To i tak jest bardzo dużo. Będą jednymi z najlepiej opłacanych w Europie. Nie żałowali na nowe kontrakty.
I dużo i niedużo, za 90 mln nie kupisz raczej pary topowej - skrzydłowy + stoper nie mówiąc jeszcze o opłacaniu ich pensji.
Więc ktoś policzył w klubie, że warto wydać te 90 baniek, aby cieszyć się jeszcze 2 sezony naszymi wciąż aktywnymi zawodnikami, a już legendami.
Nie ma obecnie na rynku zawodników tej klasy co Salah i van Dijk. Więc lepiej było jednak im zapłacić należycie.
Jeśli patrzeć przez pryzmat tego że mnóstwo ludzi uważa naszch właścicieli za mało ambitnych i skąpych to jest mnóstwo pieniędzy.
Jeśli patrzeć przez pryzmat jakości to odpowiednia kwota. Bo do ich jakości trzeba też dodać niesamowity etos pracy i zdrowie. Pod nich można układać zespół bo są zawsze dostępni.
Van Dijk: “It’s going to be a MASSIVE summer”.
Jestem niemal pewny w 100% że argumentem dla tego że Virgil podpisał nowy kontrakt było zapewnienie że te okno będzie mega intensywne.
Mamardashvili, Frimpong, Wirtz ?, Kerkez?
Mam nadzieję że do tych czterech Panów dojdzie Napastnik i albo obrońca albo pomocnik!
i napadzior
myślę że spróbujemy ściągnąć Gyo
Nie dojechał dziś niestety Kapitan, co najgorsze przede wszystkim motorycznie. Można pocieszać się absencją Gravenbercha, trzeba jednak przede wszystkim liczyć na zwyżkę formy samego van Dijka. W obliczu potencjalnego odejścia Konate w przyszłym roku, możemy znaleźć się w niemałych tarapatach, gdyby przyszło szukać aż dwóch stoperów. Koniecznie trzeba zabezpieczyć się kimś klasy Guehiego już w tym roku.
No player won more duels in the Premier League this weekend than Virgil van Dijk.
◎ 14 duels contested
◉ 13 duels won
He also had the best success rate of any player to contest 10+ duels (92.86%).
Zagłosowałem na niego jako MotM bo moim zdaniem wyczyścił masę sytuacji i bez Virgila mogło być krucho w tym meczu. Tym bardziej, że Kerkez i Konate nie dawali mu spokoju, ani z prawej z lewej strony.
Też mi się Dzik podobał w pierwszym ligowym meczu.
Sam jakiś większych błędów nie robił , a naprawdę sporo musiał poprawiać po kolegach.
Jak się linia obrony zgra , a Konate ogarnie do poziomu z tamtego sezonu to Van Dijk na spokojnie zrobi sezon na jego poziomie.
Szczerze powiedziawszy jak dziś wszedłem na forum to byłem w szoku jaka tu cisza.
Gość wczoraj zagrał mecz monumentalny.
To jaka jest różnica mentalna miedzy nim a reszta zgrai w obronie to szok. Facet wyczyścił wczoraj wszystko z uśmiechem na ustach.
Gdyby nie on to po tych sfg dostalibyśmy że 2 bramki więcej.
Najważniejszy gracz lfc od czasów Steven Gerrarda
MOTM
To prawda. Razem z Dominikiem starali się jak mogli, żeby Newcastle w 10 nas nie rozgromili bo Konate to nie wiem gdzie jest myślami chyba już w Madrycie a Kerkez to też zapomniał zawodu.
Trafilem na taki film z czasów gry w Celticu, Virgil całkiem jak Szoboszlai.
No Virg ma świetnie ułożoną stopę. W Celticu strzelał sporo bramek jak na pozycję. Z tego często podchodził do wolnych.
U nas wykonawcą wolnych był najpierw Cou, a później TAA. Wyżej w kolejce też był później Szobo, Mac, z prawej stony Mo/Kostas/Robbo i za wiele szans nie dostawał. Pamiętam z raz czy dwa, że na przestrzeni tych kilku lat się pokusił o strzał, ale nic spektakularnego z tego nie wyszło.
Wydaje mi się, że przez lata nie używania tej umiętności trochę zardzewiał i też na pewno brakuje mu pewności. Czego przykładem jest sytuacja w meczu z Arsenalem, gdy wszedł i powinien rozerwać siatkę. Bardzo rzadko decyduje się na strzały z dystansu. Nawet gdy zdażają się w meczu na takie zagranie okazje, bo np. ma dużo miejsca na ok 25 metrze.
Może w alternatywnej rzeczywistości Klopp postawił na niego przy strzałach z wolnych i jest naszym Koemanem z dziesiątkami bramek ![]()
Pełna zgoda. Po prostu virg widział że jest kilka kozaków którzy to na codzień trenują i sam przestał się doskonalić więc i pewnie dziś bije te wolne gorzej. Naturalna sprawa. Natomiast 100% zgody z tym co mówił Arne że zaskoczyło go jak dobry technicznie jest nasz kapitano. Gość wali przerzuty z obu nóg jak xabi prime. Nie ma on wad. Naprawdę człowiek patrzy chce się do czegos przywalić no i się nie da. Oby jeszcze był z nami z 5 lat
Jak trwoga to do Virgila… Boga ![]()
![]()
![]()
Pięknie poradził sobie z rywalem i precyzyjnie uderzył głową.
Po prostu znaczy kapitan ![]()
GOAT. Calm as you like. W meczu o Tarczę z Crystal Palace były jakieś niedociągnięcia, ale ostatnio nasz kapitan jest prawdziwą ostoją.