Wataru Endō

Biorąc pod uwage odejscie Salaha to musimy zmienic koncepcje, ale ja wierze ze on podpisze nowa umowe. Nikt z topu jeszcze tak nie zrobil by pozwolic odejsc zawodnikowi takiego kalibru.

Diaz odjedzie tylko przy okazji wielkiej oferty. Dla mnie do odejścia nunez jota Gomez i przedewszystkim tsimikas. No i być może na wypozycznie bajcetic dalej i eliott.

Jota nie odejdzie, wczoraj Slot mówił że to jest jego wymarzony napastnik i żałuję że nie było go tyle przez kontuzje. Odejdzie tylko Nunez i zobaczymy co z Salahem.

3 polubienia

Jedyne co można zarzucić sztabowi i Slotowi to trochę za późne ogarnięcie, że Wataru na spokojnie jest w stanie odciążyć Gravena czy Maca, albo po prostu wejść i pomóc utrzymać wynik. Mielibyśmy pewnie parę punktów więcej.
Ale lepiej późno niż wcale, i mam nadzieję, że nasz uśmiechnięty Japończyk odegra swoją rolę do końca sezonu.

4 polubienia

Ostatnie trzy wejścia na około dwadzieścia minut i za każdym razem daje dobrą zmianę i robi dobrą robotę. Fajnie, że go mamy, a Slot coraz bardziej się do niego przekonuje. Myślę, że wcale nie musi odchodzić latem, a Slot może być trochę odważniejszy we wstawaniu go do składu, by uciułać trochę więcej odpoczynku dla Gravenbercha. Dzisiaj bardzo solidny występ i 100% celności podań (16/16). Brawo!

6 polubień

8 polubień

Ważne wejście Japończyka. Jego wejście dało nam tlen w środku pola.

2 polubienia

Sam zrobił dziś więcej w kilkanaście minut, niż reszta pomocników przez całe spotkanie :stuck_out_tongue_winking_eye:

5 polubień

Bo to jest po prostu Pan Piłkarz. Slot w końcu dał mu szanse i widać, że zdobył zaufanie trenera. Mówcie co chcecie, ale ja nie wyobrażam sobie aby ten gość odszedł od nas latem.
Zobaczcie jak po wejściu Endo, psg przestało nas tak cisnąć. A po agresywnym wybiciu piłki kasującej kontre psg, paryżanie spuścili z tonu. Wiem, że już zmęczenie swoje zrobiło też, ale Wataru ich trochę ustawił.

17 polubień

Wataru jak Shogun!
Bezlitosny dla rywala, przyjazny dla kumpli z drużyny :muscle::blush:

3 polubienia

Po prostu kozak. Jest robota do wykonania i on to robi. Bez fleszy bez błysku.
Japończyk zawsze jest tka gdzie być powinnien. Zawsze wygrywa pojedynek.
Zadaniowiec idealny

13 polubień

Przyznaję bez bicia – czasem niesprawiedliwie go krytykowałem. Wiadomo, że Endo pewnego poziomu nie przeskoczy i nie stanie się kreatorem gry, ale kiedy trzeba wejść, powalczyć i dać drużynie fizyczną obecność, w większości spotkań można na niego liczyć.

8 polubień

Nigdy nie byłem i nadal nie jestem fanem jego umiejętności piłkarskich, uważam go za ersatz zawodników takich jak Caicedo czy Zubimendi. Ale doceniam jego waleczność i zaangażowanie niezależnie od roli jaką odgrywa w drużynie. Na pewno nie sprzedamy go latem, myślę ze zostanie u nas do końca kontraktu.

1 polubienie

Slot zrobił coś niemożliwego. Zrobił z Endo przydatnego piłkarza którego da się oglądać na konkretne sytuacje boiskowe. To świadczy o sile trenera. Jeszcze na początku Endo nic nie ogarniał za Slota i nadal to nie jest ten typ piłkarza który pasuje do stylu Arne, ale ma takiego i piłkarza i go wykorzystuje idealnie ostatnio. W obliczu spadku fizycznego Gravenbercha i MacAllistera. Musi wyjść na Southampton by kogoś z tej dwójki zluzować.

1 polubienie

Ja tylko przypomnę, że Endo za Kloppa miał już świetne mecze, z City na Anfield chyba nawet został przez nas wybrany zawodnikiem meczu :wink:
Odgrywał może nawet ważniejszą rolę niż obecnie, grał sporo w pierwszym składzie.
Co nie zmienia faktu, że Slot znalazł dla niego niszę - zadaniowca, z roli ktorego znakomicie się wywiązuje.

4 polubienia

Mi się u Endo podoba to, że on wchodzi na boisko się nap… i do tego jeszcze kulturalnie :smiley: Gościu robi wszystko, aby po prostu zapobiec utracie bramki, jest w stanie przyjąc na siebie wiele ciosów, byleby upewnić się, że zrobił wszystko co mógł. Przy tym wszsytkim wydaje się pogodnym, kulturalnym gościem, a nie wariatem, co chętnie urwie Ci nogę.
Do tego zero symulek, własnie zero złych intencji.
Gościu do 25. roku życia grał w lidze japońskiej, a w tym sezonie prawdopodobnie wygra ligę z nami i powalczy o zwycięstwo w Europie. Gościu zyje marzeniem i jest jakby wzorem dla chłopaków, co mają te dwadzieścia parę lat i czują, że kariera wyhamowuje i oczekują na swoją szansę.

do tego ciekawostka :smiley:

Wataru!

• Tak trenerze?
    W sobote zagrasz jako bramkarz/boczny obronca/napastnik
  • Trenerze,pan wymysli cos ciezszego do zrealizowania :sweat_smile: :rofl: :joy:
1 polubienie

A mi się w nim najbardziej podoba (ofc po za dobrą grą) to że jest totalnym przeciwieństwem nuneza.
On wql nie dyskutuje, nie macha łapami on tylko słucha trenera przy linii, macha głową a potem jest totalny fokus na robocie. Ktoś go wytnie? Wstaję i już podnosi głowę i patrzy jak tu najlepiej pomoc drużynie. Topowa mentalność i patrząc przez pryzmat tego sezonu który już jest mniej więcej w 3/4 to on złego meczu nie zagrał!!! Absolutnie musi zostać

3 polubienia

I dlatego warto Endo zatrzymac. To jest naprawde dobry grajek.

Endo mam wrażenie, że zebrał na siebie całą frustrację kibiców która wynikała z oczekiwań jakie mieli względem nowej 6. Spodziewaliśmy się tam niewiadomo jakiego kozaka, a okienko po okienku przynosiło tylko kolejne rozczarowania.

Juz w zeszlym sezonie pokazał, że sroce spod ogona nie wypadł, pamiętam te memy o jego kieszeni w której schował Rodriego, Caicedo, Enzo czy Rice’a. Wiadomo, że nie jest to gracz który gra jak Graven i do tego będzie to robił co mecz. Ale własnie to jest jego siłą, że gra inaczej, ktoś powie że nie pasuje do stylu Slota, własnie czasem Slot musi w meczu swój styl zmienić, okolicznosci tego wymagają i wtedy potrzebny jest gracz o innej charakterystyce taki pitbull, przecinak który nie odstawia nogi, potrafi podostrzyć, odebrać piłke albo pomóc zaryglować środek czy bronić wyniku. Mało tego, jego kolejny atut to duże doświadczenie, taki Morton czy Bajcetic z ławki by tego nie dali a jeszcze w razie pożaru od biedy zagra na obronie.

1 polubienie