Na stronie starego fanklubu jest info o konkursie. Można pojechać na mecz Liverpool - Wolverhampton i pomachać Kloppowi na do widzenia, ewentualnie trochę sobie popłakać po ostatnim gwizdku.
Witam,
tak się składa, że dostałem bilet na mecz Liverpool - Manchaster United.
Mecz zgodnie z harmonogramem ma zostać rozegrany 5.01.2025r o godz. 16:30… I tutaj moje pytanie… czy termin może jeszcze ulec zmianie?
Czy jest coś co powinienem wiedzieć / mieć ze sobą wybierając się na ten mecz?
jak masz na bilecie, to wątpię, że zamienia ten mecz. 5 to niedziela, to już w ogóle.
Weź sobie szalik i koszulkę
Właśnie przyszła informacja o wynikach losowania biletów. U mnie wpadło Liverpool vs Wolves. Powiem szczerze, że biorę udział drugi sezon z rzędu i w obu przypadkach się udało. Rok temu mecz z Brighton, teraz Wilki. Także polecam jakby ktoś chciał spróbować swoich sił bo np. nigdy wcześniej nie był na Anfield. Napomknę, że zawsze brałem udział w losowaniu razem ze znajomym dodanym jako Friends&Family - tak żeby w razie czego jechać razem.
Mi się niestety nie udało. Ale gdyby ktoś chciał odstąpić bilet to chętnie przyjmę.
Brałem udział w losowaniu 4 razy po raz pierwszy trafiłem. Jadę na mecz z Newcastle. Czy są możliwe przesunięcia terminu meczu?
Trzeba mieć membera ,żeby brać udział w losowaniu?
Tak trzeba. #znakiii
Ja sezon temu miałem problem bo zabookowałem loty ze sporym wyprzedzeniem, a później przełożono mecz. Także lepiej dobrze się zorientować czy w danym terminie mogą wskoczyć jakieś dodatkowe mecze pucharowe, albo zaczekać.
U mnie bez powodzenia.
Hej, też wylosowałem ten mecz. Jedziesz sam ?
Tak, planuję wylot z Krakowa i powrót do Katowic. Ale trochę obawiam się zmiany daty meczu
Witam wszystkich, tak się składa, że dostałem bilet na mecz Liverpool - United…
Lecę z ojcem, i będziemy tam od piątku do poniedziałku, więc czasu trochę mamy.
Prosiłbym o polecenie kilku restauracji/knajpek/fast foodów gdzie warto zjeść. Nie za miliony monet i mimo wszystko gdzieś w okolicach doków, bo tam też śpimy.
Prosiłbym też o nazwy pub-ów które warto odwiedzić z dobrym piwkiem (niekoniecznie kibicowskie).
Jeśli ktoś ma wene może też podrzucić miejsca warte zobaczenia.
Bardzo dziękuję
Czesc. Czy korzysyał ktos z ofert wyjazdu zorganizowanego na mecz jak np matchdaytrip ? Jak wrazenia ? Wszystko zorganizowane ? Wiem, ze zaplace wiecej jak za wyjazd na wlasna reke ale chcialoby sie w koncu byc na meczu i zobaczyc jak to jest na Anfield.
Cześć, chce w przyszłym sezonie wybrać się z dziewczyną na mecz na Anfield. Nie mam membera, muszę opłacić dwa membery żeby wziąć udział w przyszłym sezonie w losowaniu? I kiedy mam wykupić członkostwo? Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku
Ja ogólnie z doświadczenia polecam na Lige Mistrzów, jeszcze na Anfield nie brałem, ale kupowałem na San Siro i też mialem sie wybrac na Atalantę. To kilka dni przed meczem bilety się pojawiają zwykle na stronie klubu, albo ze strony klubu jakiś odnośnik. Właśnie ze strony Ac Milan brałem zaraz po otwarciu sprzedaży to było pełno dostępnych.
Na Atalancie mały stadion i po paru h sobie przypomniałem i były już pojedyncze miejsca, albo jakieś kosmicznie drogie.
Cześć, przed sezonem musisz kupić membershipy a potem wziąć udział w losowaniu na stronie Liverpoolu.
Wklejam post z grupy „Polish Liverpool FC Supporters” na fb. Polecam grupę, pomocna w celu zakupienia biletów itd
Zaczęła się rejestracja dla zainteresowanych tzw. ballotem, czyli losowaniem biletów na drugą połowę sezonu 2024/2025. Chociaż było już o tym kilka postów, to liczba pytań o bilety, membershipy i tym podobne sprawy zawsze jest spora, więc warto opisać ten proces jeszcze raz. Oto twoja szansa na to, by pierwszy raz zobaczyć na żywo mecz na Anfield i zapłacić za bilet nie 350, a 50 funtów.
Krok 1.
Żeby kupić bilet, trzeba mieć membershipa na obecny sezon. Nie ma znaczenia, że ktoś raz miał wykupionego membera kilka lat temu - musi to być aktywny membership, co więcej, jeżeli chcesz kupić bilety dla np. 3 osób, to każda z nich musi mieć swój membership, nawet jeżeli to dziecko (młodym kibicom klub oferuje za to pakiety, które są nieco tańsze i zawierają gadżety dostosowane do grupy wiekowej). Jeden na kilkuosobową grupkę nie wystarczy. Jak kupić swojego membershipa? Na oficjalnej stronie klubu. Zakładka More, a potem w rozwijających się opcjach klikamy Membership. Od razu po zakupie pobierz też NFC Pass, czyli elektroniczną kartę, która zostanie dodana do twojego Portfela Google lub Apple. Kiedyś bilety były kodowane na fizycznych kartach, dziś mamy je w telefonach. Pobranie NFC Passa zrób koniecznie z komóki, nie z poziomu komputera. Pobierz go na telefon, którego używasz, nie rób tego testowo na telefonie kolegi ani żadnym innym urządzeniu – nie można go pobierać na tyle urządzeń, ile się chce.
