Viaplay

Dzieki za odpowiedz :+1: :grinning:

Zmienilismy specjalnie jeszcze w starym roku(28 badz 29 grudnia) i wtedy byla ta cena 33,25 zloty.
Takze chyba im sie cos popierdzielilo a wiec tak jak piszesz trzeba zlozyc reklamacje.

Pozdrawiam i zycze milego dnia.

Siema. U mnie to samo zmieniłem pakiet w grudniu a dzis info ze 44 zl i pobrali odrazu, więc napisałem Maila z reklamacja opisałem sytuacje i po 4 h dostałem info o zwrocie kosztów w kwocie niewiele ponad 10 zł więc spoko !
Warto do nich napisać i bedzie okej :slight_smile:

Napisz, powinni Ci zwrócić. Pod tym względem wygląda to naprawdę dobrze, nie robią żadnych problemów.

Też napisałem maila, przeprosili i posłali te 10,75 złotych z powrotem czyli ok😊

Mam pytanie czy jak jestem zalogowany na viaplay na swoim tv , to mogę również zalogować się gdzieś indziej np. u znajomego i u niego oglądnąć mecz?

No ja generalnie jak mam taki prosty pakiet wykupiony przez Canal Plus, to tam mam dostępne oglądadanie na dwóch urządzeniach jednocześnie, i fakt mogę się zalogować na innym IP normalnie

@jocker2013 Z jednego konta Viaplay można korzystać na dwóch różnych urządzeniach jednocześnie, więc odpowiedź brzmi tak :slight_smile:

2 polubienia

Mi rowniez naliczyli 44zl, pisalem na ich supportowym czacie ale po raz drugi okazal sie bezuzyteczny, obiecali sie zajac a minal tydzien i nic. Teraz napisalem maila zobaczymy.

Viaplay od 1 marca 2023 wprowadzi nowe pakiety dla swoich subskrybentów:

• Pakiet Total - ten, który jest obecnie (zawierający pełną ofertę). Jego opłata miesięczna wyniesie 55 zł.

• Pakiet Medium - będzie zawierał pełną ofertę oprócz Premier League, KSW i Formuły 1. Jego miesięczny koszt wyniesie 40 zł.

• Pakiet Films & Series - w ofercie tego pakietu znajdą się wyłącznie filmy i seriale. Nie będzie w nim oferty sportowej. Miesięczna opłata za ten pakiet wyniesie 15 zł.

Do czego zmierzam? Jeśli ktoś z Was do tej pory nie ma Viaplay, albo go bezpośrednio subskrybuje, to jest to największy bezsens. CANAL+ zaproponował niedawno nowy pakiet w ramach oferty satelitarnej, który nazywa się ENTRY+ SPORT. Jego miesięczny koszt to 60 zł, a znajdziecie w nim dostęp do 80 kanałów w pakiecie, m.in:

• wszystkie kanały CANAL+ (m.in. Ekstraklasa, La Liga, Ligue1, dwa mecze Premier League, NBA, turnieje WTA z udziałem Igi Świątek, PGE Ekstraliga + filmy i seriale).

• kanały Polsat Sport Premium (m.in. Liga Mistrzów).

• kanały Eleven Sports (m.in. La Liga, Ligue1, Serie A, Liga Portugal, FA Cup, PGE Ekstraliga).

• serwis streamingowy Viaplay (m.in. Premier League, Bundesliga, Liga Europy, Liga Konferencji, League Cup, Championship, NHL, Formuła 1, KSW + filmy i seriale).

• łącznie 80 kanałów satelitarnych w pakiecie (w tym 45 dostępnych w serwisie CANAL+online).

