Wyjazd na mecz

Ja kupiłem przez footballticketnet.
Aktualnie najtańszy bilet jest tam za 450 euro.
Niby gwarantują bilet, ale to nadal konik. Mnie nie wystawili do wiatru :wink:
Próbuj szczęścia.

a inni? ktoś jeszcze może coś poradzić? ceny troche z kosmosu, od 400 € w górę…jak nikogo nie kupią do obrony i za Darwina w zimę to chyba skoczę na Milan, ceny na Ligę mistrzów z Gironą od 15€ :slight_smile:

Ryanair wprowadził promocje na loty do końca marca. Udało mi się kupić ze Szczecina do Liverpoolu 7-9 marzec za 138 zł, akurat 8 marca gramy z Southampton.

Można sobie zrobić wyjazd na mecz za nieduże pieniądze :blush:

4 polubienia

Tylko jeszcze trzeba mieć bilet na mecz :slight_smile:
Zresztą loty to nie jest największy koszt, trzeba też gdzieś spać i coś jeść. Przynajmniej tak jest w moim wypadku, pewnie gdybym miał ze 20 lat mniej i latał bez żony to wchodziłaby w grę opcja budżetowa z jakimś hostelem i KFC ale jestem już na to za wygodny :blush:

1 polubienie

Ja byłem teraz w styczniu od 3 do 6 stycznia razem z ojcem.
Wydaliśmy:
1650zł ibis w centrum ze śniadami
1400zł bilety lotnicze ( w dwie strony dla 2 osób)
1800zł jedzenie + pamiątki (codziennie restauracja) + wejście do muzem beatlesów… całe reszta muzeów których pełno za darmo.
To daje 4800zł przy co by nie było rozrzutnym trybie.
Sam mecz mnie 2,5k kosztował… ale na ManU.

Więc jak masz lot w dwie strony za 280zł to zamkniesz wyjazd dla 2 osób w 2000zł.
Nie wiem ile bilet na Soton, ale pewno koniki kasują ostro.
Decyzja należy do Ciebie :wink:

Witam, wybieram się na mecz z Wolves. Jutro lece do Manchesteru, polecacie jakiś sprawdzony środek transportu do Liverpoolu i gdzie ewentualnie szukać pociągów/busów z lotniska Manchester?

Możesz wsiąść do pociągu na lotnisku w Manchesterze (Manchester Airport) i jechać bezpośrednio do Liverpoolu (Liverpool Lime Street). Jadą też pociągi z przesiadką (np. do Manchester Piccadilly). Bilet kupujesz w apce (np. Trainpal) i masz wszystko w telefonie. Podróż przyjemna.
Jest też transport autobusowy (National Express) i też prosto z lotniska, ale ja wybierałem pociąg.
Oznaczenia na lotnisku są czytelne i średnio ogarnięta osoba nie powinna mieć problemów z dotarciem na stację kolejową :smiling_face:
Lotnisko w Manchesterze jest dużo większe niż te w Liverpoolu, więc automatycznie jest dużo więcej ludzi. Po przylocie sprawdzane są paszporty, więc czas nim przejdzie się kontrolę i wyjdzie się “na miasto” może się wydłużyć. Weź to pod uwagę planując podróż.

Cześć,
Mój syn jest fanem Liverpoolu.
Czy mogę liczyć na jakąś praktyczną pomoc jak kupić 4 bilet na mecz będąc w Polsce ?

Pozdrawiam
Zbyszek

Sam jestem zainteresowany, ale chyba na ten moment, nie chcąc wielokrotnie przepłacać, to musisz poczekać na przyszły sezon. Albo celować w LM i to i tak będzie ciężko.
Ktoś wie czy na LM jest konieczny membership?

Do kupna biletu na Ligę Mistrzów (i wszystkie inne puchary) potrzebujesz nie tylko membershipa, ale również mieć tzw. historię, czyli: żeby kupić bilet na mecz danej rundy, musisz mieć wcześniej kupione bilety na x meczów w poprzednich rundach LM. A kiedy startuje nowy sezon, pierwsza kolejka ma takie kryteria oparte na poprzednim sezonie. Bardzo ciężko jest nowej osobie się w to wstrzelić.

Możesz otrzymać bilet od kogoś, kto był uprawniony i go kupił na swoje konto, wtedy nie musisz mieć membershipa, wystarczy że założysz konto na stronie. Na większości rund LM, FA Cup i Carabao Cup między polskimi fanami rozchodzi się w ten sposób bardzo dużo biletów i wiele osób dostaje szansę na swój “debiut” za normalną cenę, nie u konika.

Wyżej ktoś już wkleił dłuższy post z opisem tego, jak można spróbować (niestety nie ma gwarancji) upolować sobie bilety na ligę.

Widziałem, że będą w sprzedaży teoretycznie bilety na NUFC i to bez dodatkowych wymagan, poza membership. Myślisz, że jest szansa na ich nabycie? W ogóle dostanie się na mecz na Anfield to jest chyba mniejsza szansza, niż na wygrana w totka :smiley:

Na każdy mecz można kupić bilet, kwestia ceny. Są pośrednicy, np. seatsnet.com(to nie jest reklama), z którego korzystałem za pierwszym razem, możesz polować na bilet pod stadionem, co oczywiście jest ryzykowne. Najlepiej złapać sobie fajny kontakt na miejscu, w Liverpoolu i korzystać.

1 polubienie

To są włąśnie jaja, oficjalnie nie możesz zakupic od klubu. Za to od scalpera z ceną x10 jak najbardziej. Klub powinien coś z tym zrobić, bo to jest chore. Chyba jesteśmy jedynym klubem, na który tak ciężko bilety zdobyć.

Możesz kupić, ale jest to bardzo trudne.

image
teoretycznie na NEwcastle ma byc dostępne jutro, spróbuje, moze sie uda to wtedy bede martwil sie o wolne i lot :smiley:

Jutro nie kupisz, bo nie zapisałeś się na losowanie. Zapisy były bodajże w zeszły piątek. Nie dostaniesz linka do losowania.

PS. Poczytaj temat wstecz, tam są wyjaśnione zasady tych wszystkich losowań, itp.

1 polubienie

Dzięki za wytłumaczenie. Masakra, w każdym razie, lepiej już chyba na rywala stadion się wybrać, albo planowac z wyprzedniem rok :smiley:

nie na losowanie, a na sprzedaż na ten mecz, ale tak: kto się nie zapisał, ten nie może wziąć udziału.

Widzę ze jest dostępnych sporo biletów. Kupowałeś tam wcześniej bilet?

Fakt, sorry. Choć tam jest taka loteria że nie wiadomo komu się udaje kupić bilet.