wytypowanie remisu, ale nie trafienie wyniku = 2 punkty, a nie 1, bo niejako jest to uśrednienie czegoś pomiędzy 1 punktem za wytypowanie zwycięzcy, a 3 punktami za różnicę zwycięstwa, ale nadal - czemu nie 5, skoro wynik trafiony w punkt?
No ale to dalej jest niesprawiedliwe. Dlaczego ktoś, kto trafia więcej dokładnych remisów niż zwycięstw ma być pokrzywdzony? Najważniejsze powinno być trafienie dokładnych wyników, niż przybliżeń.
@ynwa19 to za sezon, proponuję dyskusję na ten temat
@ynwa19 no, to że nie było skarg, to nie znaczy, że nie można czegoś ulepszyć.
Tak dla informacji : to nie ja sobie wymyśliłem tylko tak “zapodała” strona na której typujemy a ponadto tak było w poprzednich sezonach i nie było skarg
Moim zdaniem trafiony remis powinien być punktowany jak każdy inny trafny wynik ale panowie to tylko zabawa i wygrać można mniej więcej tyle co arsenal za artety