@ManiacK niestety kont się nie da ze sobą połączyć. Jak kupujesz Viaplay od CANAL+, to dostajesz login, którym jest [email protected] i hasło, które możesz potem zmienić. Zasady korzystania z Viaplay są te same, co przy subskrypcji, czyli możesz tworzyć profile dodatkowe i oglądać maksymalnie na dwóch urządzeniach jednocześnie.
Generalnie juz od dluzszego czasu bylo wiadome ze nie warto brac viaplay solo od viaplay…
Tylko i wylacznie w pakiecie od innych dostawcow (jak np C+)
Oczywiscie prsesiadlem sie jakis czas temu na c+ spejalnie dla viaplay i teraz w tej cenie co prawie bedzie viaplay mam wspomniana platforme, c+, eleveny i LM na polsatach premium
Grzech nie korzystac za 65zl
Generalnie pakiety Viaplay są baardzo słabe. Chciałem sobie wziąść abonament na rok ten za 33,5 miesięcznie ale najwidoczniej przestawienie oferty w okolicach 7 grudnia to było za późno. Początkowo byłem informowany o następnej wpłacie 33,5 a nagle 1 stycznia zmieniło się to na 44 zł więc zrezygnowałem i w marcu oficjalnie im podziękuję.
No niestety tak wygląda wolny rynek. Cwaniaczki skupują prawa do transmisji na wyłączność po czym specjalnie tak układają pakiety aby ten z Premier League był zawarty jedynie w tym najdroższym. Tym bardziej to boli, że Eleven Sport który miał przez jakiś czas prawa, ma naprawdę fajną ofertę… i chyba się przerzucę a PL zwyczajnie zostawię na ruskie strimy.
Edit@ Zresztą nie oszukujmy się obecnie o wiele bardziej ekscytujące jest śledzenie, czy Zielu w końcu zgarnie Scudetto oraz jak Łobełcik sobie radzi niż to czy nie dostaniemy znowu w papę od jakiś kasztanów
Dodatkowo lubię ligę portugalską i przez lata zaocznie wspierałem Sporting Lizbone
Uwielbiam Liverpool i zawsze będę wiernym kibicem ale jeśli mam zapłacić 55 zł za samo PL w którym dodatkowo emocje dla nas się już raczej skończyły, to wolę zapłacić 15 zł za 3 inne ligi które będę oglądał (bo Bundesliga to mnie ani grzeje ani ziębi).
@CzerwonyBartek dlatego napisałem powyżej, że Viaplay się bierze w ramach umowy na telewizję satelitarną CANAL+, a nie w subskrypcji. Płacisz 60 zł miesięcznie za pakiet ENTRY+ SPORT i w ramach abonamentu masz 80 kanałów w pakiecie, w tym m.in. wszystkie CANAL+, Polsat Sport Premium, Eleven Sports i dostęp do Viaplay i CANAL+online. Płacisz sam i nikt Ci nic nie pobiera z karty, a ewentualne podwyżki cen za Viaplay Ciebie nie dotyczą, bo masz dwuletnią umowę i gwarancję stałej opłaty. Ja dlatego się dziwię i nie rozumiem ludzi, którzy subskrybują te serwisy na własną rękę, bo we wspomnianej ofercie mają wszystko i łącznie wychodzi zdecydowanie taniej
Ja żadnego z serwisów typu Viaplay czy Eleven Sports nigdy nie subskrybowałem i nie mam zamiaru tego robić, bo dla mnie to bezsens. Oba mam w CANAL+.
@Clashman
Ja subskrybuje, bo koszt na ten moment to 34 zł, tyle mi pobierają z karty.
Inne pakiety mnie nie interesują czyt seriale, filmy itd
Od tego mam Netflixy, Disneye, Amazony.
Po podwyżkach rezygnuję.
Idealnym dla mnie pakietem byłoby mieć ligę angielską, hiszpańską i ligę mistrzów w jednym miejscu.
Opcjonalnie (niemiecka i włoska).
Dla mnie pierwszym wyborem zawsze będzie opcja gdzie będę miał premier league i ligę mistrzów w najbliższej cenie.
Mogę mieć powiedzmy tylko te 2 opcje za 40zl, albo
Te 2 opcje i 80 kanałów za 45zł.
To wybiorę 1, bo w moich oczach oszczędzam 5 zł za coś co mnie interesuje.
Zgodzę się , że przy podwyżkach cen sama Via jest trochę w tym momencie bez sensu.
Ogólnie ktoś może mi wytłumaczyć czy oni musieli podzielić się licencją? Bo jeżeli nie to z punktu biznesowego było bezsensem się dzielić kiedy konkurencja dzięki temu ma atrakcyjniejsze pakiety.
