Harvey Elliott

Lubię chłopaka za jego oddanie dla klubu, ale na dzisiaj obie strony powinny się rozstać. On potrzebuje całego sezonu gry, a nie grzania ławki. Sprzedaż z opcją wykupu jest korzystna dla obu stron. Tottenham czy Brighton to fajne kierunki dla niego.

Slot Express odjechał, a Elliott został na peronie.

3 polubienia

Specjalnie napisałem duzymi literami ale nawet tego twój intelekt nie objął.

Czy ktoś wie coś więcej na temat odsunięcia od treningów/zawieszenia HE?

A skad wgl info ze jest odsuniety/zawieszony ?

1 polubienie

Ostatnio pojawia się dużo plotek o zainteresowaniu Tottenhamu, szkoda trochę chłopaka, ale może lepiej, żeby grał gdzie indziej, niż u nas się kisił.
Chyba, że w końcu na niego jakiś pomysł Slot znajdzie, w sumie z przodu się robi dużo miejsca, tylko chyba jeszcze transfer jakiś mamy w zanadrzu.

Dziś filmik z taką informacją miałem na jutubie. Ale nie potrafię znaleźć żadnego oficjalnego info dotyczącego tego lub wyjaśniającego sytuację. Pierwszą myślą był transfer bądź ochrona przed kontuzją przed transferem.

Niczego na ten temat nie znajdziesz, bo to się nie wydarzyło. Zobacz jakie treści pojawiają się na tym kanale, przecież to prowadzi osoba ciężko chora psychicznie.

Na stronie są zdjęcia z czwartkowego treningu na których widać, że Elliott normalnie trenuje.

5 polubień

Klopp też jakos szczególnie nie stawiał, chociaż są tu głosy, że stawiał, bo nabił minut jak juz gralismy o nic.
Po tylu latach u nas to nie wiem co to za FOMO- co że nagle wystrzeli z formą?
Juz to kiedys pisałem tylko nie mogę znalezc screena, więc napiszę jeszcze raz i teraz sobie zrobie.
Fajny chłopak, oddany za klub, ale obawiam się, że zrobi mniejszą karierę niz Harry.

Elliott się nie rozwija od kilku lat. Powinien być poziomem blisko Fodena, a dzieli ich przepaść. Jeszcze pisanie o euro u21 XD gdzie poważni piłkarze w jego wieku już tam nie grają.
Dzięki za wszystko, ale płakać za nim nie będę.

Foden jest 3 lata starszy i miał okazję przez kilka sezonów grać w wyjściowym składzie, a Elliott przegrywał niestety rywalizację. Jeżeli mówimy czysto o umiejętnościach to wielkiej przepaści nie widzę. Różnicą jest ogranie, pewność siebie i rola w zespole.

Na chwilę obecną nie ma miejsca dla Harveya u nas w wyjściowym składzie. Przy takiej jakości jaką będziemy mieli, ciężko go widzieć nawet jako zmiennika. Szkoda, że go sprzedajemy, bo sufit a bardzo wysoko i by się przydał na puchary czy na mecze w najbardziej intensywnym okresie. Ale no rozumiem, że chcąc grać musi odejść, a Slot też preferuje węższą kadrę.

Jedyne co to cena wydaje mi się bardzo promocyjna. Patrząc na obceny rynek i na fakt, że sprzedajemy gwiazdę angielskiej młodzieżówki z rocznika 2003 i z 200 występami na poziomie seniorskim - spodziewałbym się kwoty bliższej 50m funtów.

Chyba, że odroczona transakcja ma drugie dno i jeżeli Elliott zagra tak jak Rogers w zeszłym sezonie to będziemy mogli ten ruch zablokować.

W każdym razie powodzenia! Na pewno kupię do Fantasy :wink:

Ja nie mam poczucia FOMO. Ma swój sufit. Pewnych ograniczeń nie przeskoczy, nigdy nie będzie taką maszyną do biegania jak Szoboszlai i Wirtz. On jest zresztą starszy od Wirtza. Wielką gwiazdą nie będzie. A nawet gdyby się jednak rozwinął wbrew przewidywaniom Slota i naszego działu sportowego, to i tak na jego pozycję numer dziesięć mamy już dwóch topowych zawodników w postaci Wirtza i Szoboszlaia, a i dla Mac Allistera to ulubiona pozycja, o czym mówił w wywiadach, ale Argentyńczyk musi grać na ósemce.

Będę Elliotta wspominać miło, z sympatią. Niech mu się wiedzie jak najlepiej. Potrafił dawać bardzo dobre zmiany. Ale trzeba się pogodzić z jego odejściem, jest całkowicie uzasadnione i the show must go on!

Nie czarujmy się, Elliott to super gość, ja go bardzo cenię za to, jak podchodzi do Liverpoolu, to taki Mr Liverpool, ale sportowo niestety nie pasuje do obecnego LFC.

A turniej ME-U21 nic w kwestii jego transferu nie zmienia, niezależnie od tego, jak znakomicie się tam zaprezentował. To nie są zawody, na których skauci opierają swoje decyzje, chyba, że chodzi o młode talenty. Ale Harvey ma 22 lata, on powinien błyszczeć w dorosłej kadrze, żeby to zrobiło na kimkolwiek wrażenie, a nie na młodzieżowym turnieju, który dla dorosłej piłki niewiele różni się od meczów sparingowych czy wczesnych rund Carabao.

Ważne, że jest chętny na Elliotta i chłopak będzie miał szansę na grę w normalnym wymiarze czasowym, zamiast łatania ogonów.

1 polubienie

Eliott na wypożyczeniu w Aston może mieć więcej minut niż u nas. Bądźmy szczerzy, u nas nie miał przyszłości, a szkoda marnować go na ławce kiedy można było coś zarobić.

Powodzenia chłopaku, obyś zrobił tam karierę

Czekaj czekaj. Czy ja właśnie przeczytałem że ty uważasz że eliott czyli wieczny rezerwowy Liverpoolu ma prawie te same umiejętności co Phil foden który 2 lata temu został wybrany najlepszym graczem ligi i od kilku lat kluczowym graczem synów Albionu? Matko kochana.

Co do Harveya. Super talent, brak rozwoju. Dziesiątki takich graczy. Gdyby nie to że za kloppa zajezdzalismy rywali i eliott wchodził na słabego i stłamszone go rywala mogąc maxymalnie ryzykować bo trzeba było gonić wynik. To tych rozmów o jego mitycznym potencjale nigdy by nie było. Mocna lewa noga to trochę za mało na pl. Prawie każdy mecz jaki grał w 1 11 to totalny brak atutow i przecietniactwo. Bardzo, ale to bardzo chciałbym się mylic, ale może być o to trudno.

Przynajmniej jest klauzula odkupu.

:cry:

6 polubień

Ktoś wie ile wynosi ta klauzula odkupu? Ja ciągle liczę na to, że Harvey mocno odpali w Villi i jeszcze do nas wróci kiedyś

1 polubienie

Mimo wszystko wciąż mi go szkoda :frowning:

i czy wiadomo ile tych występów musi zaliczyc, żeby musieli go kupic?

Jeśli obligatoryjny wykup, to pewnie żadnego nie musi zaliczyć :winking_face_with_tongue:

@everlast a rzeczywiście, w sumie tylko na AV jest to podane, może kwota od tego zależy