Dodatkowo teraz aplikacja Viaplay jest dostępna na dekoderach satelitarnych Ultrabox+4K, więc nie trzeba się bawić w żadne przystawki do telewizora, żeby odebrać ten serwis streamingowy. Krótko mówiąc, przeanalizujcie, ile można dostać za 60 zł z umową dwuletnią z CANAL+, czyli gwarancją ceny, a ile za 55 zł bezpośrednio w subskrypcji Viaplay. Myślę, że rachunek jest prosty i nawet, jeśli ktoś nie może, albo nie chce zakładać anteny satelitarnej, to przecież nie musi, bo w ramach abonamentu zyska dostęp do CANAL+online i Viaplay. Dlaczego o tym piszę? Dlatego, że najczęściej czytam tutaj posty bezpośrednich subskrybentów, którzy płacą ze ten serwis, podczas, gdy mogliby w podobnej cenie zyskać dużo więcej w abonamencie CANAL+.

Żródło: Viaplay: 3 nowe pakiety od marca. Jakie ceny? - SATKurier.pl
Źródło: Entry+ SPORT | Oferta telewizji satelitarnej CANAL+

4 polubienia

90% z moich znajomych czy krewnych posiada Via tylko dla piłki nożnej.
Jakby wprowadzili pakiet tylko z piłką nożną bez zbędnych seriali i filmów to byłby to strzał w 10.

Dla mnie te 34zł to taka maksymalna cena za którą jestem w stanie zapłacić za te parę interesujących mnie meczów w miesiącu, po podwyżce pewnie zrezygnuję z usługi.

zauważ tylko, że te 60zł to promocyjna cena. Później będzie 70zł.

@Lapaino nie wprowadzą takiego pakietu właśnie z tego powodu, o którym napisałeś :slight_smile:
Gdyby wprowadzili taki pakiet, to każdy by go w ciemno kupował, a oni chcą jeszcze upchnąć filmy i seriale, którymi zainteresowanie w ich ofercie jest nikłe. W każdym kraju tak wygląda pakietyzacja Viaplay.

@Lucass to nie jest cena promocyjna. To jest cena uwzględniająca 10 zł rabatu na zgody marketingowe, a 60 zł abonamentu obowiązuje przez pełne dwa lata trwania umowy. Czytaj uważnie :wink:

Rozumiem, że oferta nie dotyczy Canal+Online?

Oferta dotyczy telewizji satelitarnej, czyli również CANAL+online, bo dla klientów telewizji satelitarnej ten serwis CANAL+online jest dostępny w abonamencie :slight_smile:

No takie 30/40zł za sam dostęp do piłki nożnej to byłoby najlepsze. NIC innego ja i obstawiam spora większość posiadaczy abonamentu nie potrzebuje.

A gdzie są loginy i hasło do C+ Online dla klientów, którzy mają TV satelitarną ? W poprzednie sezonie oglądałem C+ Online, ale miałem własne konto, nie to z którego korzysta rodzina.

Serwis CANAL+online dla abonentów telewizji satelitarnej aktywujesz w Strefie CANAL+, do której musisz się zalogować → https://strefa.pl.canalplus.com/
To jest ten sam serwis co dla subskrybentów, tyle, że z bogatszą ofertą programową, która w dużej części odpowiada Twojej ofercie satelitarnej. Oczywiście w CANAL+online dla abonentów telewizji satelitarnej, również możesz zakładać dodatkowe profile użytkowników.

1 polubienie

Gdy się rejestruję, to muszę podać dane (PESEL) osoby z którą jest umowa, czy to nie ma znaczenia po podaniu numeru abonamentu ?

@EDIT, dobra nvm, siostra zrobiła już konto jakiś czas temu, ogarnę resztę.

Pytanie miałbym:
Mam obecnie abonament wykupiony z góry na rok na Viaplay. Dzielę się z bratem. Czy wykupując ten C+ z Viaplay za 6 dych, to jak się wtedy loguje do Viaplay (czy mogę np. przyłączyć dostęp z C+ do obecnego konta?) i czy mogę się dzielić Viaplay?

Viaplay z C+ ma osobny login i haslo
Ja mam z c+ i udostepniam jednej osobie bez problemu

1 polubienie