Szkoda, ale jednak patrząc na wzrost cen do przewidzenia. Jakość była dobra, mimo sporego TV nie było złej jakości. Początkowe problemy zniknęły po paru kolejkach i później bez większego zarzutu się oglądało. Ciekawe co teraz… oby ktoś ten streaming przejął, a nie powrót do C+… dużo wygodniejsza sprawa mimo wszystko wg mnie.
Specjalnie tak łączyli pakiety, żeby swoim kluczowym (i najdroższym inwestycjom) zapewnić najwyższe przychody. Dlatego F1 i PL znalazły sie tylko w najdroższym pakiecie, bo wiadomo, że najwięcej osób będzie zainteresowane jednym bądź drugim sportem (lub oboma jak w moim przypadku) i będą głęboko rozważać czy płacić taki hajs. Jakby zrobili osobno pakiet na filmy i seriale oraz osobno pakiet na sport to okazałoby się, że zainteresowanie ofertą filmową byłoby znikome- większośc klasyków kina mozna obejrzeć na innych platformach, a oferta produkcji własnych nie powala
Ja jeszcze skorzystałem z oferty zeszłorocznej, gdzie te 33,25 zł/m-c jest ceną akceptowalną. Po noworocznej podwyżce do 44 zł/m-c przy zobowiązaniu na 12 miesięcy juz bym się zastanawiał czy w to iść, a kwota 55 zł już w ogóle jest odrealniona
To musiało się tak skończyć przez przepłacenie praw za PL, F1 i model wyłącznie przez internet, pisałem w zeszłym roku że będą mieć dużą stratę po roku z PL a @Mude mnie wyśmiał a teraz uciekają z Polski.
@Clashman jakie są Twoje przeczucia co do praw do PL w Polsce? Wrócą do C+ jako że są oni partnerem i pokazują 2 mecze i to może mieć znaczenie? Co sądzisz?
Na Viaplay można było się składać, ja płaciłem 17 zł na miesiąc i miałem, a właściwie mam, konto z kolegą. Ciekawe jak się sprawy rozwiną. Viaplay ma Premier League i Ligę Europy u siebie, więc dobrze by było móc oglądać to w jednym miejscu w przyszłym sezonie.
Był spokój jak Canal+ miał Ligę angielską. A teraz gdzie mam sobie ogl mecze? Oczywiście Via mam ale jak sie wycofają to nie wiem.
Ciekawe teraz płace 5 zł za Viaplay w NC+. Ja tam nie narzekam na cene ;p
Ale jak odejda i któś inny wykupi prawa moze byc drozej…
No ja też mam właśnie z NC+. Jak polsat przejmie lige to chyba sie wkur… bo w koncu zrezygnuję
Wątpię, żeby nagle użytkownicy w Polsce stracili możliwość oglądania transmisji. Model jaki będzie miało Viaplay po wyjściu z Polski bedzie polegał na sprzedaży praw do transmisji. Zapewne będzie to w ten sposób rozwiązane i mam nadzieję, że PL i F1 trafi w jedno miejsce, abym znów nie musiał kombinować z oglądaniem obu sportów
Ale moim zdaniem Nc+ wykupi bo stracili ogl trochę .
Oby Premier League wróciła do Canal+.
To potrawa, pewnie miesiące.
@Nino_Quincampoix Ciężko powiedzieć. Na ten moment jest to trochę jak wróżenie z fusów. Na pewno z polskich nadawców CANAL+ jest na pole position do odzyskania praw do Premier League. Chociażby, tak jak piszesz, ze względu na umowę sublicencyjną i współpracę partnerską z Viaplay.
Z drugiej strony, nie można wykluczyć sprzedaży Viaplay (wraz z prawami) innym nadawcom streamingowym, takim jak np. DAZN czy Prime Video, dla których to może być rynkowa okazja.
Moim zdaniem, wszystko rozstrzygnie się szybciej, niż nam się wydaje i mam wrażenie, że to jest raczej kwestią najbliższych tygodni.
Sytuacja z finansowym tąpnięciem Viaplay jest, również świetną informacją dla Polsatu. Pamiętajmy o tym, że w tym roku czeka nas przetarg na prawa do Ligi Mistrzów, gdzie w tym momencie Polsat ponownie wyrasta na zdecydowanego faworyta. Ponadto, będzie miał idealną okazję, by odzyskać od Viaplay prawa do Ligi Europy i przy okazji “przytulić” Ligę Konferencji ![]()
Buahaha viaplay się zwija, no kto by pomyślał, pewnie mieli takich doradców jak ci dwaj panowie, którzy się tak tutaj rzucali kiedyś, aż się zabawie w Radbuga i zacytuje te złote myśli może komuś się przydadzą. ![]()
Dziwna decyzja, Viaplay mam w abonamencie z Play (ale i z tego operatora już pomału rezygnuję, został mi rok umowy na TV), przenoszę się do Orange. Czekam z niecierpliwością gdzie poleci PL czy Bundesliga. Ewentualnie jakoś osobno wykupię np. Canal +.
Tylko nie Polsat. Jakość merytoryczna, to tam tragedia !!! Jeśli Włodarze PR to zrobią, to będzie upadek tej Ligii w Polsce. To tak jakby sprzedawać Mercedesy w Biedronce…albo zobaczyć prawdę w TVP…
![]()
Czy Polsat czy Canal + to uważam, że obaj nadawcy powinni polepszyć jakoś komentarza, merytorycznie, jakieś nowe twarze.
@roblogin Ja nigdzie nie napisałem, że chcę, aby Liga Mistrzów trafiła do Polsatu. Napisałem tylko, że Polsat jest zdecydowanym faworytem do jej pozyskania, a to zasadnicza różnica.
To już nie są tak zażarte przetargi o prawa do transmisji, jak kilkanaście lat temu. Wówczas Ligę Mistrzów odbiła Polsatowi telewizja “n”, a następnie Liga Mistrzów trafiła do CANAL+.
W tej chwili ten “tort” jest już podzielony. CANAL+ regularnie bierze Ekstraklasę, Polsat bierze Ligę Mistrzów, a i tak obaj nadawcy udostępniają sobie wzajemnie te prawa, więc nie będą wchodzić sobie w drogę. W telewizji satelitarnej CANAL+ można oglądać kanały Polsat Sport Premium z Ligą Mistrzów. Z kolei, w Polsat Box można oglądać Canal+ Sport 3 i Canal+ Sport 4 z Ekstraklasą.
Nie sądzę, by w tej materii miało się coś zmienić.
Skoro za paczke fajek zaczeli oddawac subskrypcje np canal plus to nie ma co sie dziwic
Nie wiem czemu ma dowodzic twoj post…
I nie wiem czy sie chwalisz czy zalisz
OK, rozumiem. Zdecydowanie nie chciałbym aby PR trafiło do Polsatu. Oglądam u nich LM i (imo) kiepsko to wygląda. I z poziomem komentatorów i z całą otoczką meczów (studio) o gościach…nie wspominam ![]()