Dużym plusem Via jest właśnie brak umów, rezygnujesz kiedy chcesz . Gdzie canal + będziesz musiał płacić przez 2 lata.
Ja uwazam podobnie. Mam ten pakiet sport w C+ i tam jest wszystko w jednym miejscu. No, moze poza Polsatem Sport, a tam jest akurat interesujący mnie Puchar Polski
Nie musieli, ale chcieli, bo im się to opłaca. Dzięki współpracy Viaplay zyskuje pewne źródło dochodu od abonentów CANAL+ związanych umowami, a CANAL+ pośrednio utrzymuje w ofercie Premier League. Jak to mówią: “wilk syty i owca cała”
Dla mnie akurat nie jest to żadnym plusem, ponieważ po to wziąłem CANAL+ z tymi serwisami, żeby z niego korzystać i za niego płacić. Gdybym nie był związany umową - też bym płacił bez żadnych przerw
To już jest sprawa indywidualna.
Jestem osobą która nie lubi brać coś na raty czy umowy.
Praktycznie wszystko kupuje na raz.
A jak mam do wyboru (np siłownie) ofertę gdzie mogą zrezygnować w dowolnym momencie, a będę musiał zapłacić za miesiąc więcej, albo umowa na rok/2 ale cena za miesiąc jest niższa , wybieram opcję 1.
Dobrze, że na rynku są różne możliwości.
Każdy wybierze co lubi.
Niestety przez podwyżki Viaplay i ich niekorzystne pakiety potrąca pewnie klientów od Marca.
Sam będę jednym z nich jak i pewnie większość moich znajomych również powróci na strumyki do momentu pojawienia się na rynku gracza który będzie miał pakiet z (premier league i Ligą mistrzów) w rozsądnej cenie z możliwością subskrypcji na miesiąc .
Razem z kumplem mamy Viaplay i z koncem grudnia zdecydowalismy sie na ta roczna umowe,gdzie miesieczna oplata wynosi 33,25 zlote.
Co prawda za bardzo szczesliwi z tego powodu nie jestesmy-mam na mysli 12 miesięcy “uwiazania” ale w porownaniu do 55 zl za miesiac nawet gdybysmy na czerwiec i lipiec nie brali to i tak zaplacimy w obecnej formie mniej.
Zamiast 550 za 10 miesiecy “tylko” niecale 400 zloty za 12.
Lecz zgodze sie z przedmowcami,ze i tak te pakiety na Viaplay nie sa zbyt atrakcyjne.
Pod koniec roku przeanalizujemy sytuacje i zobaczymy czy jest sens brac dalej to “ustrojstwo”
@Lapaino co do rat i umów typu siłownia, w pełni się zgadzam. Też nie kupuję nic na raty, tylko płacę od razu. Nawet nie korzystam z ofert telefonu w abonamencie, tylko kupuję smartfona ze sklepu, a nie od operatora. CANAL+ jest tutaj wyjątkiem dlatego, że mam bardzo dobrą ofertę i gwarancję stałej opłaty, a jak widać, serwisy streamingowe takiej gwarancji subskrybentom nie dają. No i oczywiście w abonamencie CANAL+ za to wszystko wychodzi zdecydowanie taniej. Poza tym, ja nie jestem klientem typu, że coś subskrybuję, po chwili anuluję, a za miesiąc znów subskrybuję. Jak płacę, to lubię mieć do tego stały dostęp bez żadnego kombinowania
Przy przedłużeniu umowy z CANAL+ dostałem Viaplay na dwa lata za 0 zł, dlatego upieram się przy tym, że jest to zdecydowanie lepsza opcji od bezpośredniej subskrypcji
Co do “strumyków” i innych takich, nie cierpię tego. Jak się w to wchodzi, to wyskakuje milion reklam, a Norton co chwilę przechwytuje jakieś trojany. Wolę zapłacić operatorowi, niż bawić się w takie dziadostwo. Prawa sportowe są coraz droższe, dlatego nie liczyłbym na samą Premier League i Ligę Mistrzów “w rozsądnej cenie” u jakiegoś operatora. Każdy operator do takich “perełek” dodaje też te niechciane wydarzenia sportowe, filmy i seriale, bo samych filmów i seriali nikt by im nie kupował. Zachcianki konsumentów nie mają tu nic do rzeczy, bo liczy się biznes.
Akurat strumyki mają już jakość podobną do ViaPlay.
Z Adblokerem jest zero reklam.
Komentarz lepszy niż na Via.
Jedynym minusem strumyków dla mnie jest to, że potrafią się wywalić w trakcie meczu.
