Viaplay

Myślicie, że komentatorzy w viaplay będą zakłócać YNWA? W canal+ już wiedzieli o co chodzi i nie zagłuszali kibiców, jak np. przy lidze mistrzów w polsacie, co mnie niesamowicie irytowało. Może warto zrobić jakąś akcje informacyjną dla ekipy z viaplay, jakieś masowe pisanie wiadomości, czy coś w tym stylu? Nadzieja też trochę w tym, że niektórzy komentatorzy przeszli z canal+ więc może uświadomią resztę :slight_smile:

Większość komentatorów przeszło z c+ więc myślę, że nie będzie z tym problemu :wink:

1 polubienie

Według programu, nasze spotkanie z Fulham będą komentować Piotr Domagała i Michał Gutka.

Na ten moment najlepszym duetem komentatorskim Premier League w Viaplay będzie chyba Przemysław Pełka i Michał Gutka. Oczywiście, z tych co przyszli, bo być może pozyskają jeszcze kogoś w przyszłości.

Witam, dziś miałem telefon z NC +, kończy mi się umowa. Pani mi powiedziała, że mam dostać dostęp do Viaplay, ale nie wie w jaki sposób. Pytanie, czy ktoś się orientuję w jaki sposób będzie to rozwiązane? Dodam, że mam stary telewizor i nie mogę pobierać aplikacji na niego.

Dostaniesz jakieś dane i będziesz musiał założyć sobie konto tutaj https://signup.viaplay.pl/

Była mowa że będzie aplikacja na dekoder C+
Jaki masz dekoder? Bo napewno będzie na Ultrabox+ i chyba na Premiumbox. Ciekaw jestem jak będzie z jakością Viaplay na dekoderze bo na Android TV i przystawkach jest ponoć kiepsko a najlepsza jakość bez przycięć i z lepszym bitrate jest podobno na Apple TV 4K (tak piszą na forum Satkuriera) ale to wydatek około 1000 zł.
Będzie tak jak w Play że dostaniesz link albo dane na maila i będziesz musiał się zarejestrować na Viaplay wybierając operatora.

Sagemcom Wifibox, chyba taki mam dekoder, patrząc na zdjęcia w necie.

Wydaje mi się że na ten dekoder chyba nie będzie ale spróbuj napisać maila na Strefę Canal+ z zapytaniem do działu technicznego może Ci odpowiedzą. Ta aplikacja na dekoderze ponoć od jesieni.

Zacznijmy od tego, że nikt nie powiedział oficjalnie, że aplikacja będzie dostępna na dekoderze. Oczywiście może być to rozwiązane wzorem Netflixa, ale nie musi, czego najlepszym przykładem jest brak dostępu do aplikacji HBO Max z pozycji dekodera. Pewne jest, że abonenci będą mogli otrzymać dostęp do serwisu Viaplay bez bezpośredniej subskrypcji, a w ramach abonamentu Canal+, natomiast z tą obecnością apki na dekoderze to bym się jeszcze wstrzymał. @kristoflfc jeśli faktycznie masz Wifibox+ (Sagemcom) to tym bardziej zapomnij o Viaplay na dekoderze. Ten model to jest grat jakich mało. Miałem go kiedyś i szybko zwróciłem. To jest staroć z beznadziejnymi parametrami technicznymi, którego oni już chyba nawet nie aktualizują. Tam nie ma nawet Netflixa, a co dopiero nowsze aplikacje.

Będzie Tak jak z dostępnością wszystkich sublicencji typu HBO Max - logujesz się na stronie HBO jak klient Canal + i możesz używać HBO Max z poziomu aplikacji na Androida/Apple albo przez stronę internetową - jak nie masz smart TV z WebOs, Android , Tizen czy jakieś przystawki to zapomnij o oglądaniu na TV przez dekoder.

Na Ultraboxie już jest Netflix i w przygotowaniu jest HBOMAX a chodzą słuchy że będzie też Disney+ i prawdopodobnie Viaplay z poziomu dekodera. Była ostatnio duża aktualizacja Ultraboxów od ADB na całkiem nowy soft przygotowujący do aplikacji VOD a w menu dekodera jest zakładka Aplikacje. Zgadzam się że na WiFi box nie będzie bo te wielkie badziewie ale na Premiumbox ma być też podobna aktualizacja i od jakiegoś czasu pracują nad Netflixem na ten dekoder ale wątpię żeby tam był Viaplay bo to też szrot.

