Wataru Endō

Specjalista od mieszania betonu i zamykania meczów.

5 polubień

Byłem dziś pełen podziwu dla Wataru jak łatał dziury po wejściu na boisko. Co chwila uzupełniał luki między Konate a Van Dijkiem lub Holendrem a Tsimikasem. Wprowadził sporo spokoju również zmieniając pieluchę Trentowi. Jego wejście spowodowało, że oglądało się naszą defensywę z jeszcze większym spokojem.

19 polubień

Ja bym wyszedł Wataru w środę i odciążył Gravena, niech chłop odpocznie nawet i te 1,5tyg przed Psg. Endo pokazuje, że warto dać mu szansę i bardzo szanuję tego zawodnika. Pokusiłbym się nawet o to, że mógłby zostać z nami na następny sezon.

2 polubienia

Endo absolutnie jest nie na sprzedaż. Nigdy nie będzie pierwszym wyborem Slota, ale godzi się na rolę jaką mu powierzono. Mimo ograniczeń piłkarskich, oddaje serducho za klub. Do tego jest sympatyczny i widać, że wszyscy go szanują.

6 polubień

Po tych wybrykach w końcówkach meczów Slot nauczył się wprowadzać Endo. Za dziś pochwała dla Japończyka

16 polubień

Tak jak cały czas powtarzam od początku sezonu. Jako zmiennik na nerwowe końcówki japończyk jest wyśmienity. To jak wszedł w doku z takim impetem że poczuł większy ból niż przez cały mecz z trentem. Do tego asekuracja w polu karnym i przed 16.

Jasne facet nie jest technicznym wirtuozem, ale na swojej robocie się zna jak mało kto. Do tego kapitalny mental.
Nasz japończyk nigdy nie pęka na robocie

3 polubienia

Sympatyczny,przydatny zespolowi,nie ma wygorowanej tygodniowki,trener zawsze moze na niego liczyc,prawdziwy profesjonalista.
Jak dla mnie to jako czlowiek do specjalnych zadan (obrona rezultatu,gra w mniej znaczacych meczach aby odciazyc np Gravena) absolutnie wart pozostania na Anfield do konca kontraktu :smiley:

5 polubień

Kolejny udany mecz Japończyka.

Niesamowite jaki on ma mental. Traktowany jako wyłącznie gość od czarnej roboty i trudniejszych momentów, ale nie narzeka i robi swoje. Wchodzi, czyści, asekuruje i zawsze na pełnym poświęceniu.

1 polubienie

To prawda. Zaskakująco istotne pod względem taktycznym ogniwo do utrzymywania wyników. Zaraz się okaże, że każdy transfer gnojonego na forum Schmadtke był co najmniej udany :grinning:

2 polubienia

Ja myślę, że już można stwierdzić, że każdy z tych transferów był udany, a wręcz więcej - bardzo dobry

4 polubienia

Poza tym, to kapitan reprezentacji, a to napewno ma też wpływ na drużynę. Potrzeba nam jak najwięcej liderów i odpowierzialnych gości w druzynie

1 polubienie

Rzekłbym nawet, że transfer Macci był fenomenalny, reszta była bardzo dobra :smiley:

Transfer Alexisa był jeszcze transferem Warda

@Loku64 przeciez było info że to jego transfer

1 polubienie

Niekoniecznie. Ward odszedł z końcem Maja. Transfer Macci był dograny 8.czerwca jak już dyrektorem był Schmadtke.

@osi
coś widzę, że niby pomógł dogadać, bo się znał z jego agentem, więc chyba rzeczywiście jego ruch, ale na zlecenie Kloppa :smiley: Ponoć Jurkowi bardzo na nim zależało.

2 polubienia

Wataru, Szobo, Andy, Virgil, Mo, czasem chyba nawet Alexis biegał z opaską … to kapitanowie w reprezentacjach. Mieć tylu liderów w drużynie to skarb, plus dyscyplina i mamy mistrzowski skład.

5 polubień

Wg mnie sprzedawanie Endo latem nie ma sensu. To świetny backup

4 polubienia

Endo musi zostać. Jest zbyt przydatny.
Odejsć powinni: Nunez, Diaz, Jota, Gomez. Nie liczę na to ze wszyscy odejdą w jedno okienko, ale stopniowo tak ta wymiana powinna nastąpić. Nunez już na pewno latem.

4 polubienia

Wybierz dwóch, bo pozbyć się na jeden raz trzech napastników to trochę słabo. Jakiś backup musi zostać.

1 polubienie

W jedno okienko odejdzie jeden, potem w kolejnym drugi albo w lato 2026. Nunez teraz, Jota max do 2026 wg mnie.

A kto w ich miejsce? Biorąc pod uwagę, że odjedzie Salah, to chcesz wymienić cały atak w ciągu jednego roku?