Virgil van Dijk

To i tak jest bardzo dużo. Będą jednymi z najlepiej opłacanych w Europie. Nie żałowali na nowe kontrakty.

I dużo i niedużo, za 90 mln nie kupisz raczej pary topowej - skrzydłowy + stoper nie mówiąc jeszcze o opłacaniu ich pensji.
Więc ktoś policzył w klubie, że warto wydać te 90 baniek, aby cieszyć się jeszcze 2 sezony naszymi wciąż aktywnymi zawodnikami, a już legendami.

1 polubienie

Nie ma obecnie na rynku zawodników tej klasy co Salah i van Dijk. Więc lepiej było jednak im zapłacić należycie.

4 polubienia

Jeśli patrzeć przez pryzmat tego że mnóstwo ludzi uważa naszch właścicieli za mało ambitnych i skąpych to jest mnóstwo pieniędzy.
Jeśli patrzeć przez pryzmat jakości to odpowiednia kwota. Bo do ich jakości trzeba też dodać niesamowity etos pracy i zdrowie. Pod nich można układać zespół bo są zawsze dostępni.

1 polubienie

Od legendy dla legendy.

10 polubień

Van Dijk: “It’s going to be a MASSIVE summer”.

Jestem niemal pewny w 100% że argumentem dla tego że Virgil podpisał nowy kontrakt było zapewnienie że te okno będzie mega intensywne.

Mamardashvili, Frimpong, Wirtz ?, Kerkez?

Mam nadzieję że do tych czterech Panów dojdzie Napastnik i albo obrońca albo pomocnik!

2 polubienia

i napadzior :wink: myślę że spróbujemy ściągnąć Gyo

Chyba najsmutniejsze urodziny naszego kapitana :pensive::heart:

8 polubień

Nie dojechał dziś niestety Kapitan, co najgorsze przede wszystkim motorycznie. Można pocieszać się absencją Gravenbercha, trzeba jednak przede wszystkim liczyć na zwyżkę formy samego van Dijka. W obliczu potencjalnego odejścia Konate w przyszłym roku, możemy znaleźć się w niemałych tarapatach, gdyby przyszło szukać aż dwóch stoperów. Koniecznie trzeba zabezpieczyć się kimś klasy Guehiego już w tym roku.

3 polubienia

No player won more duels in the Premier League this weekend than Virgil van Dijk.

◎ 14 duels contested
◉ 13 duels won

He also had the best success rate of any player to contest 10+ duels (92.86%).

8 polubień

Zagłosowałem na niego jako MotM bo moim zdaniem wyczyścił masę sytuacji i bez Virgila mogło być krucho w tym meczu. Tym bardziej, że Kerkez i Konate nie dawali mu spokoju, ani z prawej z lewej strony.

2 polubienia

Też mi się Dzik podobał w pierwszym ligowym meczu.

Sam jakiś większych błędów nie robił , a naprawdę sporo musiał poprawiać po kolegach.

Jak się linia obrony zgra , a Konate ogarnie do poziomu z tamtego sezonu to Van Dijk na spokojnie zrobi sezon na jego poziomie.

1 polubienie

Szczerze powiedziawszy jak dziś wszedłem na forum to byłem w szoku jaka tu cisza.

Gość wczoraj zagrał mecz monumentalny.
To jaka jest różnica mentalna miedzy nim a reszta zgrai w obronie to szok. Facet wyczyścił wczoraj wszystko z uśmiechem na ustach.
Gdyby nie on to po tych sfg dostalibyśmy że 2 bramki więcej.

Najważniejszy gracz lfc od czasów Steven Gerrarda
MOTM

6 polubień

To prawda. Razem z Dominikiem starali się jak mogli, żeby Newcastle w 10 nas nie rozgromili bo Konate to nie wiem gdzie jest myślami chyba już w Madrycie a Kerkez to też zapomniał zawodu.

3 polubienia

Trafilem na taki film z czasów gry w Celticu, Virgil całkiem jak Szoboszlai.

1 polubienie

No Virg ma świetnie ułożoną stopę. W Celticu strzelał sporo bramek jak na pozycję. Z tego często podchodził do wolnych.

U nas wykonawcą wolnych był najpierw Cou, a później TAA. Wyżej w kolejce też był później Szobo, Mac, z prawej stony Mo/Kostas/Robbo i za wiele szans nie dostawał. Pamiętam z raz czy dwa, że na przestrzeni tych kilku lat się pokusił o strzał, ale nic spektakularnego z tego nie wyszło.

Wydaje mi się, że przez lata nie używania tej umiętności trochę zardzewiał i też na pewno brakuje mu pewności. Czego przykładem jest sytuacja w meczu z Arsenalem, gdy wszedł i powinien rozerwać siatkę. Bardzo rzadko decyduje się na strzały z dystansu. Nawet gdy zdażają się w meczu na takie zagranie okazje, bo np. ma dużo miejsca na ok 25 metrze.

Może w alternatywnej rzeczywistości Klopp postawił na niego przy strzałach z wolnych i jest naszym Koemanem z dziesiątkami bramek :wink:

2 polubienia

Pełna zgoda. Po prostu virg widział że jest kilka kozaków którzy to na codzień trenują i sam przestał się doskonalić więc i pewnie dziś bije te wolne gorzej. Naturalna sprawa. Natomiast 100% zgody z tym co mówił Arne że zaskoczyło go jak dobry technicznie jest nasz kapitano. Gość wali przerzuty z obu nóg jak xabi prime. Nie ma on wad. Naprawdę człowiek patrzy chce się do czegos przywalić no i się nie da. Oby jeszcze był z nami z 5 lat

2 polubienia

Jak trwoga to do Virgila… Boga :flexed_biceps::soccer_ball::red_circle:
Pięknie poradził sobie z rywalem i precyzyjnie uderzył głową.
Po prostu znaczy kapitan :blush:

2 polubienia

GOAT. Calm as you like. W meczu o Tarczę z Crystal Palace były jakieś niedociągnięcia, ale ostatnio nasz kapitan jest prawdziwą ostoją.

6 polubień

3 polubienia