@Nino_Quincampoix ja to wszystko wiem, bo posiadam ten dekoder. Mam też już nowy software, mam zakładkę “aplikacje” sugerującą, że może być w niej coś więcej, niż tylko Netflix. Ja tylko odnoszę się do tego, co zostało powiedziane oficjalnie. Ja nie twierdzę, że aplikacji Viaplay nie będzie w Ultraboxie, ale nikt tego oficjalnie nie zagwarantował. Pewne jest pojawienie się za jakiś czas HBO Max, bo o tym akurat Canal+ informował, że trwają prace nad wprowadzeniem tej aplikacji na dekoder. Z kolei, Disney+ na pewno w najbliższym czasie nie będzie, ponieważ Polsat Box zagwarantował sobie przez pewien czas wyłączność do tego serwisu wśród operatorów satelitarnych. Nie wiem, zatem, o jakich pogłoskach na temat Disney+ w Canal+ piszesz, bo takich pogłosek nie było. Jedyną sugestią może być obecność Disney+ na francuskiej platformie Canal+ i nic poza tym.

Z tym Disney to też wątpię ale na forum piszą że od września HBO Max i Disney, ale to raczej to z przymróżeniem oka ale HBO Max będzie napewno prędzej czy później. Prezes Canal+ powiedziała że chcieli współpracować podobnie jak na rynku francuskim ale ich biznesplany się nie złożyły. Polsat już nie informuje że Disney jest tylko u nich a serwisom VOD zależy na jak największym zasięgu i współpracy z operatorami, zobaczymy ale wątpię żeby był w C+.

Z tego co widzę, to i Mati Borek będzie mecze Premier League komentował (ten to się wszędzie wkręci :slightly_smiling_face:) to nie jest mój ulubiony komentator, ale słaby też nie jest więc ok, mam tylko nadzieję, że nie będzie po swojemu próbował zmieniać wymowy nazwisk, które znamy z C+, posłucha się lepszych, to będzie git, no ale podejrzewam, że takiego DeBrejne to nie unikniemy, a i inne będzie wydziwiał, bo koleś jest bardzo dominujący i musi coś dodać od siebie, mam nadzieję że wymyśli coś innego niż dłubanie w nazwiskach, ale to nie jest zły komentator, więc trzeba dać mu szansę. W ten weekend na pewno będzie komentował Tottki więc Hojbierga to już na pewno nie usłyszymy ( jakaś chujbia pewnie z tego będzie :slightly_smiling_face: ).
Wymowy z C+ zaakceptowałem, polubiłem i nie chce udziwnień Borka, nawet jeśli w danym kraju byłyby prawidłowe.

1 polubienie

Mam lokalnego dostawce kablowki i canal+ jest jednym z dodatkowych pakietow ktory mozna dokupic. Zastanawiam sie czy tez moge dostac konto viaplay. Ktos z was moze ma podobna sytuacje i sie juz rozeznal?

W UPC coś takiego jest na pewno , a co Ty masz to już musisz tam dopytać .

Zamiast smart tv albo przystawki wystarczy konsola jeśli ktoś ma - ja oglądam Viaplay na Playstation i bardzo dobrze działa, podobnie jak różne netflixy.

Cześć. Jeżeli dobrze zrozumiałem viaplay jest dostępny na 4 urządzeniach (nie można się logować na nieograniczoną ilość urządzeń). Obecnie nie mam z kim się zgadać, mi wystarczy dostęp do 2 urządzeń, więc pytanie czy ktoś poszukuje osoby do współdzielenia viaplay?

Cześć, jeśli faktycznie jest jak mówisz to możemy się dogadać :wink:
czekałem z wykupieniem do pierwszego meczu którego nie będzie na C+, bo mam ważne gdzieś do połowy września, ale jak chcesz możemy wykupić przed pierwsza kolejką

E: takie coś przeczytałem na ich stronie w warunkach: “Użytkownik może jednocześnie transmitować strumieniowo treści na maksymalnie dwóch (2) zarejestrowanych urządzeniach. Jeśli jednak Użytkownik wykupił osobno dostęp do transmisji strumieniowej wydarzenia na żywo w modelu pay-per-view, Użytkownik może transmitować strumieniowo tę treść w danym momencie wyłącznie na jednym (1) zarejestrowanym urządzeniu.”