Krok 2.
Rejestracja w ballocie. 31 października rano zamyka się okienko, w którym można dołączyć do losowania na wybrane przez siebie mecze. Jedna osoba może aplikować o bilety na różne spotkania, ale jak już wspomniałem wyżej: żeby aplikować o 2, 3 lub 4 bilety na ten sam mecz, pozostałe osoby też muszą mieć wykupione membershipy. Popularna taktyka to dodawanie się o losowania na wszystkie dostępne mecze i liczenie na łut szczęścia, a potem dostosowanie się do terminu. Wejście do losowania tylko na jeden wybrany przez siebie mecz to bardzo małe szanse. W jesiennym losowaniu dla większości kibiców (tych, którzy nie zaliczyli żadnych lub prawie żadnych meczów na Anfield w zeszłym sezonie) tym razem dostępne będą takie spotkania: Ipswich, Wolverhampton, Newcastle, Southampton, West Ham. Łącznie możecie więc aplikować o wejściówki na 5 meczów na Anfield w drugiej połowie sezonu. Kibicom, którzy w zeszłym sezonie zaliczyli minimum 4 mecze, udostępnione są też: Manchester United, Everton, Tottenham, Arsenal i Crystal Palace. W tej rundzie ballot wydaje się więc dosyć mało dostępny dla szarego kibica, ale każdy medal ma dwie strony – z tego samego powodu na jesień dostępnych było dosyć dużo spotkań.
Po kliknięciu na zakładkę „tickets” klikacie na mecz, który was interesuje, w jego szczegółach znajdziecie link przekierowujący na stronę z biletami, a na niej po zalogowaniu przejdziecie na listę wszystkich meczów, które są dla was dostępne. W każdym z tych meczów trzeba dodać do „koszyka” dołączenie do balotu na ten mecz, co kosztuje 0 funtów. Jak już doda się wszystkie mecze, to pora sfinalizować „transakcję” i zgłoszenie jest gotowe. Na tym etapie nie wybiera się, jakie chce się miejsce ani na jakiej trybunie.
Tradycyjnie zaznaczę jeszcze: jeżeli chcecie jechać na mecz w kilkuosobowej grupie, możecie zarejestrować się na dwa sposoby. Jeżeli każdy zrobi to osobno, to jesteście losowani niezależnie od siebie. Jeden wylosuje Wolves, drugi Southampton, a trzeci nic. Fajnie, jeżeli zależy wam na tym, żeby po prostu w jakikolwiek sposób zobaczyć Anfield. Drugi sposób to „albo jedziemy wszyscy, albo nie jedzie nikt”. Jedna osoba dodaje na wybrany mecz/mecze wszystkich z waszej grupki (max 4 osoby), wrzucając do swojego koszyka 2/3/4 zgłoszenia, a następnie wybierając z listy znajomych, kogo rejestruje. Żeby to zrobić, musicie wcześniej dodać te osoby do swojej listy Friends and Family na stronie biletowej. Jaki sposób daje więcej szans? Zależy jak na to spojrzeć. Wyobraź sobie, że losowanie odbywa się przez wyciąganie karteczek z imionami z ogromnej szklanej kuli. Możecie wrzucić swoje karteczki osobno lub na jednej napisać wszystkie imiona i nazwiska: Jan Nowak, Piotr Kowalski i Anna Wiśniewska. Szanse na wylosowanie chociaż jednego szczęśliwca z waszej grupki są większe, bo wystarczy, że ręka łysego z FIFA trafi na jedną z trzech karteczek, ale jeżeli waszym priorytetem jest pojechanie razem i nie bierzecie pod uwagę innej opcji, to oczywiście, że wylosowanie tej jednej wspólnej karteczki jest bardziej prawdopodobne niż wyciągnięcie ze szklanej kuli wszystkich 3 waszych pojedynczych karteczek.
Krok 3.
Wyniki losowania poznamy 7 listopada. Szczęśliwcy mają zagwarantowany bilet na mecz, tylko muszą go wykupić w dniu sprzedaży, inaczej szansa przepada. Wylosowani kibice muszą wejść na stronę 13 listopada, sprzedaż startuje o godzinie 9.15. Jeżeli marzy ci się jakiekolwiek inne miejsce niż same rogi i ostatnie rzędy, to bądź na stronie już troszkę przed tą godziną. O 9.15 system wszystkich wrzuci do kolejki, trzeba uzbroić się w cierpliwość, a po przebiciu się przez kolejkę wejść na mapkę stadionu i wybrać coś z dostępnych miejsc. Następnie przechodzimy do kasy, płacimy (tylko płatność kartą, której dane wpisujemy, żadnych metod typu PayPal, Blik czy Google Pay) i… nareszcie! Wszystko gotowe!
Dzieki za opis. Kiedy mozna kupowac membership na dany sezon. I kiedy rusza pierwsza pula biletow na sezon ? Rozumiem ze pula na druga czesc sezonu jest w okolicach listopada.
Membership na następny sezon będzie można kupić w przerwie międzysezonowej, nie wiem od kiedy dokładnie, trzeba śledzić
Też będę się starał coś upolować, więc jak nie zapomnę to dam ci znać jak ruszy zapis na losowanie.
Cześć Wszystkim!
Zamierzamy wybrać się na mecz Liverpoolu, celujemy na koniec kwietnia LFC - Koguty.
Doradzicie proszę gdzie szukać biletów i jak ten cały proces się odbywa w skrócie?
Z góry dzięki!