Canal+ nie komentuję, bo nie mam z tym nic wspólnego, nie wiem jaka jest jakość itd, ale z tego co słyszę to klienci zadowoleni.
Wracając do Via to właśnie to dla mnie takie strumyki z małym upgradem.
Ale właśnie byłem im w stanie płacić te 30 zł za te brak zrywania i ogólnie od początku miałem zero problemów.
Ale po podwyżce nie wyobrażam sobie płacić 50/60 za samą Premier Legaue, bo ani nie mają La ligi, ani ligi mistrzów.
Więc za jedną ligę jest to po prostu za dużo.
Zachcianki klientów mają bardzo dużo do gadania, ale w większości.
Jakby ludzie nie płacili za wybrakowane pakiety takich kwot jakie są teraz .
Chwilą moment ktoś by się pojawił z dobrą ofertą.
Ale dopóki wystarczająca ilość osób zapłaci za istniejące pakiety to masz rację i się nic nie polepszy.
P.s ogólnie powinno być jakieś prawo zabraniające jednej firmie posiadać prawa do transmisji.
Powinny być minimum 2, tak żeby musieli konkurować ze sobą lepsza ofertą.
A tak z miesięczna subskrypcją Via play jest chyba w Polsce monopolistą i z tego powodu od Marca windują cenę nieadekwatną do treści.
Z tym 44 złote to jakiś błąd. Jak ludzie piszą do nich w tym temacie, to przepraszają, oddają pieniądze i zmieniają na obiecaną kwotę.
Ja dopiero wczoraj stąd dowiedziałem się, że Canal+ ma tak korzystną ofertę. 70 zł na miesiąc (liczę razem z opłatą za dekoder) za dosłownie wszystkie transmisje piłki nożnej jakie są w naszym kraju plus trochę podstawowych kanałów telewizyjnych, to jest niezła cena. Gdybym nie miał Viaplay na rok, to bym brał.
Dostęp do Viaplay może być droższy w Canal+
@Nino_Quincampoix ale doprecyzujmy: NIE DLA OBECNYCH ABONENTÓW.
Jak ja przedłużyłem umowę z CANAL+ w tamtym roku i dostałem Viaplay za 0 zł, to taka cena obowiązuje mnie przez dwa lata, czyli do końca trwania umowy. Zresztą, jak się mądrze negocjuje przedłużenie, to taką cenę można utrzymać nawet po dwóch latach, ale to temat na inną dyskusję. Grunt, żeby nie siać paniki, bo abonenci CANAL+ nie będą mieli podwyższonej kwoty w trakcie trwania umowy i na tym polega właśnie przewaga umów terminowych nad bezpośrednią subskrypcją serwisu streaminowego. W umowie terminowej masz GWARANCJĘ STAŁEJ OPŁATY do końca umowy, a subskrybenci płacą tyle, ile z miesiąca na miesiąc zażyczy sobie serwis streamingowy. Stąd przewaga pakietów satelitarnych CANAL+ jest ewidentna i niepodważalna
Natomiast, jeśli ktoś dopiero planuje zakup Viaplay w abonamencie CANAL+ to faktycznie musi się spieszyć, bo od marca ceny, dla nowych abonentów lub tych, którzy chcą dokupić Viaplay do swojej oferty, mogą być wyższe
Ma ktoś problem dzisiaj z Via play ? Zniknął mi znaczek żeby oglądać na żywo
P.s problem solved, przez mój DNS zniknęła ta opcja, po wyłączeniu filtrowania wszystko śmiga
@Loku64 Ja o tym pisałem parę postów wyżej. Nie jest to nowa oferta, ale dostępna już od długiego czasu i nie potrzeba do niej żadnego “peppera”, tylko wystarczy wejść na oficjalną stronę CANAL+
@Clashman
Siedzisz w temacie.
Nie wiesz czy Canal ma podobną ofertę, ale bez satelity?
Siedzę za granicą i pasuje mi jakbym mógł oglądać z aplikacji na Tv czy telefonie jak właśnie VIA.
@Clashman dzięki za odpowiedź
Satelita nie jest wymagana, możesz wybrać bez dekodera i masz 60 za ElevenSports Viaplay i canal plus, Polsat chyba tez będzie przez neta dostepny w ramach tv online, czy jak się to ustrojstwo zwie.
@Clashman widzę teraz, skasowałem post żeby nie powielać
nie da się wybrać bez dekodera.
Mam niejako związane ręce bo Viaplay mam z umowy z Play, fajnie byłoby mieć i LM, choć kiedy oglądać te wszystkie spotkania, pracuję na zmiany, w tej kolejce PL obejrzałem tylko nasze spotkanie.